**ELOVAUVAT 2006**

myy
Syökö muiden vauvat näin kauheita määriä?

Meillä meni taas eilen illalla 18.30 1/3 purkillista perunaporkkanasosetta ja 140ml lypsettyä. Sitten 20.30 aloitti yötankkauksen ja söi purkillisen kaupan maissivelliä ja päälle 2dl korviketta :eek: Nukahti sitten klo 22 ja söi taas 03 2dl korviketta.

Meillä viime yö oli taas levoton, valvottiin sit 01-4. Pari yötä menikin jo paremmin. Yöt tuntuu edelleen olevan levottomia milloin mistäkin syystä.
Ei olisi pitänyt nuolaista ennenkuin tipahtaa, kun pitkään meni yöt tosi hienosti ja vain kerran syötiin, eikä aina sitäkään :p

Taitaa olla jotain ikään liittyvää tämä yökukkumiset ja levottomuus, kun parilla ystävälläkin on samanlaista touhua ollut nyt pari viikkoa.

Täytyi ihan käydä munkin vaa'alla. Nyt on +1-2 kg lähtöpainosta. Synnytyksen jälkeen kyllä käytiin jo -2kg, mutta olen alkanut näköjään lihoa :ashamed:
Täytyykin hiukan tarkkailla syömisiään, ettei ihan pääse repsahtamaan. Ei mulla tosin vieläkään mitään paino-ongelmaa ole, mutta lyllyvää mahaa ja perää kyllä löytyy. Ei tunnu palautumista tapahtuvan enää kovin tehokkaasti tällä ikää :whistle:

Myy ja Kaapo 3kk1vko
 
Täällä ollaan vielä 12 kg lähtöpainosta, kaikki on kerääntynyt vyötärölle ihanaksi makkaraksi. Sen makkaran takia on vaikea löytää sopivia housuja, koska kaikki housut, jotka ovat sopivia reisistä ja takapuolesta, kiristävät vyötäröltä :kieh: Päätin että huomisesta lähtien alan käymään kolme kertaa viikossa salilla ja kolme kertaa viikossa teen aamuaerobisen tyhjään mahaan (vauvan laitan vaunuihin ja reippailen niin että syke on siinä 120-140 paikkeilla). Jos ensi kesään mennessä olis saanu noi ylimääräiset poltettua niin olisin tyytyväinen-niin ja varmaan mieskin olisi :whistle:
 
Iltoja...

Oli sitten nuhaa ja yskää ja nyt on sitten korvatulehdus.... :/ Voi rähmä... Tänään käytiin lääkärissä ton yskän takia ni tosissaan korvissa tulehdus ja ab kuuri... Onneksi neiti on suht koht oma itsensä, mitä nyt tosiaan yskittää aina kun nukahtaa ja jos oikein itkettää/innostuu.

Meilläkin on ollu kaks hulina yötä... Viime yönäkin herätiin tasan kahen tunnin välein syömään... Eilen illalla annoin korviketta pullosta ja neiti vetäs 160 ml ihan noin vaan tissin päälle... :( Ja silti ei nukkunu kun sen reilu 2h...

Painosta... Mulla on ihan +-0. Tuli raskauden aikana 15 joista 8 jäi sairaalaan ja loput on nyt karissu... Vähän olis vielä tarkotus pois saada ennen kevättä ni vois olla tyytyväinen!

Nyt pitää mennä lettujen paistoon!! (niillähän se paino lähtee...)

Emppu & Riina

Profiilissa uusi kuva<br><br>
 
Mä tulin myös painoasiaa kommentoimaan. Mulla paino nyt 2 kiloa alle aloituspainon. Aika hieno tunne, kun en oo näin "kevyt" hetkeen ollutkaan... mutta mutta... mitähä tolle masulle sais tehtyä? Ainavaan siinä roikkuu löysää nahkaa. Lenkillä käyn, mut oon huono tekemään mitään lihasharjotteita.... :eek:

Lantiokin alkaa olla entisissä mitoissa, kun tuntuu vanhat housut mahtuvan hyvin päälle. :D

Meillä ei syödä hirveästi. Kun joku kehui että soseitakin syödään tosi paljon. Elsalle uppoaa korkeintaan muutama teelusikallinen.

Maanantaina olis 4 kk neuvola ja saas nähdä ollaanko kasvettu riittävästi. :) Kamala kun noi vauvelit kasvaa nopeaan! Tänään näin ihan pienen 2 kk:n ikäisen vauvan. Luultavasti oli keskosena syntynyt (en alannut sitä kysellä), kun oli niin valtavan pieni :heart: Ja oma näytti sit aivan valtavan isolta, heh.
 
