ensimmäinen ovulaatiotesti tehty

ja tyhmänä kysyn kun ohjeissa luki että ovulaatio tapahtuu jos "plussa-viiva" on yhtä voimakas tai voimakkaampi kuin kontrolliviiva. niin tuleeko siihen aina sitten kuitenkin vähän hailakampi viiva plussan kohdalle? siis ihan kaikille, kiertopäivistä huolimatta?

nyt itsellä menossa kp 19/33-36 ja sellanen puolet kontrolliviivasta oli plussaviiva. ja TIEDÄN ettei se tarkoita ovulaatiota, ihmettelen vaan tuleeko se toinenkin viiva aina testiin.
 
Minullakin on aina ilmestynyt se toinen viiva haaleana ennen (ja jälkeen) plussaa eli ei ole koskaan jäänyt viivattomaksi kun olen testaillut. Tasavahvan tai vahvemman eli plussa on kyllä ollut aina helppo tulkita eikä ole ollut epäselvyyksiä.
 
hei, asiaan liittyen: itse ajattelin testata ovulaatiotesteillä vain sen takia että näkisin ovuloinko LAINKAAN. kertooko tuo että testiin ylipäätään viiva tulee että on mahdollisuus ovulaatioon? vai kertooko siitä ainoastaan selkeä plussa? voiko ovulaatio tapahtua vaikka ei selkeää plussaa tulisikaan?
 
Tuo että tulee ylipäätään viiva, ei kyllä kerro ovulaatiosta koska tuota viivan aiheuttavaa hormonia on aina olemassa. Vain plussa siis kertoo ovulaation tapahtuvan. Ovulaatiohan voi kyllä periaatteessa tapahtua vaikkei plussaa bongaisikaan, jos esim. aloittaa tikuttamaan kierrossa liian aikaisin/myöhään ja ovulaatio on jo tapahtunut ennen tikutuksen alottamista tai vasta sen jälkeen. Ja joillakinhan tuo huippu on niin lyhyen aikaa, että jos esim. aamuisin testaa ja huippu onkin illalla niin selvää plussaa ei tule vaan lähes tasavahvat kyseisenä aamuna ja sitten seuraavana aamuna. Mahtoikohan tuosta selostuksesta ymmärtää =)
 
Heippa!

Ovistesteistä täytyy aina muistaa, että ne eivät kerro tapahtuuko ovulaatio todella, vaan ne osoittavat ovulaatiota edeltävän LH-huipun, jonka seurauksena munasolu irtoaa, jos on irrotakseen. Eli ovistestin plussa ei vielä 100% varmasti todista oviksen tapahtumista, vaan vain hormonitoiminnan valmistumista siihen. Aamulämpöjen seurailu on melko varma tapa varmistaa, tapahtuiko ovulaatio todella, sillä munasolun tuottanut munarakkula muuttuu keltarauhaseksi, jonka hormoni nostaa ruumiinlämpöä.
Onnea kaikille oviksen bongailuun! :flower:
 

Yhteistyössä