**ELOVAUVAT 2006**

Meninkin eilen täällä kirjoittamaan noista meidän öistä :headwall: Viime yönä neiti sitten kitisi ja natisi koko ajan, enkä montaa tuntia saanut itse nukuttua. Tämä aamukin on ollut aivan kamalaa kitinää \|O No, nytpä kiukuttelija vetelee sikeitä ulkona ja saan itse vähän levähtää. Oliskohan parempi pysyä jatkossa sillä valivali linjalla :LOL:

Hampaita on Emilialla vasta kaksi alhaalla. Saa nähdä milloin tulee lisää.

Meillä päivärytmi on nyt pysynyt jonkin aikaa samanlaisena, paitsi aamut hieman aikaistuneet:

6.30 Emilia herää, aamupesut
7.20 aamupuuro+maito
9.00 maito (joskus pikku tirsat)
10.30 lounas: kasvis-lihasose+hedelmää/marjaa+(maito)
11.00 päiväunet 1-2h
13-13.30 välipala: jugurtti+maito
15.30 päivällinen: kasvis-lihasose+hedelmää/marjaa+maito
16.00 päiväunet 1h
19.30 iltapuuro+maito
20.00 iltapesut/kylpy ja nukkumaan

Nukahtaa 1-20 minuutissa ja yöllä herää sen 1-2 kertaa yleensä. Ihan hyvä tuo rytmi meillä nyt ja joustovaraakin on kivasti, jos jonnekin lähdetään =)

Mukavaa päivänjatkoa :wave:
 
Täällä taas :wave: Oltiin 5 yötä äitini luona Helsingissä. Käytiin lintsillä yks päivä ja vappua juhlittiin miehen kans kaupungilla, kun äitini hoiti poikia. Seuraava päivä oli aivan hirveä :x , pääsin sängystä ylös vasta viiden aikaan iltapäivällä :snotty:
Pojat saivat flunssan sillä reissulla, etenkin Aarolla nenä vuotaa ihan koko ajan :( Hampaitankin Aarolle on tullut lisää, ylös toinen etuhammas ja sen viereinen hammas (toiv. ymmärsitte) Kitinää ja natinaa koko ajan :/
Nyt pitää mennä antamaan pojalle ruokaa.
t:vilivilpertti ja Aaro 8kk
 
Heips! Ihania kuvia profiileissa kaikilla :heart: .
Wilhelmiina samaa mieltä täälläkin: ei kantsi paljon kehua kuin hyvin menee, heti tulee takapakkia. :LOL:
Nonna: hampaita meidän tytöllä on nyt 4. Just tuli toinen ylös, pari viikkoa sitten tuli eka ylös ja alas kaks tuli jo 4kk:n iässä.
Meillä seisoskellaan ja reteesti pidetään vaan yhellä kädellä tuesta. Nousee seisomaan jo seinääkin vasten ja kuten kuvasta näkee (jos saan vaihdettua) peiliä vasten on kiva seisoskella ja antaa suukkoa "kaverille" :heart: .
Meillä ei kovin selkeetä rytmiä oo vieläkään :ashamed: kun päivät on niin erilaisia ja harvemmin ollaan koko päivä ihan pelkästään kotosalla, kun isoveikat pelaa futista ja täytyy heidän reenejä olla katselemassa :) Ihanaa ,kun pelit alkaa kohta, se on niin sulosta kun pienet pojat juoksee pallon perässä ja välillä joku huomaa, että taivaalla lentää lentsikka ja koko joukkue yhdessä ihmettelee lentsikkaa :LOL:
Vappuna meillä sattui pieni hätäännys, kun oltiin kavereilla ja heillä oli kukkasia lattialla ruukuissa, kylläkin sohvien välissä, mutta pieni rako siinä, jotta meidän pirpana oli ehtinyt konttaamaan ja mahtumaan maistelemaan rahapuuta :p . Äkkiä sitten tarkistamaan, onko myrkyllinen, onneks ei ollut :whistle: (olipas vaikeesti selitetty, sorry en ehdi nyt korjaamaan toiv. saatte selvää :ashamed: )
Mutta palaillaan taas, nyt soseuttamaan tytön ruoka, ja tarkoitus olisi jättää vähän karkeemmaks ja spagetin paloja kans :p
-mamisku ja pirpana kohta 9kk :eek: <br><br>
 
Nonna meille sanottiin neuvolassa että korviketta juodaan vuoden ikäiseksi ja sit vasta saa ruveta juomaan tavallista maitoa. 10kk ikäsenä voi ruveta maistelemaan hapanmaito tuotteita, jugurttia, viiliä ja sellasia ja ruveta käyttämään ruuanvalmistuksessa tavallista maitoa.