Niin se sitten on että meille on muuttanut kaksi känkkäränkkää :headwall: :/ :eek: :ashamed:
Muutama yö meni välissä hyvin mutta nyt on taas levotonta...lisäksi nukahtaminen on vaikeaa :ashamed: Aluksi yöunille mutta nyt myös päivällä :eek: Alan olla purjeessa poikien kanssa kun päivät olen yksin :whistle:
ilmeisesti pojat vaan tulevat liian väsyneiksi...mielessä on myös käynyt vatsakivut (soseista) tai ne hampaat mutta kun ikenet ei punoita eikä ole turvoksissa.
Voi kun menisi pian ohi...voimat loppuu muuten :ashamed:

Soseita meilläkin tosiaan syödään enkä minäkään saa paljoa sitä menemään...n. 1/3 purkillista yhteensä molemmille pojille. Kasvissose menee ihan hyvin, hedelmäsoseet vähän kummastuttaa =)

Painosta...minulle tuli raskausaikana +15kg ja 1kg tuli laitokselta kotiin. Nyt ollaan entisissä mitoissa. Vatsakin vetäytyi minulla lähes entiselleen. Minua häiritsevät ainoastaan rinnat joista tuli aivan kamalat imetyksen loputtua :eek: ikävä sanoa mutta minulla taitaa olla joku tissikriisi :ashamed: :LOL:

Nyt pitäisi alkaa kylvettämään poikia ja sensellaista =)

Huomena lähdemme sitten avokin kanssa viettämään laatuaikaa hotelliin...oikeesti mua ahdistaa jättää tuollaiset känkkäränkät mummun ja tädin hoiviin :whistle: mutta kaippa ne yhden ehtoon jaksaa poikia kanniskella ;)

Hyvää viikonloppua kaikille :wave:
 
Jennyliniin on mullakin tissi kriisi :LOL: kasvoivat raskauden aikana yhen kuppikoon verran ja ihan kuvittelin että palautuisivat pikkuhiljaa ennalleen (siis ainakin pienemmiksi) kun en ole ollenkaan imettäny. Mut ei ainoo muutos on että roikkuvat enemmän ku raskauden aikana :whistle: mitkään vanhat rintsikat ei mahdu päälle :kieh: kai se on vaan käytävä ostamassa uusia, kun raskausajaksi ostin vaan muutamat isommat ja ne onkin vuodessa kauhtuneet aikas hyvin kun kokoajan on saanu olla pesemässä.

Painoa on vielä 7kg ylimäärästä :eek: :ashamed: :headwall: lähtöpainosta ja siitäkin vois muutaman vielä pudottaa... en kyllä ole mitenkään aktiivisesti jaksanu laihdutella ja liikunta on ollu vaan tuota "pakollista" eli karsinoiden siivous ja ratsastusta, mut kyllä tässä täytyy pikkuhiljaa tehokkaampiin keinoihin turvautua :whistle: vaikka onhan tuosta jo 10kg tippunu (niistäkin osa jäi jo sairaalaan). Oo kyllä vähän kade teille jotka imetätte, mulla kun tää palautuminen on ollu tosi hidasta.

Meillä syö äidin lisäksi myös Ronja nykyään ihan sikana :D Viimeyönä heräs kolme kertaa syömään ja joka kerta meni 2dl maitoa. Päivällä menee maidon lisäksi 1,5-2dl maissivelliä. Bataattia ollaan jonkun aikaa maisteltu, mutta niin pieniä määriä ettei siitä kyllä maha täyty. Mietinkin just et pitää varmaan ruveta vähän lisäämään tuota soseiden määrää, niin että siitä ois ihan ruuaksikin, kun tuota maitoa menee ihan hirveesti :p eipä tässä ole enää kuin reilu viikko niin tuo maaginen 4kk ikäkin tulee täyteen :D

Tänään Ronja onkin nukkunu ihan kunnon päikkärit kun viime yö meni niin hulinaksi. Äiti vaan on vähän väsy kun tänään oli tentti johon piti lukea ja nuo yöt ja illat on ollu niin levottomia. Onneksi Ronja ei sentään itke sillonku pitäisi jo nukkua ja on väsynyt, mutta seuraa pitää olla tai heti tulee huuto.


Voimia ja :hug: kaikille joille on muuttanut öisin valvova känkkäränkkä taloon!
 
Meillä on flunssa on vihdoin neidin osalta voiton puolella, mutta nyt on isällä kuume ja yskä :snotty: ,toivottavasti ei tartu..

Raskauskiloja voi olla vielä muutama jäljellä mutta ne on tosiaan kaikki tisseissä \|O . Maha oli jo aika littana kun synnäriltä kotiin päästiin ja nyt on kyllä ihan normaalissa jo.. Tissikriisi on kova, kasvoivat kolme kuppikokoa raskausaikana :eek: ja eivät kuitenkaan olleet ennen raskauttakaan ihan minit, että tällä hetkellä on kunnon melonit.. ehkä ne siitä joku päivä sitten pienenee ainakin toivottavasti..

