~~ Elokuun 2013 Ihmeet elokuussa ~~ MEIDÄN KUU!

Huh, Pimatsu, onneks selvisit säikähdyksellä... Tais olla vauvakin niin väsynyt supisteluista ettei halunnut herätä...

Ja iipskin on vielä yhdessä kasassa, elättelin jo toiveita vauvauutisista...

Kävin pitkästä aikaa lenkillä, kun oli lenkkiseuraa... Rattaiden kans ollaan kyl oltu melki joka päivä kylällä kävelyllä, mut nyt pakattiin esikko rattaisiin ja lähettiin oikein pururadalle ja tehtiin melki 1,5h lenkki. Tuntu hyvältä kävellä sielä joustavalla alustalla, mut nyt on sit paikat siinä kuosis et hyvä kun ylös pääsee tuolilta välillä... Nyt sattuu liitoksiin kunnolla, mut jos tää ei ollu häätölenkki niin sit ei kyllä oo mitää vaikutusmahollisuuksia synnytyksen käynnistymiseen... Köllötelkööt masussa niin kauan ku huvittaa...

Eikä muuten supistuksen supistusta koko lenkin aikana, on se niin tätä...

Huomista neuvolaa ootelles... saapa sit ainaki tietää mitä nää supistukset on saanu aikaan...
 
  • Tykkää
Reactions: Pimatsu95
Huomenta!
Tänä aamuna äiti ja vauveli heräsi yhtäaikaa kuudelta, niinkuin pitikin, eli olen jo tottunut vauvan unirytmiin ja siksi eilen se paniikki iskikin!
Nukuin taas hyvin viime yön, eli noin yhdestä kuuteen :) Jääpussi pohkeen ympärillä on auttanut nukahtamaan, ja pitänyt levottomat jalat kurissa!
Menkkajomotukset ja supistukset alkoivat taas heti herättyä, mutta tulevat vieläkin lievinä! Nyt kun kävin vessassa tuli osa limatulppaa, mitä en ole aikaisemmin bongannut, mutta tämä oli kyllä selkeästi sitä! Pian neuvolaan ja mietin tässä että uskaltaisiko lähteä pyörällä!? olisi hyvä liikkua hieman, koska eilen en tehnyt oikeastaan mitään liikunnan muodossa! Kunhan vain vedet ei menisi matkan varrella :O

Pimatsu 39+6
 
Viimeksi muokattu:
Tän aamun neuvolakuulumisia:

paino: -500 g/vko
pissa: puhdas
rr: 128/88
sykkeet: + ja liikkeet: ++

Vauvan päätä ei enää tunne, on tosi alhaalla (juu, siltä myös tuntuu)... Kaikki ok muutenki, synnytystä ootelles... Sano, et käy ostamas torilta metrilakua, jos sillä lähtis... :D

Uutta aikaa ei antanu, katotaan sit äitipolireissun jälkeen jos yhes kasas ollaan...

Eli nyt ruuan laittoon ja sit torille metrilakua ostaan (kun kerran oikeen luvan kans saa hakee) =)

tieti 39+1
 
Ihanaa Pimatsu! Kurjaa kyllä, että tuolla tavalla pelotteli sinua, mutta eihän me koneita olla.

Meillä on eräpäivä nyt tiedossa!!! Maanantaina 19.8. yliaikaiskontrolli klo 9, jota varten pitää ottaa sairaalakassi mukaan varuiksi, mutta jos voinnit on ok, niin voidaan vielä katsoa tiistaihin, max keskiviikkoon, ennen kuin aletaan sorkkia.

Jollain tasolla ristiriitainen olo... niin mielellään ottais spontaanisti käynnistyneen synnytyksen, mutta toisaalta haluais että tää vaan loppuis jo, tavalla tai toisella. Ja nyt tietää, että koska se ainakin loppuu :)

Ja selvis sekin, että pelkästään korkea verenpaine ei oo syy päästä päivystykseen Kättärille... Eilen ja tänään on olleet arvot koholla, ja kun soittelin niin ohjasivat neuvolaan tarkistamaan pissan ja sydänäänet. Myöskään tuo verenpaine ei ole syy päästää yliaikaiskontrolliin yhtään aikaisemmin. Kai se on sit vaa uskottava, että se ei yksinään oo haitallista.

Nyt mä yritän selvitä tän mun OCD-pään kanssa maanantaihin :) Tsemppiä iips myös, jos vielä luet näitä - se on enää hetkistä kiinni!!!

