Entero, herpes vai mitä tämä on? APUVA!!

Tytölläni 1v5kk ilmestyi viikko sitten kieleen ja huulten sisäpintaan valkoista näppyä. Näppy levisi kitalakeen, poskien sisäpintaan vähissä määrin, mutta ei näyttänyt vielä torstaina ärsyyntyneeltä. Sairaanhoitaja kaverini epäili sammakseksi. En sitä kuitenkaan ruvennut rapsuttelemaan tai muuta.
Myös tytön ääni oli painuksissa eli kurkussa jotain. Ei lämpöä tai muita flunssan oireita.

Noh, perjantaina loppui syöminen. Suuta tutkiessa huomasin kielen näppyjen hävinneen, mutta poskissa, kitalaessa ja huulissa muuttuneen punaisiksi, turvonneiksi "alueiksi", joissa valkeaa keskellä. Vähän kuin afta omassa suussa tai huuliherpes huulessa. Posket ovat niin turvoksissa, että jäävät poskihampaiden väliin.

Lääkäriukki epäili launtaina (tutkimatta sen ihmeemmin), että jotain viruksen aiheuttamaa ja määräsi Pronaxenia. Kipuun kyllä tuntuu auttavan, mutta tyttö ei silti pysty syömään mitään kiinteää. Onneksi meillä vielä syödään iltapulloa, joten nyt olen ostanut velliä ja maitoa ja tarjonnut niitä pullosta muutaman tunnin välein. Tuntuu kelpaavan, kun ei juuri osu niihin kipeisiin kohtiin.

Nyt taas huoli nousee, että onko varmasti vain kipulääkkeellä hoidettavaa, kun tyttö yskii melko limaisesti ja henki haiskahtaa. Parina yönä on myös noista "paiseista" vuotanut verta tai mitä lie verensekaista nestettä. Tyttö ei myöskään hirveämmin niele edes omaa sylkeään vaan kuola valuu. Lämpöä myös ollut varmaankin (lääke laskee sitä) parina päivänä.

Nielemisvaikeuden toki voi selittyä ihan vain sillä, että koskee. Itsellä ei tarvitse olla kuin kurkku kipeä, niin nieleminen tosi vaikeaa, saati kun ois suu täynnä paiseita.

Onko muilla kokemusta vastaavasta? Joko lääkäriin?
Kiitos vastauksista! :/
 
Soittaisin terveysneuvontaa: 09-10023, tai kävisin yksityisellä lääkärillä, enkä lähtisi ennenkuin asia on selvitetty.

http://www.sairaslapsi.com/frame.cfm/cms/id=696/sprog=4/grp=2/menu=1/ - epäilisin minä. Tervehtymisiä!!!
 
minulle tuli ensimäisenä mieleen virusperäinen suutulehdus.. joka on todella kipeä! Mut mikäli vielä huomen aamulla kävisin näyttämässä tk:ssa, et pois suljettaisi, hiiva + agiina.
Jos on suutulehdus, niin kipu lääke on juuri oikea hoito + esim. puuduttava keeli!
Ootko kokeillu alkaisiko laps syömään jäätelöä (mehujäätä), puuduttais suuta.. + mitä vain syötävää mitä laps syö (ei niin syömisen päälle, kuhan jotain jois).. esim. mietoja pilttejä
 
nämä kaksi minullekin tuli mieleen ja molempiinhan on se sama hoito eli kipulääkettä. Koetettiin syödä ja huomasin, että kurkussa ilmeisesti aika paljon turvotusta/kipua, koska pienikin "karheus" ruuassa takertuu heti. Muusiperuna ei käynyt, mutta mansikkajogurtti meni. Kunhan vain eka sai tytön sitä maistamaan. Jäätelö ei kelpaa, samoin juomat menee väkisin. Velliä ja maitoa kuitenkin pullosta.
Itseä tuo hengityksen haju hieman huolestuttaa, kun monesti kai nuo hajut liitetään bakteereihin. Näyttää myös, että kun tyttö yskii limaa ja sitten nielaisee, niin ilme on kuin maistaisi jotain pahaa. Voi toki olla, että kipua myös.
Huomenna soitellaan lääkäriin, jos aamupuuro ei kelpaa.
En tiedä kuvittelenko, mutta oma kurkku on myös oudon tuntuinen. :/
 
jos on suutukehusta, ni se tarttuu todella helposti, et kannattaa nyt välttää kontakteja! tuo mansikkajogurtti kuulostaa hyvältä.. ihan sama vaik söis pelkästään sitä, kuhan jotain nestemäistä syö/juo!
 

Yhteistyössä