Ronja on tänään vaihteen vuoksi syöny ja nukkunu =) Kahet kunnon päikkärit. Eilen tais kokopäivänä mennä vajaa 2 purkkia hedelmäsosetta ja yhet kunnon päikkärit. No neiti kyllä nukahtikin illalla jo kymmeneltä.

Ei meilläkään ole mitään selkeetä päivä rytmiä :ashamed: Aamulla kun on heräilty, neiti syö aamupalan (jos syö :ashamed: ) ja sit hampaiden pesu. Pari tuntia on hereillä ja sit ainakin yritetään nukkumista... loppu päivä menee sen mukaan miten suostuu nukkumaan ja syömään :whistle: 21-22 ainakin yritetään syödä iltapala ja sit ilta pesut ja yökkäri päälle. Nukkumaan mennään normaalisti 22.30-23.

Nyt pitää itekin syödä vähän kun neiti nukkuu :p
 
Heissan! :wave:
Jandhe kuumeesta parannuttiin. kiitos kysymästä. mutta nyt on Topiaksellakin korvatulehdus :( eli se kuume johtui ilmeisesti korvista. tiistaina oli viimeinen kuumepäivä ja silloin alkoi nenän tukkoisuus. kaks yötä on ollu ihan hirveitä. vähän niinku Pihlan yö, ku kerroit. Eka yön jälkeen en aatellu korvatulehdusta vaan luulin että itki mahaa, ku tuli pieruja ja aamulla oli kova. muutenkin kakkaa tulee nykyään harvemmin. toinen mitä aattelin oli se nuha. nenä oli ihan tukossa ja aattelin, että herää aina siihen. No sitten viime yönä nukuttiin yhtä huonosti. itki paljon ja heräili tosi paljon. tyhjennettiin nenää nenäfriidalla kahdesti (kiva naapureille) annoin suppoa ja sitten huomasin että poika hinkkas korvaa. siitä sitten aattelin, että oisko korvatulehdus. aamulla varasin ajan lääkärille ja niinhän siellä oli oikeassa korvassa tulehdus. antibioottia saatiin ja nyt toivotaan että ei tuu kierrettä, ku miehellä on pienenä ollu. Millon jälkitarjastus on ollu teillä kenen lapsilla on ollu korvatukehdus? meillä on 4 viikon päästä ja mietinkin eikö se pitäis olla aikasemmin. Harmittaa hirveenä ku ei päästä vauvauintiin, en nyt muista mihin asti sitä vielä on. mutta toivottavasti vielä päästään. eikö se oo niin, että ei saa mennä uimaan jos on korvatulehdus?

Käyttekö te yksityisellä lääkärissä vai terveyskeskuksessa? meillä on vakuutus, mutta oon käyttäny topiasta vaan terveyskeskuksessa, ku nuo yksityiset ei oo oikein tuttuja en oo selvillä siitä maksusta. Mites ne korvaukset menee jos meillä on 50? omavastuu. paljonkohan sitä joutuu sitten maksamaan. sen 50? ko? oon vähän blondi, ku en tajuu nuita :ashamed: valaiskaa mua! Ärsyttää vaan käydä terveyskeskuksessa ku siellä ne lääkärit on vähän mitä on, ainakin täällä ja eihän ne mitään lastenlääkäreitä oo. mites muuten imetäänkö sitä märkää sieltä korvasta lääkärissä, ku ei topiakselta ainakaan.

Nonna-79 Topiaksella on 5 hammasta ja kuudes on tulossa pian.

Miten herkkiä teidän lapset on? siis säikkyykö ne helposti ja pelkääkö? Topias on hirveen herkkä. se säikkyy kovia ja yhtäkkisiä ääniä. esim. säikähtää jos joku niistää eikä nää sitä. tänään otin kasvin hyllyltä lattialle ja kun topias heräs ja näki sen, ni vähän pelokkaana katto sitä eikä oikein uskaltanu mennä sitä kattomaan.

Nyt pitää toivoa, että ens yö ois parempi, ei meinaa montaa tuntia oo nukkunu kahtena edellisenä yönä. säälitäää mies, ku sen pitää niin aikasin herätä eikä sekään oo nukkunu kunnolla.

