ENSISYNNYTTÄJÄT! Kävikö synn. mukana ollut kätilö oma-aloitt. juttelemassa kanssasi synn.jälkeen

Olen kaksi lastani synnyttänyt Tammisaaressa ja siellä olen kummankin synnytyksen jälkeen saanut ensin lukea omat paperini ja sitten on synnytyksessä mukana ollut kätilö käynyt juttelemassa ja ollaan käyty synnytys perusteellisesti läpi.
Sitten jälkeenpäin ovat vielä lähettäneet synnytyksen epikriisin kotiin. Tammisaaressa oli muutenkin todella hyvä "palvelu", esim. siellä sai akupunktiohoitoa maidon nousuun sekä maidon nousua edistävää teetä ja jokainen kätilö aina vuoronsa alussa kävi esittelemässä itsensä ja kyseli kuulumisia. Ihana paikka!
 
Kenenkään kanssa ei käyty synnytystä läpi (Naistenklinikalla), tosin ei siitä kyllä mitään jäänytkään hampaan koloon. Eli ei niin haittaa. Tosin jäin miettimään, että uskaltaako sitä koskaan toista tehdäkään, kun ensimmäinen oli niin helppo tapaus. Jos seuraava ei sitten olekaan :)
 
Ei käynyt, synnytin huhtikuussa KSKS. Tosin heti synnytksen jälkeen kätilö siinä jotain kertoili mitä tekivät ja miksi yms. mutta ei siinä "pöhnässä" mitään oikein ymmärtänyt. Olisin toivonut että tultaisiin vaikka seuraavana päivänä keskustelemaan ja kysymään mikä mieli synnytyksestä jäi ;)
 
Molempien synnytyksien jälkeen, on käyty kätilön kanssa tapahtumat läpi (MKS sekä K-SKS). Lisäksi ensimmäisellä neuvolakäynnillä vielä kerrattu neuvolatädin kanssa, tosin olisiko ihan uteliaisuuttaan kysellyt... =)
 
Mäkin synnytin Tammisaaressa ja kaksi kätilöä kävi juttelemassa kanssani erittäin kattavasti. Synnytys oli niin pitkä (24h), että vuoro kerkesi vaihtua (eka kätilö ei käynyt, mutta eipä tuo haittaa, koska silloin ei vielä tapahtunut "mitään").

Jäi hyvä fiilis vaikkei kaikki niin "ruusuisesti" mennytkään. Noiden keskustelujen tarkoitushan on varmistaa juuri, että äitille ei jäisi pelkoja ja jos jää jotain kysyttävää, niin niistä voidaan puhua.

Olen varma, että ehdottomasti oli parempi, että asiat käytiin myös jälkikäteen rauhakseen läpi ja vielä moneen kertaan sanottiin, että aina saa tulla takaisin juttelemaan ja kyselemään jos tuntuu siltä.

Ihana paikka. :heart: Siksi sinne uudestaankin! :LOL:
 
Ei ollut. Kätilö joka hoiti synnytyksen oli töykeä ja agressiivinen synnytyksen aikana, eikä edes jälkeenpäin tullut kertomaan mitään. Paperit synnytyksestä sain nähdä vasta pyytämällä. Nekin kätilö oli joiltain kohdin merkannut väärin (pidimme miehen kanssa kirjaa synnytyksen kulusta). Näin Turussa ja Tyksissä.

Jäi aika masentunut olo koko synnytyksestä jälkeenpäin, ei ole ihmisarvoista tulla kohdelluksi pahemmin kuin kapista rakkia, etenkään niin henkilökohtaisessa asiassa kuin synnytyksessä.
 
Meillä ei käyny se kätilö joka oli synnytykses mukana. mut joku toinen naikkonen hoitaja?/kätilö? kävi sit ennen ku lähettiin sairaalasta kotiin niin käymäs juttelemassa ja käytiin synnytystä läpi..
 
Tyttö syntyi sektiolla Kätilöopistolla 30.1.2008 ja synnytys käytiin perusteellisesti läpi sekä omakätilön että leikanneen lääkärin ja vielä anestesialääkkärin kanssa. Loistavaa "palvelua" muutenkin saimme Kättärillä! =) Lisäksi omat paperit lykättiin lähtiessä kouraan pyytämättä. Suosittelen! :wave:
 
synnytin kätilöopistolla. synnytystä hoitanut kätilö lupasi tulla juttelemaan kanssani synnytyksestä seuraavana päivänä osastolle, jos vain kerkeäisi. eipä sitten kerennyt. olis aika pettynyt, sillä olisin halunnut todella keskustella tapahtuneesta, vaikka kaikki hyvin sujuikin. nyt vain jäi arvoitukseksi, millaista tehohoitoa pikkuiseni sai heti synnyttyään. siitä kun on merkintä papereissa, mutta minulle ei kukaan kertonut, mistä kyse on. synnytys ja siihen liittyvät paperit kyllä käytiin läpi sairaalastalähtöpäivänä, mutta tämän hoisi osastolla meistä huolehtinut lastenhoitaja, joka ei osannut sanoa tuosta tehohoidosta sen enempää kuin, että oli ainakin auttanut, kun vauva voi nyt niin erinomaisesti =)
 
se riippuu luultavasti kätilöstä. mulla tuli neljännen lapsen jälkeen eka kertaa kätilö jutteleen. Selitti että hänellä on sellanen tapa. Tosin sama kätilö oli kyllä ensimmäisellä lapsella, mutta ei se sillon käynyt juttelemassa?!? No, jos se oli muuttanut käytäntöään vuosien varrella.
 

Yhteistyössä