Käytiin tytyn kanssa tänään ideaparkissa shoppailemassa, tuli ostettua kaikki loput joululahjatkin :xmas:

nyt touhuileen tytyn kanssa :wave:

eeve ja emppu kohta 3 kk
 
Heips!

Täällä tosiaan näyttää olevan nukkumislevottomuutta ilmassa. Viime yö oli aika hirveä. Topias ensin nukahti 21 jälkeen, mutta ei suostunu syömään ennen sitä, ni heräskin sitten jo 22.30 syömään ja sitten seuraavan kerran söi 00.30 ja sit heräs 4.00, mutta ei suostunu syömään, ku vasta tunnin päästä, ku olin yrittäny pari kertaa ja myös nukuttaa. aamulla sit heräs kahdeksalta. no näin kuulostaa helpolta, mutta topias pyöri ja ähisi n. 0,5-1 tunnin välein, joten sain olla melkein kokoajan käänetelemässä poikaa. sillon viideltä syönnin jälkeen nukahti, mutta alko pyöriminen jo 5min jälkeen. mahallaan nukkuessaan puskee itteään ihan hirveenä ja onkin monesti sängyn päädyssä kiinni tai laidassa. aivan hirveetä liikkumista. kuuluu sitten varmaan tähän ikään tuo levottomuus, ku muillakin näyttää olevan tällasta. en tiiä pitäiskö laittaa korvatulpat, jos vaikka sais ite nukuttua paremmin eikä heräilis (jos ees ehtis nukahtaa) joka liikkeeseen. Nyt nukahti 21 jälkeen, saa nähdä millanen yö on luvassa. tänään olin aamulla NIIN väsyny, että :kieh: , no onneks sain nukuttua aamulla 2 tuntia, kun topiaskin nukku päikkäreitä. Nyt pitää vielä käyttää päikkärimahdollisuudet, kun ei oo kun yks lapsi.

Mulla painoa on edellen semmoset 4kg lähtöpainosta. yhteensä tuli 15kg ja synnytyksen jälkeen oli jäljellä n. 7-8kg ja sit aika nopeeta lähti niin että oli jäljellä 3kg, nyt sitten ei oo lähteny oikeen mihinkään ja vähän noussukin. no en kyllä oo hirveenä tehny kilojen eteen mitään..nytkin syön karkkia :ashamed: . mutta ens kesäksi pitäis saada ainakin ne 4kg pois ja mielellään enemmänkin, kun on häät. joulun jälkeen sitten on hyvä alkaa laihduttaan, niinkun aina :whistle:

nyt täytyy mennä iltapesulle!

No enpäs sitten mennykkään, ku topias heräili just ku olin lopettelemassa. ei eka suostunu syömään, mutta lopulta alko hamuilemaan niin kovasti ku nukutin sylissä, ni sitten söikin. ei tankkailukkaan niin pitkään tuossa aikasemmin, ku yleensä, ni piti vissiin herätä vielä syömään... no mutta nyt kuitenkin pitää mennä...

hansu & topias 4kk 3vrk
 
Moi. Meidänkin aikaisemmin hyvin nukkunut tytönen on alkanut nukkumaan levottomasti, varsinkin alkuyön. Eilenkin nukahti 22, sitten tunnin ajan piti laittaa tutti takas suuhun, nukahdin itsekin hetkeks, kun klo 00-01 alko kauhee huuto, oikeen kyyneleet lensi silmistä, kun johonkin sattu, oisko hampaita tulossa, kun tissi ja tutti ei kelvannut... No vaihdoin vaipan ja lähdin kulkemaan lohdutellen olohuonetta ympäri. sitten laitoin takas sänkyynsä ja tutti suuhun. Sitten jatkettiin unia klo 06.30 asti, söi ja nyt jatkaa onnellisesti ja rauhallisesti uniaan. Mut äiti hereillä, kun tietysti vanhemmat lapsukaiset heräs klo 07...Yes \|O .

4kk:n neuvolakuulumisia: hyvin kehittynyt motorisesti. kääntyillyt masulleen kolmisen viikkoa, haluaisi vaan istua ja seistä :LOL: Mahallaan ollessaan pyörii ympäri (jalat sinne missä pää just oli, ja toisinpäin). No pikkuinen tyttö muuten 60,6 cm 6,0 kg. mutta jaksaapa äiti paremmin kanniskella :LOL:
Soseet saa aloitella, mutta ei kiire, kun pelkällä maidolla nukkuu yöllä 5-7 tuntia. Ja tisuttelun jälkeen vielä 3-4 tuntia. Iltaisin olen tissimaidon lisäksi antanut 50-100ml korviketta. Ehkäpä kuitenkin ensi viikolla maistellaan perunaa.