Pippurihäntä 41+2
 
Oho, Pimatsu95, onpas sulla ollu jännät paikat! :O Onneksi oli kuitenkin vaan väärä hälytys.

Mulla oli tänään taas neuvola, RV 39+4. Nyt oli "oma" terkkari palannut kesälomilta, mikä oli kiva. Muutoin ei mitään mullistavaa, kaikki arvot edelleen ok, vauva liikkui vilkkaasti ja oli terkkarin mukaan "niin alhaalla kun voi". Ei siis muuta kuin jatketaan odotusta. Ensi viikolle sain vielä neuvola-ajan, ja sieltä tulee sit lähete yliaikaiskontrolliin jos sinne asti mennään.
 
Täällä vielä ollaan ja lueskellaan ketjua :)
Jos nyt illan/yön aikana ei mitään radikaalia tapahdu, niin aamulla soitto synnärille, että monen aikaan voi tulla. Eilisilta ja tämä päivä on mennyt jotenkin leppoisasti, kun tietää, että huomenna asia taas etenee (toivottavasti sitten kanssa etenee...) Se, että sai tietää vaavilla kaiken myös olevan hyvin sai olon paljon seesteisemmäksi.
Toivotaan, että seuraavan kerran saan tulla kertomaan vauvauutisia :)

Ehkäpä täällä olis sitten muitakin vauvauutisia :) Pippurihännälläkään ei onneksi ole enää montaa varrottavaa päivää - ja tiedä vaikka käynnistyisi ennen sitä. Ja tiedä vaikka tietin lakujuttu auttaisi :)
 
  • Tykkää
Reactions: Pimatsu95
Heips!
Neuvolassa kaikki ok!
Ei mitään mainittavaa eikä muutosta mihkään suuntaan, mikähän on siis positiivista :) Supistelee edelleen ja jomottaa ja limatulppaa oon saanu kaivaa ulos vähä väliä kun on niin sitkeää ettei irtoa paperilla, blääh..
Neuvolatäti käski imuroida jnp jos supparit alkaa, ettei saa jäädä sohvalle kellottelemaan, mutta meillä ei paljon imuroitavaa enää ole, kun nämä harjoitussupistukset ovat kestänyt jo viikon ja tässä ajassa on kyllä koko kämppä jo siivottu! Imuroin alakerran kuitenkin varmuuden vuoksi ja tein kahvakuulalla ja jumppailin muuten vain, koska supistelee kokoajan, mutta ne ei voimistu missään vaiheessa.. jomottaa vaan ja vatsa kovettuu ja on jo paineentunnettakin alapäässä, mutta ei haittaa menoa!
Pippurihäntä, onneksi nyt löytyy takaraja synnytykselle, mutta toivotaan että käynnistyy luonnollisesti ennen sitä! Menikö sinulla esikoisen kanssa yli myös?
Anoppi oli sitä mieltä että kun limatulppa lähti irtoamaan, vauva syntyy vuorokauden sisään!?
Tieti, mikä se lakujuttu oli? Miten siis perusteli sen että niillä vois käynnistyä?:p
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: hallittu kaaos
Pimatsu: Esikoinen tuli ajallaan 39+6, siten että vedet menivät lähes ilman esivaroitusta 39+4-5 yöllä. En ollut ollenkaan varustautunut tähän ylimenoon tällä kertaa :) Mulla on tota paineentunnetta ja puristavia suppareita, mut ei voimistu ja aina ne loppuu taas... Limaa tuli muuten eilen. Ja tänään ylimääräsellä neuvolakäynnillä täti ultrassa totesi vauvan olevan aivan kohdun pohjalla kiinni. Ei tää voi kaukana enää olla. Eikä sullakaan varmasti!

PH
 
Pimatsu95: siis ilmeisesti lähinnä tuo lakun laksatiivinen vaikutus vois vähä auttaa kun jo kerran muutenki supistelee, ei siinä mitää kummempaa taikaa oo... :D Ainahan voi kokeilla ja kun kerran luvan kans saa herkutella... Meillä on aikas rento neuvolan täti ja ollu kätilönäki, siltä saa kaikkia vinkkejä välillä mitä voi kokeilla...
 