 
Liinos pikaisesti
Jandhe: Hirmuinen matkakuume on joo!! Mä oon aina ku pikku lapsi kun on jotain kivaa tiedossa.. en millään malttais odottaa :ashamed: No eipä meillä oo kuin reilu viikko lähtöön! Me otetaan kaikki pojan ruoat ja maidot (jauhetta ja valmista) täältä mukaan. Oon jo ostanu kaikki ja punnitsin ne, painaa n.10kg!! Ja kun matkatavaraa saa olla yhteensä vaan 40kg niin itelle ei kovin paljon vaatetta varmaan mahdu mukaan. Vaippapaketti otetaan myös. Mut laitetaan se matkarattaisiin. Ja rattaathan saa ottaa mukaan ilman lisämaksua.

sasu79: meillä on viime aikoina ollu sama homma, et tosi paljon poitsu haluu olla sylissä. Välillä Lucas saattaa kesken leikkien kömpiä syliin halimaan ja kun on saanut tankattua hellyyttä tarpeeksi niin menee sit jatkamaan leikkejä :heart: =)

-Liinos ja Lucas 9kk!!
 
Hansu toivottavasti teillä puree antibiootit yhtä hyvin kun meillä ja saatte kaikki jo ens yön nukkua paremmin :hug: me otettiin sillon illalla eka ab (plus kuumelääkettä) ja se auttoi heti sen verran, että Pihla nukkua posotti koko yön. Meillä olisi oikeasti ollut jälkitarkastus 3 viikon päästä, mutta me mennään jo 2 viikon päästä, kun on se reissu edessä. Eli kun lähdetään la niin mennään sillon alkuviikosta, jotta kerkee alottaa uudet ab:t jos vielä tulehdusta olis... Ja joo me käydään yksityisellä aina kun vaan on mahdollista, päivystysaikanahan on sitten pakko käydä yleisessä kun täällä ei ole yksityisellä päivystystä. Meillä on Pihlalla Tapiolassa vakuutus ja siellä on ainakin sellainen systeemin, että omavastuu on 48e/hakukerta. Eli kannattaa kerryttää niitä lääkärikäyntejä ym. ja laittaa sitten isompana könttänä kerralla, niin siitä koko summasta ei mene kuin se 48e. Mutta jos hakee joka kerta erikseen korvausta niin silloinkin aina menee se 48e. Eli lääkärikäynti maksetaan itse, samoin lääkkeet, ja ne saa sitten joskus takaisin kun viittii hakea. Vuoden niitä muistaakseni saa "pantata". ja kaikki lääkkeetkin saa takaisin kunhan on vaan reseptillä ja kuitit tallessa. Sen takia esim. nyt kun käytiin niin pyysin samalla reseptille panadol mixtuuraa, ensinnäkin sitä saa paljon isomman pullon ja toiseksi kun sekin sitten menee vakuutukseen kun on lääkärin määräämä.. tulipas pitkä ja sekava sepustus mutta toivottavasti ymmärsit idean :D ja käytäntö vaihtelee ihan vakuutusyhtiön mukaan, muistaaksen taas esim. Pohjolassa taas on niin päin, että yksi omavastuu/sairaus eli jos on kerran vaikka ollut jo korvatulehdus niin uudesta korvatulehduksesta ei tarvitse enää maksaa uudestaan omavastuuta.... Ja joo, samalla lailla Pihla on välillä säikky yllättäville äänille tms, etenkin väsyneenä saattaa just säikähtää ja parahtaa itkuun vaikka kovasta aivastuksesta :\|

Nonna Pihlalla on kaksi hammasta alhaalla, kolme uutta hammasta on ollut jo pari viikkoa ainakin tuloillaan, kaksi ylös ja yksi alas lisää, ne ihan näkyy ja tuntuu ikenien läpi, mutta ei ole vaan läpi työntynyt =)
 
Helei :wave:

hansu Meillä tyttö sairasti korvatulehduksen n. kk sitten ja kontrolli oli joku kaksi viikkoa ABkuurin loppumisen jälkeen. me käydään kanssa vauvauinnissa ja terkkari sanoi, että mielellään jatkaa sitten kun kuuri on loppunut.