Eipä muuta kun leppoisaa viikonloppua kaikille :wave:
 
Heippistä hei!

En muista oonko jo aikaisemmin kertonu et täällä meillä päin on perhevalmennuksessa viisi tapaamista ennen synnytystä ja viisi synnytyksen jälkeen, joissa on myös vauvat mukana. Synnytyksen jälkeisiä tapaamisia on nyt ollu kolme. Ekalla kerralla puhuttiin synnytyksestä ja siitä miten arki on muuttunut vauvan myötä ja tokalla kerralla oli vanhemmuus teemaa. Torstaina oli kolmas tapaaminen jolloin oli tutustuminen vauvamuskariin. Jäljellä olevat tapaamiset on päivähoitoon liittyvää infoa ja sit vika kerta on "parisuhde seikkailu", jonne vauvat ei tuu mukaan.

Moni on kirjotellu et vauveleilla on nukahtaminen ja nukkuminen vaikeeta ja levotonta.. Kuulostaa tutulta.. Lucaksella oli ihan sama homma, alkoi kun ikää oli n2,5kk. Lähes joka ilta Lucas huusi pää punasena hirmu kauan eikä millään malttanut nukahtaa. Ja usein sit rauhoittui ja nukahti vaan syliin tai tissille. Mutta nyt kun on tullu 4kk täyteen niin on helpottunut huomattavasti. Tällä viikolla Lucas on nukahtanut yöunille omaan sänkyyn muutamassa minuutissa sillai et ollaan laulettu unilaulu ja vähän paijattu. Sit Lucas on alkanut halimaan unileluja ja nukahtanut.

Nyt täytyykin taas jo mennä. :wave:
 
Hei!

Pitkäst aikaa saan aikaiseksi tännekin kirjoittaa. Luukas tuolla nukkuu ulkona, ja niin sikeää, ettei varmaan vielä hetkeen herää. KAksi hammasta on tullut viikon sisään... alaalle nuo etuhampaat. Itkenyt ei niitä ole paljoa yhtään. Tuotakaan toista ei oltais huomattu, jos en olis kokeillu sitä viimelauantaina puhjennutta. :kieh: Perunaa Luukas syö mielellään ja kokeilttin tuota porkkanaa peruna porkkana vellin muodossa ja hieman oli yön aikana tullut naamaan näppyja. Nyt ei vain tiedä tuleeko tuosta porkkanasta vai siitä, että on kokajan nyrkit suussa ja kuola lentää. :p Sitten se pyörittää kaikkea ruokaa tuossa naamallaa kun on niin mukava sotkea. Pitää vielä kokeilla uudestaan tuota porkkanaa ja sitten jos tulee uudestaan näppyjä niin vaihdetaan vaikka maissiin tai sitten parsakaaliin tai kukkakaaliin. Ens viikolla ajattelin kokeilla jotain hedelmä sosetta tai vaikka ruusunmarjaa.

Ensviikolla olis sitten 4kk neuvola. Huomenna tuleekin se 4kk täyteen. Kyllä menee aika nopeaa. \|O

Ja nyt pitää mennä... paolailen asiaan taas.

Lellu ja Luukas
 
Päivittelin vaan uutta kuvaa profiiliin...vasemmalla Jimi, oikealla Luca :heart: :heart:

Kohta lähdössä sitten rientoihin...voi että on haikea jättää pojat :ashamed:

Ei auta kyllä paljoa ottaa ettei tule :x olo :whistle: Ja ettei päässä tuntuisi huomena tältä :headwall: .... :LOL:

Lauantain jatkoja :wave:
 
Onpas täällä hiljaista :wave:
Olemme yrittäneet hieman vaikuttaa tuohon Aaron unirytmiin, kun se rupesi olemaan niin että hän nukkui alkuillasta pisimmät unet ja aamuyöstä sit valvottiin (ei tosin itkenyt, ei vaan nukuttanut enää). Toissa ja viime yö meni sit tosi hyvin jo, esim. viime yö: illalla nukahti klo 22.30 omaan sänkyyn, klo 00.45 otin viereen ja tissi suuhun ja siihen nukahdettiin, klo 03.45 tissi suuhun, sit klo 06.30 isoveikka riehui unissaan ja kömpi meijän viereen niin Aarokin heräsi ja valvoi tunnin ja sit nukahti uudelleen. Herätin sit ysiltä ylös ettei nuku taas puolille päiville. Pakko vaan yrittää vaikuttaa tuohon unirytmiin jos tässä meinaa että ite saa joskus nukuttua kun esikoisen kans on vaan pakko nousta áamulla ylös kun mies on töissä.
Tuttia Aaro ei ole suostunut ottamaan, harmi vaan, kyllä se ois niin hyvä ollu monessa tilanteessa, meillä syödään peukkua :whistle:
Nyt täytyy rueta valmistautumaan yksille 3v. synttäreille.
Soseita en ole vielä antanut aarolle, tuntuu hyvin kasvavan tissimaidollakin ;)
Mut nyt suihkuun :wave:
t:vilivilpertti ja Aaro 3kk 10pv :heart:
 