Itse kuulin kaverilta (jolla 2/3 raskaudesta mennyt yli lasketun ajan ja ainakin toinen meni muistaakseni käynnistykseenkin), että hänelle oli neuvolasta kerrottu että ei oikein mikään muu kikka tepsi kuin kyykyssä oleminen. Ja tämä kyykkiminen siksi kun painaa kuulemma vauvaa oikeaan suuntaan tjtn. :D
 
  • Tykkää
Reactions: Pimatsu95
Heippa!
Täällä supistelee noin 5 minuutin välein.. esikoinen lähti hoitoon mummolaan, josko tänään syntyisi vauva! Apua! Eilen illalla alkoi kovemmat kivuliaat supistukset, mutta iski paniikki että en haluakaan lähteä synnyttämään vielä.. halusin vain nukkua ja jotenkin ne kipeät supistukset loppuivat ja sain nukuttua hieman! Aamulla jatkui taas ja nyt tulee jo vertakin kun käyn vessassa! Onkohan tämä menoa nyt?
Tänään olisi laskettukin eli 40+0 mutta olenko ainoa joka onkin yhtäkkiä aivan paniikissa?! Nyt tuli 4 minuutin välillä supistus, mutta kyllä nämä kestää vielä! Kuinkahan usein näitä saa tulla ilman että tarvii lähteä?
 
Onnea koitokseen Pimatsu :D Juuri eilen sanoin miehelle, että nyt tuntuu siltä että voisi lähteä synnyttämään mutta ihan varmana sitten h-hetkellä olen ihan paniikissa ja mietin, että en haluakaan lähteä!

Muistaakseni uudelleensynnyttäjiä neuvotaan lähtemään vähän nopeammin kuin ensikertalaisia, soittelisin sinuna varmaan jo synnärille ja kyselisin sieltä neuvoa :)
 
Toissayönä tuli outo tunne alaselkään ja -vatsaan. Eilen aamulla tuli jonkin verran vaaleanpunaista vuotoa, jonka oletin olevan lapsivettä kun näytti niin siltä. Pari tuntia tämän jälkeen tuli kirkasta limaa veriviiruineen. Vielä hieman myöhemmin tuli verta ja veriklimppi.

Soitettiin mielenrauhan vuoksi synnytysvastaanottoon ja kysyttiin tarvitseeko tulla näytille. Lapsiveden osalta olisi hyvä tarkistaa vuotaako istukka ja käynti oli ns. pakollinen infektioriskin vuoksi. Saatiin käsky näytille ja mentiinkin sinne keskipäivän aikaan. Odoteltiin jotain 20 minuuttia kätilöä, joka mittasi vauvan sykkeen ja jossain välissä tunsin jopa yhden supistuksen(!). Samalla mitattiin minulta lämpötila ja verenpaine. Lämpöä oli +37,4C ja verenpaine 104/56. Lapsivesitesti oli -1 eli negatiivinen. Kätilö vilkaisi kans siteeseeni ja oli tosiaan sanonut että näyttää ihan lapsivedeltä.

Tästä käynnistä tuli flashbackit esikoista odottaessa. Lähes täysin sama tilanne, ja vieläpä perjantaina silloinkin. Muistalin, että siitä perjantain jälkeen sunnuntaiyönä alkoi kipeät supistelut. Melkein toivon, että sama kaava jatkuisi nytkin. Toivoa aina sopii.

On nyt kyllä sellainen fiilis ettei tämä synny ikinä... :mad:

Soose ja poju 39+4
 
Hirmuisesti tsemppiä teille jotka masun kanssa vielä olette!
pimatsulle tsempit koitokseen!

Meidän tarina menee näin..
15.8 yöllä 1 lorahti lapeivettä ja sitä sitte alko tippumaan .. supistuksia ei kuulunut ja soitin äitipolille aamulla sanoivat että mentävä näytille ja voi varautua siihen että sinne jäädään! Klo 13 päivällä olin synnärillä ja ensimmäinen lapsivesi testi oli nega ja toinen aivan varma positiivinen, kätilö ei suostunut negaa uskomaan koska vuoto oli niin lapsivesimäistä! Siitä mentiin käyrään ja pojan sydän äänet oli liian rauhalliset! Ottivat tarkkailu huoneeseen oli tosi tyly kätilö joka halusi luonnonmukaisen synnytyksen.. antibiootti tippaan laittoivat ja kokeita ottuivat jos mitäkin. Yöllä alkoi kyllä supistaa, mutta epäsäännöllisesti ja tuntui mutta hyvin pärjäsin niiden kanssa! Aamulla kysyin kätilöltä, että voiskohan jo vähän vauhdittaa synnytyksen käynnistymistä lääkäri oli kiinni jossain toisessa synnytyksessä joten odoteltiin taas. Mies ei saanut edes tulla siihen huoneeseen missä olin kun oli joku ihmeen 2 hengen huone ja meitä oli kaks synnyttäjää siinä ?!?
Lopulta huonekaveri lähti ja mies pääsi synnytykseen mukaan!
Noh sitten sain oksitosiinitipan käteen lääkärin luvalla ja olinkin jo 5cm auki... whaat, noilla supistuksillako? Vähän ennen 13.30 sain tipan käteen 14.30 siirryttiin saliin ilokaasulle ja 14.55 täysin auki .. ponnistusvaihe kesti n. 30min josta mulla on toosi vähän muistikuvia.. ilokaasun voimasta pimeni hetkeks! Pään synnytys teki todella kipkää, ja sit pojalla oli napanuora kerran kaulanympärillä ei saant ponnistaa ja siitte perään kätilö huutaa että nyt täytyy työntää .. olkapäät ei meinanna tulla! Ja se teki pal kipiämpää kun pää ! Ei revenny, on ei tikin tikkiä, mutta liitoskivut jäi ja on kyllä alapää hellänä!
Kokoarvioksi sanottiin että on pieni ja siro ei varmast yli 3,5kg ja meidän pieni hentoinen poika oli 3945g 48cm ja py 34,5cn!