Nonna -79 Tytöllä on 8 hammasta, neljä sekä ylä- että alakerrassa. nuo ekat kaksi alas tuli jo 3½kk. Hienosti osaa olla purematta äitiä :D

Meillä eletään tämmöstä rytmiä:

n. klo 9 herätys
klo 10 aamuimetys
klo 11-11.30 liharuokalounas
klo 12 päikkärit (1-2h)
klo 14 välipalaa
klo 16 päikkärit (½-1h)
klo 17 kasvislounas
klo 19.30 iltapuuro
klo 20 iltapesut ja pisut
klo 20.30-21 nukkumaan

Yöt nukkuu 2-3 tunnin pätkissä (tarttis varmaan tehdä jottai mutku ei vaan jaksa

:ashamed: \|O \|O

Pottailusta asiaa. Me ostettiin potta ja laitoin tytön siihen harjottelu mielessä istumaan niin tuo teki siihen saman tien pisut. Nykyisin sitten pottaillaan aina ruokailujen päälle ja lähes aina on saalista tullut. Kuis muilla?

Nyt tehiksen pariin :wave:
 
Hansu: Pikaista paranemista teille. Toivottavasti teillä viimeyö oli jo parempi. Meillä on myös lapsivakuutus Tapiolassa ja omavastuu on 48e (muistaakseni) . Kerran ollaan käyty Alexin kans lääkärissä ja yksitysellä käytiin. Kuitit odottaa tuolla vielä kun sinne kannattaa tosiaan lähettää isompi könttä kerralla.

Wilhelmiinalle Emilia on kyllä ihanan pieni vauva. Meidän vauvoillahan oli päivä ikäeroa ja Alex on 3kg painavempi ja monta senttiä pidempi :LOL: tosin olihan Alex kilon painavempi jo syntyessään ja pituuttakin oli enemmän.

Nonna: Alexilla on yksi hammas. Kuukausi sitten puhkesi ja aika vähän sitä vasta näkyy.

Konttauskypärästä Mä ostin Alexille sellasen kun ihan koko aikaa ei pysty vahtaamaan mitä toinen tekee. Ja seisomaanhan on koko ajan pakko nousta. Toivottavasti oppii pian laskeutumaa nätisti alas.

Päivärytmistä Meillä on aika selkeä päivärytmi kotona sitä on tietysti helpompi noudattaa. Jos lähdetään käymään esim. kaupungilla niin saattaa nukkua ihan eri aikoihin mutta onneks Alex on aika joustava . Meillä nukutaan vieläkin pääsääntöisesti 3 päiväunet joskus harvoin pärjää kaksilla. Esim. eilen nukkui vaan kahdet unet kun heräs vasta puol kasi yleensä kun herätys on klo 6 joskus jopa ennen klo 6tta. Joinakin päivinä ei meinaa millään suostua nukkumaan noita viimisiä unia mutta pakko on saada tavalla tai toisella nukkumaan kun muuten on ihan valmis yöunille jo ennen klo 19. Meillä on aamut nyt jo ihan tarpeeksi aikaisia.

Mun pitää nyt ruveta ulkoiluttamaan imuria. Yhtään ei huvittaisi mutta pakko kai se on kun Alex on päiväunella.

Mimmi + Alex
 
Hansu - toivottavasti teillä ollaan jo parempaan päin! Me ollaan käytetty Riina ihan tk:n lääkärillä toistaiseksi. Onneksi ei ole tarvinnut käydä kuin muutaman kerran. Meillä pääsee ihan hyvin lääkäriin vielä saman päivän aikana, mutta lääkärit on sitten vähän mitä sattuu...

pottailusta - meillä käydään ahkerasti potalla ja tulosta saadaan lähes joka kerta. Säästyy nykyään jopa vaippoja!

Riinalle iski eilen sitten joku mahatauti :\| . Oltiin eilen vauvapiirissä kun turautti oikein kunnon ripulit ekan kerran ja sitä on nyt sitten riittänyt... Viime yönä neljän aikaan oli likka kainaloita myöten ripulissa... Kiva siihen aikaan sitten pestä tyttöä jne... Onneksi nukahti sitten vielä hyvin. Ihan pirteä on ja mitään kuumetta tms ei oo, mutta ihan vesi-vihreä-ripulia... Mielenkiintoista ja tietenkin viikonlopuksi...Toivottavasti ei nyt oo mitään noroa tai rotaa... \|O

Osaako teidän lapsoset jo painaa nappuloita? Riina kun on keksinyt sen taidon ja rämppää nyt koko ajan telkkaria päälle pois ja vahvistinta samoin... Ja kääntää äänet täysille! Ja on sitten kivaa!