Meillä on nykyään toi päiväunien nukkuminen todella ongelmallista. Alex nukkuu yleensä hyvin tunnin sen jälkeen alkaa tuttirumba eli saan käydä vähän väliä lykkäämässä tuttia suuhun ja keikutella vaunuja. Yleensä menee itellä hermo siihen jatkuvaan tutin suuhunlaittamiseen niin tuon sit sisälle, syötän ja kohta saa laittaa takaisin nukkumaan ja nukkuu ehkä tunnin. Tuntuu että Alex nukkuu todella vähän päivällä ja illat onkin sitten aika usein kitinää ja huutoa. Silti ei nukahda yhtään aikaisemmin yöunille. Pitäsi olla Alexin kanssa koko ajan liikkeessä niin nukkuis paremmin noi päikkärit.

Mullakin on tissikriisi ja mahakriisi. Tissit on kasvanu parilla kuppikoolla imetyksen aikana. Hirvittää että millaset tyhjät pussukat ne on kun lopetan imetyksen. Ja maha on tollanen löllykkä. Pitäis vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja treenata vähän vatsalihaksia niin pääsis tosta löllykästä ehkä eroon. Vanhoista housuista mulle ei mahdu kuin parit, mahan kohdalta kiristää :'( Uusia en kyl aio ostaa ennen kuin mahdun vanhoihin.

Sitterissä joku kitisee ja hikottelee täytyy siis mennä.

Mimmi78 + Alex
 
Huoh.... Meillä on ollut kaksi viime yötä ihan kauheita. Vaihteeksi olen saanut Pihlan ajoissa yöunille, mutta onkin sitten heräillyt vähän väliä :( viime yö veti pohjat, sain itse nukutuksi alle 2h yhteensä. Pihla kävi yöunille jo 19.30, siitä heräsi ensimmäisen kerran jo 21.30 ja siitä kaikki sitten alkoi. Pihla nukkui kerralla aina vaan 15-45min ja sit taas ylös. Välillä syötiin ja välillä piti vaan kanniskella 30-60 min kerralla ennen kuin neiti oli tarpeeksi syvässä unessa että sai sylistä pois heräämättä. En oikein tiedä mikä nyt vaivaa :\| Nyt täytyy pitää peukut pystyssä että ensi yö menisi edes vähän paremmin kun en saanut edes päivälläkään nukutuksi....

Onko kellään muulla muuten valtavaa hiuskatoa? Musta tuntuu että multa lähtee ihan älyttömästi hiuksia, kai sitä ollaan kohta jo kaljuja :LOL: ärsyttää sekin kun niitä on joka paikassa :kieh:

Tulipas nyt tällainen valivali viesti vaihteeksi.... Nyt täytyy mennä pikku hiljaa iltapesuille, rupeaa tuo neiti tuossa vieressä olemaan aika väsy :heart:

Jandhe ja Pihla-Julia
 
meillä on parina iltana nyt maisteltu maissivelliä tissin päälle, suht hyvin on uponnu muttei vielä unen pituuteen ole vaikuttanu :whistle: Tänään annoin ekan kerran maistaa Tuttelia, kun tuntuu tosiaan, että likka olis vähän väliä tissillä :whistle: Taitaa miun maito olla tosiaan kurria eli rasvatonta kun ei nälkää pidä kun pari tuntia. No päästiinhän sitä sentään 3kk pelkällä tissillä :D Ihan mieluusti alan tissin lisänä antaa korviketta, jos sillä saadaan painokäyrät oikeille reiteille ja tyttö tyytyväiseksi =)

Eipäs muuta, ruoka kutsuu :D

Ukkis ja Eevi
 
Heips pitkästä aikaa :wave:

Meidän Johan.........maistelee jo lihasoseita kun ei ne hedelmä- ja kasvis "mössöt" enää pidä nälkää poissa. Melko hyvin maistuu kun antaa lypsettyä tisumaitoa välillä nokkiksesta :) Jälkkäriksi saa sit hedelmä- tai marjasoetta tai kiisseliä :p