Nyt ollaan osastolla ja toivottavasti huomenna päästäis kotiin.. tosin pojalla verensokeri heitellyt eli lähdetään kun asiat kunnossa !!

Jaanino ja poju 1vrk
 
Lisäsin jaaninon synnyttäneiden listaan, onnittelut pojasta <3 :) (toivottavasti meni tiedot listaan oikein) Nopeasti on kaikki edennyt lopulta! :)

Pidetään peukkuja, että soose pääsee kanssa tositoimiin kohta. Testattiinko sulla sitten vain yhdellä testillä tuo lapsivesi, kun jaaninollakin oli kerran ensimmäinen näyttänyt negaa ja toinen positiivista? Mitenköhän luotettavia nuo sitten edes on...
 
  • Tykkää
Reactions: jaanino
Heipsis kaikille ikuisuuden kestäneen hiljaiselon jälkeen. Nyt oli kerta kaikkiaan pakko tulla purkamaan.
Tänään olis jo viikkoja 40+3 kasassa eikä pirpanaa kuulu ei näy. Oon niin paskana henkisesti, eri
ei mitään rajaa. Kroppa kyllä kestää ihmeenkin hyvin. Mä niin jaan teidän tuskan!!! Argh!
 
  • Tykkää
Reactions: Pippurihäntä
Tulee vähän väliä kurkittua tänne, et oisko vauvauutisia, ja nyt niitä oli...

Onnea jaanino pojasta! :heart:

Tuli tuos mieleen, et onko kerhonki puolella yhtä hiljaista vauvarintamalla? vai tällä puolella vain...

Hanskibanskille voimia loppuun... Itellä vasta torstaina laskettu aika ja olisin jo ihan valmis... Et voin kyllä hyvin samaistua tuohon tilanteeseen jos tää tiitiäinen päättää majailla masussa vielä senki jälkeen... Torstai on tua mieles jotenki semmonen henkinen takaraja...

tieti 39+2
 
  • Tykkää
Reactions: jaanino
Viimeisen viikon aikana kerhon puolella on syntynyt 6 lasta, joista yhdet kaksoset.

Hanskibanskille voimia. Mitään vippaskonsteja pään kasassapitämiseen mulla ei todellakaan ole. Ihan kuitti henkisesti täälläkin. Jotenkin erityisesti risoo tää vähäinen oireilu/oireettomuus, kun ei tapahu mitään niin ei tapahu!

PH
 
  • Tykkää
Reactions: hallittu kaaos
jaanino: Huraa, pääsit vihdoin synnyttämään, siispä onnea!

hallittu kaaos: Joo yhden testin teki vain. Mä en oikein luota noihin liuskoihin.

( . ) Maanantaina soitellaan kyllä tuonne neuvolaan et pääsiskö vielä käymään ihan vain siksi et sais psyykeen pysymään yhdessä kasassa. Oon meinaan aika hajalla vieläkin tosta käynnistyksen keskeytyksen osalta ja pelko siitä et tämä menee yhtä pieleen kuin edellinenkin synnytys. Sairaalaan soiteltiin tänään kun tuli niin paha olo tästä koko jutusta. Hyssyttelivät siellä ja sanoivat et koettavaa vaa nyt sinnitellä.