Nyt lisää kahvia! Riina nukkuu jo ekoja päikkäreitä.

Viikonloppuja :wave:

Ainiin hampaista... Riinalla on kaksi alhaalla ja ylös tekee hampaat tuloaan.<br><br>
 
Lumikki
Huomenta \|O

OLin taas niin kypsa viime yohon...unille kavi omaan sankyyn noin 21.15 ja nukahtikin vartissa, tosin pari kertaa sain kayda laittamassa maaten, ku seisoskeli ja pitelemassa kadesta.

No eka heratys olikin sitten jo 23!! Ajattelin, et nyt en anna tissia vaan yritan kaikkee muuta...eka tassuttelua, tuttia, ei auta, huuto yltyi ja selka vaantyi kaarelle...otin syliin, rimpuili ja karjui jo ihan kurkkusuorana, kaveltiin ympri kamppaa ja heijasin ja hyssyttelin, ei autanut, rimpuili niin et meinas tippua. Vein takas sankyyn ja paijailin, karjunta alkoi olla jo hysteerista, tosi kivaa, puoli tuntia tata jaksoin ja sit otin rinnalle ja rauhottu ja nukahti viidessa minuutissa.

Ei mulla ole voimia tollasseen ja kun ei kerta yhtaan rauhotu vaan menee vaan pahemmaksi :\|
Jos hyvia neuvoja, niin otetaan vastaan.
Viime yo oli sitten tosi levoton, heraili taas parin tunnin valein ja aamulla klo 06.00 noustiin ylos, siis kahdeksan tunnin repaleisten unien jalkeen... \|O \|O

Olin niin vasynyt, et itketti ja neiti on ku aurinko, yhta hymya ja taynna virtaa.

No kasilta nukahdettiin uudestaan pariksi tunniksi ja nyt tunnen itseni taas ihmiseksi.

Rytmeista Olen todella yrittanyt pitaa jonkinlaista rytmia, mutta sitten taas tallaisten oitten ja aikasen heraamisen takia, koko paiva heittaa kuperkeikkaa arg!

Siis yhdeksan kuukautta tulee mittariin, eika yhtakaan taytta yota unta takana, paitsi silloin ihan alkumetreille...
Muutamia kohtalotovereita taalla tuntuu olevan.

Onnellinen pitaa kuitenkin olla, etta meilla ollaan oltu terveita, raskasta se on silloin myos, kun lapsi sairastaa, etta pikaista paranemista vain kaikille pikku potilaille.

Paivanjatkoja, mitahan sita saa tanaan aikaiseksi :headwall:
 
Lumikki Meillä annoin joskus vesipullon kun ei meinannut rauhoittua ja tissiä koitin välttää antamasta viimeiseen asti. Tällä hetkellä jos herää yöllä niin nostan sänkyyn viereen, lykkään tutin suuhun ja silittelen ja Lumi nukahtaa sitten siihen.
 
Pääsin vihdoinkin aloittamaan pihatyöt :D Aloin tyhjentää ensimmäistä kukkapenkkiä, laitetaan siihen myöhemmin koristekate ja uudet istutukset tietty. Pieni on piha, mutta työtä riittää kun laitetaan kaikki uusiksi kesän aikana :)

hansu: toivottavasti Topias pian paranee! :hug:
Emppu: Meillä Emilia tänä aamuna paineli dvd-soitinta innoissaan, kun sai aina sen levyjutun aukeamaan :LOL: Ei mielestäni osaa painaa nappuloita, mutta nappuloiden hakkaaminen ajaa meillä samaa asiaa :saint: Pikaista paranemista Riinalle!!

lumikki: Voi, on kyllä rankkaa öisin kuunnella itkua ja helposti sitä tulee annettua periksi :hug: Meillä sujui ongelmitta tuo yösyöntien poisjättäminen ihan sillä, että otin vaan syliin ja heijasin, niin että nukahti. Oletko kokeillut "pomppia" sängyn reunalla -siis jos on joustinpatja? Meillä tyttö rauhoittuu siihen liikkeeseen yleensä helposti. Eevellä olikin jo hyviä vinkkejä tuossa, kuten tuo vesipullo ja viereen ottaminen. Kaikkea aikansa, toivottavasti pian saatte nukkua pidempiä unia :)