Unet ovat poitsulla vakiintuneet niin, että päivisin nukutaan pikku tirsoja ja yhet pitemmät ja sit nukutaan kunnon yöunet. Tosin tissuttelua on unen välissä, mutta nukahtaa pian uudestaan. Ja tutti on nyt kova sana nukahtamisessa :) Tuttia lutsuttaa aikansa ja puristelee uniräsyynsä sitten nukahtaa syliin :hug:

Ja kylvyt ammeessa on mukavia :D Sielä pesulla löytyi kerran kiva juttu.. pippeli. ja sitä vedeltiin, auts :whistle: Piti lopettaa kylpeminen kun alkoi mennä aivan mahottomaksi mokoma leikki :x No, muut kerrat on vain ihmeteltyä "pakettia" ja muutoin on polskuteltu vettä niin maan perusteellisesti... Ollaan sitten molemmat aivan märkänä kun pesut on ohi :kieh:

Tässäpä olisi turvakaukalon vaihto turvapenkkiin. Kaukalo on liian ahdas jo. Onko kokemuksia tai ehdotuksia kellään, mikä kävisi jo 4kk eteenpäin?

Mmm, mulla on kauhea NÄLKÄ, joten menen syömään, ettei vaan pääsis liikaa laihtumaan :LOL:

Tiistai jälkeen neuvola kuulumisia. Heipsitä vaan kaikille :wave: :wave: :wave:
 
Voih... kyllä on muuttunut vauva tässä 3-4 kk:n välissä! Ennen oli semmonen mussukka joka söi nätisti missä vain ja oli aina tyytyväinen. Nyt on semmoinen mussukka jota täytyy viihdyttää koko ajan tai pitkästyy ja hermostuu tuota pikaa ja ai ai sitä huudon lujuutta :heart: Lisäksi ei suostu useinkaan syömään (siis rintaa) ilman kauheaa huutoa ja kiukuttelua ensin. Ja jos ympärillä tapahtuu jotain ei ainakaan syö! Aaro syökin nykyään aina naama harson alla piilossa, se on ainut keino millä voi rauhoittua syömään kun ei näe sieltä minnekään. Lisäksi ei ala enää nukkumaan ilman kauheaa huutokonserttia eikä varsinkaan ota tissiä jos on väsynyt vaikka olisi kuinka nälka. Sitten kun lopulta nukahtaa niin vähän päästä on oltava salamana imettämässä kun poika älähtää unissaan... Eikä ole enää ollut nii mukava imettää kylässä kauhean huudon kera .

Muutenkin Aaro haluaa rintaa päivisin lähes tunnin välein, onneksi yöllä sentään vielä nukkuu eikä syö sen enempää kuin ennen (3-4 x). Imetyksen jälkeen on aina hetken tosi tyytyväinen ja lupsakka mutta kohta alkaa taas nälkä nousta. En jaksa uskoa että maitoni olisi loppumassa koska tyytyy imettyään ja rinnasta tulisi kyllä vielä. Poika on silti paljon ärtyneempi usein kuin ennen. Edellisestä johtuen olenkin nyt viikonloppuna aloittanut Aarolle makuannokset jotta kohta oppisi syömään tukevammin. Bataatti-perunasosetta olen maistattanut ja banaania. Poika irvistää ja puistaa päätään ja sylkee kaiken leualle :D Taitaa mennä tovi ennekuin meillä "syödään" sosetta eikä syljeskellä...

Onko kukaan ajatellut antaa vellin sijaan puuroa? Ihan maissipuuroa, hirssiä tai tattaria ajattelin... Ei vielä mutta sitten kun syöminen lähtee käyntiin. Ajattelin nimittäin etten antaisi Aarolle korviketta (eli velliä) niin kauan kuin imetän, ettei käy hänen masulle, kun tuntuu mun syömä maitoproteiinikin käyvän.

Painogalluppiin... 1,5 kg lähtöpainoon, nää vimmeiset kilot onkin ollut tiukassa! Ja masu ei ole kovin timmi, housut puristaa vyötäröltä ja kaappi on täynnä housuja ja hameita joihin en mahdu... Mutta en jaksa nyt stressata, vauva-arki ja imetys vie niin paljon energiaa että herkuttelen päivittäin hyvällä omalla tunnolla! :D Ehtii sitä laihduttaa myöhemminkin ja näihin verkkareihin mahtuu vallan mainosti :whistle:
 
Jandhe:lle kommentoin hiusasiaa.. Kun lopetin imettämisen,alkoi mulla hiuskato :\| Ja siis niitä oli joka paikassa ja kaikkialla! Hiukset kun pesin,oli hyvä ettei lattiakaivo mennyt tukkoon :kieh: Tosiaan nyt taas uudestaan raskauduttuani hiukset pysyy paremmin taas päässä :D
 
