Epänormaali kallonmuoto ja pään koko rakenneultrassa?

Jäi rakenneultrakuvia jälkikäteen tarkastellessani on mieleen hiipinyt ikävä epäilys, että onko poikavauvan kallonmuoto normaali... tiedän kyllä, että ovat rv 18 vielä aikamoisen alienin näköisiä, mutta kun mielestäni kuvani ei yhtään vastaa muita kuvia täällä, tai googlaamalla löytämiäni.

1. Otsa ei ole litteä, tai hiukan kupera, vaan sydämen muotoinen - molemmilla ohimoilla isot pallukat
2. Leuka aika pieni, terävä
3. Pää kokonsa puolesta kehityksessä n. viikon edellä muuta kroppaa, iso pää siis

Kuulemma lääkäritkään eivät aina huomaa rakenneultrassa ulkonäöllisiä poikkeavuuksia... ja tämä ultra kesti vain 20 min, lääkäri aika kiireesti kävi sisäelimet ja perusmitat.

Mistä löytäisi ultrakuvia harvinaisemmista trisomioista, kellään tietoa? En tunnin googletuksen jälkeenkään löytänyt muuta kuin 13, 18 ja 21 trisomioista... Tai muuta lisätietoa aiheesta? Jotain trisomioihin erikoistunutta foorumia? Mitään tahoa mistä lisätietoa? Tietääköhän terkat näistä?
 
Sinuna en yhtään huolestuisi. 4d noilla viikoilla ei valitettavasti anna kauhean kaunista kuvaa sikiöstä vaan näyttävät alieneilta. Siksi 4d suositellaan tehtäväksi vasta rv 24-28, kun kasvoissa on jo vähän pyöreyttäkin. Käypäs katsomassa mun ultrakuvat tuolta "ultrakuvia"-ketjusta, niin sikiö näyttää ihan alienilta kanssa. Mutta muutos aika valtava verrattuna noihin toisiin kuviin vaikkei niiden välillä ollut kuin 3 viikkoa Ne rakennekuvat on otettu julkisella puolella sairaalassa rv 19+5 (oviksen mukaan rv 19+3). Neuvolakortista huomasin, että siihen oli merkattu, että koko vastaa rv 20+5. Säikähdin tosi paljon, että mitä ihmettä, onko vauvalla vesipää/iso pää. Kätilö alkoi nauraa ettei todellakaan vaan millin-kahdenkin heitto mittauksissa muuttaa viikkoja ja pää voi olla vinossa ym, joten ei todellakaan ole luotettavaa. Siksi laskettuaikaa ei ikinä muuteta rakenneultranmittauksien perusteella. Sinuna en todellakaan olisi huolissaan! Nyt kaikki mitat oli kuulemma ihan normaalit, kun Brunolta niitä tivasin juurikin samasta syystä. Bruno näkee, niin paljon sikiöitä, että olisi kiinnittänyt kyllä huomiota epänormaaliin ulkomuotoon. Kaverin vauvalta ei kyllä huomannut, että vauvalla olikin tuplapeukalo, mutta se on ymmärrettävää kun usein vauvat pitävät kättä nyrkissä, joten ei näy. Meillä kyllä iloisesti vilkutteli molemmilla käsillä vuorotellen :)
 
Piti vielä lisätä, että se kyllä oli eroa, että julkisella puolella kun kävimme rakenneultrassa, se kesti yli 45 min. Kätilö kävi läpi joka ikisen rakenteen läpi huolella, selitti mitä pitäisi näkyä ja miten, ja sitten ultratessa selitti koko ajan "näettekö noin te ihan oikein menee, tuolta lähtee ja tuonne menee". Joka ikinen rakenne tutkittiin perusteellisesti ns yhdessä hänen kanssa. Sama kun aikoinaan ollaan aikaisemmista lapsista käyty ultrat Felicitaksessa Tapio Kurjella, hän kävi läpi kaiken läpi tosi perusteellisesti ja vastaanottoaikakin taisi olla sen 45 min. Tällä krt kun käytiin tuossa ylimääräisessä ultrassa Brunolla, hän vaan totesi, että "joo, rakenteet näyttää hyvältä ja printtasi sen valmiiksi täytetyn paperin mihin vaan lisäsi painoarvion ja rv:t. Eli jos tämä olisi ollut meillä ainoa rakenneultra, niin olisin minäkin jäänyt epävarmaksi, todellakin. Meillä kun takana oli tuo julkisella puolella tehty perusteellinen ultra ja tämän oli tarkoitus näyttää tuleva vauva isoille siskoille niin olin ihan tyytyväinen. Ymmärrän kyllä jos et ollut ihan tyytyväinen, meilläkin keskittyi alka paljon kontrastien ym säätöön, että saatiin hyvät kuvat tällä krt eikä paljon muuhun.
 
Kiitos rauhoittelusta :) Huoli tuon pään koon suhteen hiukan laantui... Mutta pään muoto edelleen huolestuttaa, ei voi mitään. Tiedän, että vauvat näyttää alienilta noilla viikoilta... mutta kun olen nyt niin paljon googlaillut (tuntikaupalla) muiden samanikäisten alieneiden kuvia netistä, enkä oikein löytänyt samantyyppisiä otsamuhkuja. Googlailun perusteella olen kuitenkin sen verran saanut mielenrauhaa, että mielestäni trisomia 13, 18 tai 21 se ei ole (ei jääty seulonnoissa kiinni, joten niitä ei tulla varmistamaan). Tämän takia mielessä pyöriikin, että olisiko joku harvinaisempi. Toisessa ketjussa joku sanoi, että Bruno ei ollut havainnut rakenneultrassa kromosomihäiriöstä johtuvaa kehitysvammaa... No, tiedän hyvin ettei KUKAAN lääkäri havaitse 100 % kaikkea eikä tämä lisää huoltani - onhan silti tilastojen valossa epätodennäköistä että juuri omalla olisi jokin harvinainen kromosomihäiriö. Mutta kun. Jollekin ne harvinaisemmatkin kuitenkin osuvat niin haluaisin etsiä aiheesta vertailukohtia ennen 1,5 viikon päästä olevaa julkisen puolen rakenneultraa, jotta voisin mennä sinne tarvittaessa muutaman vertailukohtakuvan kanssa, ja kysyä onko mitään mahdollisuutta, että omalla olisi jotain tällaista tai tällaista. Siinä vaiheessa, JOS eivät olisi varmoja olisi vielä muutama viikko aikaa tarvittaessa tehdä kromosomitestejä.

Tosi huonosti netistä löytyy mitään sellaista, että olisi jotain kuvagalleriaa ja trisomioista ja niiden perinataalisista ultrakuvista niin että olisi mahdolliset markkerit listattuina (vai tietääkö joku?). Aika epäluotettavaa googlailla trisomia kerrallaan kuvahakuja... kaikista ei oikein hyvää kuvaa saa. Ehkä pitäisi mennä lääkiksen kirjastoon jos ei muualta löydy (kirjallisuusvinkkejäkin otetaan vastaan... ;)

Ja muiden kokemuksia miellään kuunnellaan, vaikka ei juuri samantyyppisiä olisikaan.
 

Yhteistyössä