Nyt neitiä viihdyttämään :wave:
 
iltapäivää kaikille! taas takana huono nyt sitten itkettiin tai ville itki 2.30-3.30. tunti tuntuu tosi pitkältä ajalta yöllä ja annoin tietty supon kun on kerta sitä räkätautia ollu jo kaksi viikkoa. Ja niin kävi kuin epäilin meidän villen eka korvatulehdus onnex vaa toinen korva .meinasin että ois vaan hampaista mut onnex kuitenkin tilasin ajan tänään tai muuten ois ollu vielä toinen ikävä ja kipuinen yö.
lumikkijuu on tosiaan imettäminen hienoa jos sujuu ja sillai mutta yks asia on vaikeeta ..se lopetus!tai oikeestaan ei ollu yhtään vaikeeta edellisten lastani kohdalla! kun lopetus tapahtui kokonaan jo ennen puoltavuotta! Ja sanotaanhan että vauva ei maistele mitään uutta...esim. siis peruna täytyis alkaa jo ennen 8kk. eli pätisköhän sama imetykseenkin???meillä on kolmen edellisen yö syötöt loppunut ilman ongelmia 4kk. tosin heille kelpasi tutti ja siitäkin päästiin kyllä helpolla eroon. No eipä tästä mun päpätyksestä ole nyt paljon apua ja imettäähän olisi hyvä pitkään jos vaan pystyy :D :headwall: teet niin tai niin väärinpäin. voimia sulle kuitenkin sinne ihanaan aurinkoon "vähän vihreä" pienihetki oon vaan kerran ollu ulkomailla ja nyt kun olen kotiäiti niin ei ole mahd.lähteä uusiksi.Mutta oon luvannu että 40-50v lähden kyllä jossain käymään kun lapset on aikuisia.no pian on onnex kesä täälläkin B)
 
Heini79
Iltapäivää! Piti paperille kirjoittaa ylös, että muistaisi kommentoida edes puolia asioita mitä täällä on kyselty :)

Maisa Ostin pari viikkoa sitten potan ja siitä lähtien on Oskaria alettu syömisen jälkeen tai kun näyttää siltä, että kakka tulossa, siinä istuttaa. Ja kyllä lähes joka kerta on tuotostakin syntynyt :) . Tuskin tämä nyt vielä mitään kuivaksi opettelua on, mut säästyy ainakin muutama vaippa.

Nonna Oskarilla edelleen vain kaksi hammasta alhaalla, tulivat parin päivän välein. Vielä ei näyttäisi olevan tulossa lisää ylös eikä alas.

Hansu Pikaista paranemista sinne pikkuiselle. Ja muillekin kipeänä oleville. Oskarilla ei vielä onneksi ole ollut yhtään korvatulehdusta. Pari yskää on ollut ja nekin meni ilman lääkärissä käyntiä ohi. Jos lääkäriin tarve tulee, niin ensin yritän tuonne terveyskeskukseen, mut epäilen pahasti ettei sinne aikoja saa, niin sitten yksityiselle vaan suoraan. Ei otettu vauvavakuutusta, mutta kyllähän sillä summalla sitten käy monta kertaa itsemaksaenkin yksityisellä. Eikä se lapsen hoito kuitenkaan ole ns. rahasta kiinni.

Päivärytmistä, meillä suurinpiirtein seuraavanlainen:

Herää n. klo 8, maitoa.
aamupuuro klo 9-10
päiväunille n. klo 11, nukkuu 1-2h
kun herää, kasvissosetta
valvomista muutama tunti ja yleensä välipalaksi hedelmäsosetta
n. klo 16-17 liha-kasvissosetta
toiset päikkärit (yleensä maks. tunti)
iltapuuro n. klo 20
nukkumaan klo 21

Wilhelmiinalle vielä tsemppiä remontin keskelle! Tiedän tunteen ;). Meilläkin pitäisi varmaan syksyllä alkaa seuraavaksi yläkerran remontti, kun sinne varmaan pitää muuttaa, kun alhaalla vain yksi makuuhuone, että Oskarikin saa sitten oman huoneen. Mutta on se vaan sitten ihanaa, kun kaikki on valmista (vaikka yleensä meillä se tarkoittaa sitä, että mitäs remontoidaan sitten seuraavaksi...niin ihania nämä vanhat talot
:LOL: ).

Viikonloppuja!
 