Hiuskato on alkanut täälläkin. Vielä ei kovin paljon lähde, mutta tästä se alkaa. Luulin, että multa lähtee hiukset vasta sitten kun lopetan imettämisen. Esikon imetys loppui 4,5 kk:n iässä ja toisen lapsen 3,5kk:n iässä, ja sillon multa alkoi hiukset lähteä. Mutta täysimetän edelleen ja hiuksia lähtee. Ja se on tosiaan ikävää, kun niitä on joka paikassa. Esikolla on hiukset vyötärölle ja niitä on kiva kaivella imurin harjaosasta ja kuivausrummun osista. :kieh:

Meidän kylän oma poika Jani Sievinen ui juuri viimeisen kilpauintinsa tuolla EM-kisoissa. Hienosti meni. :)

Täälläkin löytyy löllykkämaha. Tosin sellainen se oli jo ennen raskautta. Hormonikierukka nosti mulla painoa 10 kg ja alavatsaan kertyi sellainen inhottava löllykumpu. Samoin lantiolle tuli läskiä lisää. Raskauskiloja mulla on n. 5 jäljellä mutta sitten on vielä noi 10kg. Eli laihdutusurakkaa riittää. Harmi vaan, että mulla tuntuu tulevan lantio, selkä ja jalkojen lihakset tosi kipeiksi, kun käyn kävelyllä. Ja muutenkin joka paikka on ihan jäykkänä. Kuntosalit ovat hinnotelleet itsensä ulos mun kukkarosta. Ja niihin (jotka ovat tässä lähellä) pitää sitoutua vuodeksi. Mistä mä tiedän, mikä tilanne on vuoden päästä. Jos olen töissä sillon, en todellakaan jaksa töiden jälkeen lähteä kuntosalille. Enkä halua. Se vie aikaa lapsilta. Kävely, juoksu ja hiihto ovat sellaisia, joista tykkään. Ja lapsetkin voivat olla mukana.

Tuntuu monella täällä olevan yökukkuja vauva. Jaksamisia teille kaikille. :hug: Meillä nukutaan toistaiseksi vielä hyvin öisin. Kop kop. Unien pituus vaan vaihtelee aika paljon. Ensimmäinen pätkä voi olla 3h tai 7h. Toinen pätkä 2-3 h. Tänään heräsin Minjan kanssa 10.45. :whistle: Enpä taida saada illalla ihan heti unta. Olinkin tosi väsynyt eilen illalla vauvauinnin jälkeen. Ja niin oli Minjakin.

Ens viikolla käyn ostamassa vielä viimeisiä joululahjoja. Ja käyn anopin sekä kälyn :)wave: Tinde) kanssa Tuomaan markkinoilla Espalla. Siinä onkin ens viikolle ihan riittävästi ohjelmaa. Seuraavalla viikolla on töissä joululounas. Sinne saa osallistua vaikka onkin äitiyslomalla.

Hyvää tulevaa viikkoa.

:wave: Maxine ja Minja 3,5kk <br><br>
 
Heippa :wave:

Eilinen hotellireissu on nyt sitten vietetty ja ihan mukavaa oli =) Eipä univelka kyllä vähentynyt kun meni ehtoo niin myöhäiseksi mutta virkisti muuten =) Krapulaa ei ole sillä en juonut kuin vähän siideriä sekä yhden paukun joka taisi olla pelkkää maitoa :kieh: Yöllä puhalsin alkometriin 0.07 ;)
Kotiin oli mukava tulla ja pojat niin ihanaa nähdä :heart: :heart:
Hyvin oli mummu pärjänny vaikka olihan Jimi kunnon aariat täällä mummollekin vetänyt :LOL:

Elomamma kylläpä teillä poika syö =) Minkäs kokoinen Johan oli 3kk?
Meillä yhä vasta opetellaan...eipä se sitten niin hyvin tunnukaan maistuvan kuin aluksi luulin :whistle: Kasvissosetta menee 1/3-½ purkkia yhteensä molemmille pojille. Hedelmää en uskalla antaa paljoa...tänään kyllä mangosose sai vallankin Jimin ihan villiksi kun niin hyvää oli :p :LOL:
Pe-povelliä saavat, maissin lopetin kun taisi aiheuttaa ilmavaivaa :/
Olen kyllä nyt lopettellut Disflatylin antamista että sekin voi vaikuttaa.

kamalaa sotkemistahan tuo syöpöttely on :whistle: :kieh: :headwall: :D Ja vaatteet kyllä menee "pilalle" porkkanasta :/ Millä ilveellä saatte porkkana tahrat pestyä?!!!?