Heini79
Noista hampaista vielä. Juuri tuossa yläpuolella sanoin, ettei Oskarilla ole kuin kaksi hammasta alhaalla. Äsken vahingossa huomasin, että ylös oli tullut yksi ja toinen kuultaa jo ikenen läpi. En varmaan siksi ollut hammasta huomannut (ei se kyllä montaa päivää ole voinut olla), kun ei olekaan alahampaalle vastakappale vaan se viereinen, ennen kulmahammasta ja toiselle puolelle näyttäisi olevan tulossa samanlaisesti. Mutta siis se mistä menin paniikkiin...Luulin, että ylähampaat tulee siihen kohollaan olevaan riviin (ymmärtääköhän kukaan), mut hammas onkin ihan sen edessä. Kuuluuko siis ylähampaan tulla siihen vai siihen kohollaan olevan suoran päälle, jota vissiin ikeneksi myös kutsutaan :) ?
 
Voisin taas kirjoittaa muutaman sanasen, kun olen vaan käynyt joskus pikaseen lukemassa :x

Onnea kaikille plussanneille :flower: Ihanaa, lisää vauvoja tulossa :)

Hampaista, meillä on kolme hammasta alhaalla ja ne tulivat vasta muutama viikko sitten kaikki viikon sisään. Ylhäältä kuultaa myös, joten sieltä varmaan tulevat seuraavat!

Potta pitäisi mennä ostamaan, näyttää olevan ihan käyttökelpoinenkin =)

Päivärytmi on meillä seuraavanlainen:

8.00 herätys+ tissibaari auki
10.00 aamupuuro ja tunnin päästä taas tissittelyä
13.00 päikkäreille
17.00 herätään ja tissibaarista sapuskaa
18.00 liha-kasvissose ja jälkkäriksi hedelmäsosetta
19.30 tissibaari open
21.00 iltapuuro hedelmäsoseella
22.00 tissuttelua ja nukkumaan

Opittuja taitoja, ollaan nyt vasta opittu ryömimään ja nyt reviiri on laajentunut yhdestä matosta olohuoneeseen, vessaan ja keittiöön B)

Mulla loppuu äippäloma parin viikon kuluttua ja palaan työelämään. Oltiin viikko sitten talvilomalla Ylläksellä ja mentiin sinne lentokoneella. Oli siinäkin oli oma häppening :) Siellä yksi serkuista sairastui vesirokkoon, joten sitä tässä odotellaan saapuvaksi \|O

Mukavaa kevättä kaikille :wave:

-Eloveena ja poika 8,5kk- <br><br>
 
Täällähän on usealla korvatulehduksia! Tovottavasti paranis kaikilta pois, eikä tulis enää takas! On se vaan inhottavaa! Viime yö oli vähän parempi, itki jonkun verran ja heräili usein, mutta onneks sain rauhotettua tissillä kaks kertaa. saa nähdä miten sujuu yöt sairastelun jälkeen, siis tissittömyys yöllä, ku nyt ku on kipeenä, ni oon antanu tissiä yölläkin. Paranemisia kaikille sairaille! :hug:

Anna K meille tuli ne vaipat maanantaina ja oli kokoa 4. oisin mieluummin ottanu koon 4+ tai 5, ku ne on melkein pient. just ja just mahtuu. mutta ilmasia ku on ni ei pidä valittaa. Luulin kyllä että ne ois jotain uusia vaippoja, mutta eihän ne ollukaan. tai voihan niissä olla jotain uutta..

Potasta ostin topiakselle muutama viikko sitten potan ja oon käyttäny siinä joskus, ihan vaan että tottuu. ei oo vielä tullu pissaa, ku en oo esim. heti päikkäreiden jälkeen siihen vieny. kakkaakaan en oo saalistanu, ku muutenkin nykyään kakkaa ehkä pari kertaa vaan viikossa.

Topias on syöny nyt varmaan kuukauden tosi huonosti. en ees muista millon ois syöny niin hyvin, ku sillon ku söi kunnolla. tuntuu, että poika ois hoikistunu. muutenkin liikkuu niin paljon. tissi onneks maistuu!

Kääk, Topias on huomenna 9kk! :eek: Miten tämä aika menee niin nopeeta. Nyt on siis menny suunnilleen sama aika ku topiasta ootettiin. Sillon kyllä aika kulu paljon hitaammin! Kohta ne ensimmäiset synttäritkin jo on! Meidän pienet vauvat on jo niin isoja! :heart:

nyt en kyllä muista pitikö jotain vielä kirjottaa..
Hauskaa viikonloppua teille ja pienokaisille! =)
 
Hansu ei Ronjakaan ole syöny pitkään aikaan kunnolla, siis samalla lailla kun kuin ennen. Nyt ei enää huuda kurkkusuorana lusikan nähdessään, niin kuin ruokalakon aluksi, mutta vieläkin on päiviä ettei syö juuri muuta kuin maitoa. Ajattelin että täytyy jossain vaiheessa käydä neuvolassa punnituksessa, kun neiti syö niin huonosti ja seuraava neuvola ois vasta 1v.

Hampaista meillä on vaan kaksi ja lisää ei näyttäisi ihan heti olevan tulossa, vaikka tossa välillä niin luulinkin kun ien punotti.

Pottaa ei vielä ole mut pitäis varmaan pikkuhiljaa hommata....
 
lumikki
Heippa peippa,

Viime yona en sitten edes yrittanyt olla antamatta tissia, jotta sain itsekin nukuttua.

Kiitos vaan tuesta teille. Pienihetki, miten teilla yot menee?
Loppuisikin itsestaan.

Ada simahti jo 20.30, 5,5 tunnin valvomisen jalkeen, ei ole noin pitkaan putkeen valvonutkaa.
Yo meni samalla tavalla, heraillen noin 5 kertaa ja joka kerta simahti sitten tissille ja viereen.
En tieda, mutta sanovat, etta tama vaihe 8kk-9kk on levotonta, kun oppii niin paljon uutta ja sitten viela iskee eroahdistus, etta olisiko tata joukossa, kun tuntuu, etta tissi on nyt niin tarkea.

Ehkapa odottelen tuohon 9kk, eli muutaman viikon viela ja yritetaan sitten uudestaan tuota pesaeroa...

Potta meille ei ole viela hommattu, ajattelin sitten suomessa, kun tullaan, etta siella kokeillaan.

Syominen meilla syodaan vielakin aika hyvin, tosin on paivia, kun ei meinaa upota, tytto liikkuu niin paljon, et hyva on ku syo. Alkaa olla jotikka ku 9kg lahenee... :whistle:
Kerroinkin, etta valipalana aloitettiin jugurtti, ihan tavallinen ja nayttaapi silta, etta hyvin sopii, nyt ollaan siirrytty hedelmajugurttiin naturalin sijasta.

Etelaanmatkaajat taalla meilla pain, itaisella valimerella on ainakin tosi nihkeasti vauvanruoka tarjontaa, hedelmasoseita ja puurojauheita (sokeroituja) saa, mutta ruokia on ihan muutama (kalliita).
Vaippoja sen sijaan on pampersista lahtien ja ovat noin puolet halvempia ku suomessa. Myos aurinkorasva kannattaa pakata suomesta mukaan, lomakohteissa yleensa sikakalliita. Mukavaa lomaa!

Hyvaa viikonloppua! :wave:
 
Heissan :wave:

Lumikki, meillä on yöt aivan täsmälleen samaa luokkaa kuin teillä, lohdullista tietää että muillakin valvotaan \|O
Tyttö nukahtaa n. klo 21 omaan petiinsä ja eka herätys on meilläkin usein jo klo 23. Monesti aamuyöllä herätään sitten tunnin välein tissiä vaatimaan. Viikko sitten päätin että nyt saa loppua ja aloitetaan unikoulu, eli tissiä ei tipu vaikka koko yön huutais. No, tyttö heräs klo 00 ja todellakin huusi 1½ tuntia eikä tassuttelut ym. auttanut. Minulla sitten usko petti ja tein pahimman virheen, eli otin tytön viereen ja tissille :ashamed: :ashamed:
Ens viikolla meillä on neuvola ja ajattelin kysyä siitä sairaalan unikoulusta :snotty:

Päivät menee onneksi tosi kivasti, tytsy oppii koko ajan uutta. Nyt on alkanut seistä muutamia sekunteja ilman tukea. Ihan huippu näky kun tuo on niin kovin pieni vielä :heart:

Päivähoidota kyselisin, eli meinaako täällä moni aloittaa työt yms. lähiaikoina ja meneekö muksu sitten hoitoon? Meillä elokuussa edessä päiväkotiin meno kun minä palailen hommiin.

maisa ja touhutäti tänään tasan 9kk :heart:
 

Yhteistyössä