Hiuksista...katoa on ollut täälläkin :( Raskausaikana kun ei irronnut yhtään eikä vissiin sen 2kk imetysuran aikana...mutta sen jälkeen :eek: Sitä tosiaan lähtee kun ei muutenkaan kauheen tuuhea ole tuo tupee :kieh:

Mua hirvittää jo valmiiksi huominen kun jään taas poikien kanssa avokin mennessä töihin...känkkäränkkiä kun ovat olleet :ashamed:
Nyt olen kuitenkin sitä mieltä että Jimin "kohtaukset" on yliväsymistä...se tulee niin salakavalasti :whistle: Meillä ei näköjään jakseta valvoa kuin 1,5h kerrallaan, 2h maksimi. Mites teillä muilla?

Eilen aloin taputtaa Jimiä pyllylle kun meinas aloittaa konsertin sänkyyn laitettaessa...toimi =) Nyt olen sitten joka kerta taputtanut sitä pyllylle ja on nukahtanu hetkessä :D Mulla vaan ranne kipeytyy :whistle:

oho...mutta nyt on mentävä katsomaan maajussille morsian...oon ihan koukussa :D

:wave: :wave:
 
Tulimpa taas, en malttanut odottaa tiistaihin :LOL:

Joo-o, Johan syö, syö ja syö. Tuntuu olevan matoja mahassa kun on jatkuva nälkä :LOL: Ja tisumaito menee välipalana, unien välissä, nukkumaan mennessä ja herättyään. Joskus imaisee ja sitten tissit alkavatkin vuotaa. On sit kaikki märkänä maidosta :headwall:

Johan painoi 3kk n.7.165. Eli ei mikään liian pullukka. Mutta kyl on energinenkin :whistle: Jalat ja kädet sätkivät sylissä ollessa eikä sitterissäkään viihdy pitkiä aikoja kun pitäis mennä joka paikkaa tutkimaan :) Kauhulla odotan sitä hetkeä kun poitsu jalat saa allensa :kieh: No. tuleepa liikuntaa siinä samalla, huh, huh :p

Hiuksia ei ole lähtenyt päästä sen enempää kuin ennen. Saas nähä sitten kun imettämisen lopettaa...

Ja painosta. Enää kaksi kiloa jäljellä :D Laitankin ne tisujen piikkii. On tuo kuppikoko suurentunut kahella koolla. Mies tykkää :kieh:

Johan on keksinyt leikin. Ottaa uniräsyä kiinni molemmilla käsillä ja vie sen sitten kasvojensa eteen ja vetää alas jolloin sanon, että Johan tuli esiin, kukkuu :) Leikin nimi onkin "Johan piilossa" Ja se vasta on kiva laikki :D Lentsikka leikki on myös kiva :D Musiikin tahdissa syli tanssit ovat kivoja ja muutenkin musan kuuntelu, jes :D Ja mun laulamat lasten laulut ovat ihan mukavia, kaiketi tai sitten ne ovat jotain ihan muuta kun mamman laulut hymyilyttävät :D Mä oon niin hassu :xmas: :kieh:

Ja kyll tuo vauva-aika on ihanaa ja toisaalta työllästä. Mutta nauttikaamme pienistä vauvoistamme, joita niin hartaasti odotimme ja toivoimme joskus näkevämme. Meittin perhe on ainakin aivan myytyjä meittin nyytille. Niin ja sukulaisetkin ovat jo kilvan tilaneet hoitoon Johania, mutta saavat viel odottaa vähän aikaa :)

Näkemisiin

:wave:
 
Huomenta!

Meillä meni viime yö onneksi jo vähän paremmin. Pihla heräsi lähes minuutilleen kahden tunnin välein syömään mutta se oli siinä. Ei mitään "turhia" heräilyjä eikä kanniskelua. Jospa se tästä rauhoittuisi taas :)

Jennyli Pihla jaksaa suunnileen saman aikaa olla hyväntuulisena eli sen noin 1 1/2-2h ja sitten alkaa ränääminen. Tuo neiti ei vaan yleensä nuku aamupäiväunien (3h) jälkeen kuin yhdet 30 min tirsat enää iltapäivästä. Meillä väsymykseen auttaa tiettyyn pisteeseen asti viihdyttäminen ja myös syöminen, se tuntuu lataavan akkuja samalla lailla kuin nuo lyhyet tirsat :LOL: mutta illat on usein enemmän tai vähemmän kiukuttelua :kieh: ei vaan neiti nuku enemmän päiväunia vaikka mitä tekis...

Ja siitä hiustenlähdöstä vielä. Sitä itsekin olen ihmetellyt että miten niitä nyt näin on alkanut lähtemään kun Pihla kuitenkin on vielä täysimetyksellä :/ mitäköhän tapahtuu sitten kun lopetan imetyksen? :eek:
 

Yhteistyössä