Pakko kyllä sanoa että KS-KS ei ota pelkosynnytystä huomioon lainkaan, saati traumakaan ees riitä syyksi "pelkosektioon". Ei jeessus mitä toimintaa noilta. Todella tylyä meininkiä. Jätetään äiti yksin itkemään ja ahdistumaan kaikesta ja eikä ole ketään kelle jutella asiasta fiksusti. Ei auta vaikka kuinka yrittäis puhua lääkärille tai kätilöille. Ei niitä kiinnostanut tähänkään mennessä.

Tekisi kyllä mieli vaihtaa koko sairaalaa, mut päätettiin urhoollisesti sinnitellä vielä ensiviikon ja katsotaan sit tilanne uudestaan.
 
  • Tykkää
Reactions: jaanino
Kotona ollaan. :)

Synnytyskertomusta: ma aamuyöstä klo 4.24 heräsin kun lapsivedet lorahti sänkyyn. Ja sitä vettähän riitti... Sitä tuli ulos kuitenkin ihan rauhallisesti, eikä kuulunut mitään napsahdusta tai poksausta. Soittelin sitten äitipolin ohjeiden mukaan ambulanssin ja matkasin synnärille sillä. Pihassa toivoin, ettei kukaan naapureista ole hereillä, etteivät huolestu turhaan kun mullahan ei ollut mitään hätää. :)

Synnärillä kätilö sanoi vauvan olevan viistossa, ja jäätiin odottamaan lääkäriä ultraamaan tilannetta. Supistuksia ei ollut lainkaan. Parin tunnin odottelun jälkeen lääkäri tuli ja ilmoitti vauvan olevan ylläriperätilassa. En tajua, miten en ollut itse huomannut tätä kääntymistä - luulisi että ison vauvan kääntymisen kyllä huomaa, mutta ei! Lääkäri pähkäili tilannetta, ja kun painoarvio oli 4,2 kiloa, perätila ja lapsivettä enää tosi vähän jäljellä, niin päädyttiin sektioon.

Siirryin synnytyssaliin odottamaan leikkaukseen pääsyä. Jännitti ihan kamalasti. Noin klo 12.20 pääsin leikkuriin, ja poika parkaisi ekan kerran klo 12.57. Vauva lähti isän ja kätilön kanssa pesuille ja punnituksiin, minä jäin parsittavaksi. Vauvan mitat siis 4050 g ja 53 cm. Leikkauksen jälkeen lekuri sanoi, että vauva on istunut vähintään muutaman päivän jo mahassa, ja että ei olisi tullut alakautta ulos. Sektio oli siis kohdallani täysin oikea päätös.

Osastolla oltiin perjantaihin saakka. Oon toipunut sektiosta ihan hyvin, vaikka liikkuminen vielä onkin vähän vaikeata. Mutta hiljaa hyvä tulee. :)

Tsemppiä viimeisiä raskauspäiviä kärvisteleville!

Liiisu ja "Mikke" 5 vrk
 
Onnea Carriina !

Jokos sielä Jaanino päässyt tositoimiin, entäs Pippurihäntä?

Catida Vauvaan on tottunut kyllä todella nopeasti,itkut tunnistaa jo ja omistan tätä nykyä ilmeisesti lehmänhermot kun vauva päätti yks päivä kaupan kassajonossa nostaa hirveän metelin ja olin yksin kaupassa joten ei auttanut muu kuin maksaa ostokset ja pakata kamat huutava vauva kärryissä. Joku mummo sitä tuijotteli pitkän aikaa (vuoroinperää mua ja vauvaa) ja meinasin sille kivahtaa, että uskallatkin koskea siihen! :D Päästiin autoon niin poika simahti, että näin ;) Mutta hermot ei meinannut pettää muutakuin ko. mummelin kanssa! ;)
Rytmi alkanut pikkuhiljaa hahmottua ja tietää mihin kellon aikaan vauva yleensä haluaa ruokaa. Tosin yleensä ainakun pitäisi jonnekin lähteä niin silloin hänellä on nälkä vaikka ei ole normaali ruoka-aika :D

Cockeri & Dumbo 1kk 1vko
 
Blaeksoose tuntuu, että koko ajan vaan kuulee tosta KS-KS:stä kaikkea negatiivista ja alan sen takia olla peloissani synnytyksestä :/ Just tuttu kerto, että oli menny joltain hänen kaveriltaan vedet ja sitte oli mennyt sairaalaan näytille mutta pyynnöistä huolimatta eivät olleet ottanut sisään ku oli niin täyttä ja vasta kahden päivän päästä oli sitte päässy sisään sairaalaan. Seurauksena oli joku infektio kerenny tarttua vauvaan ja teholla oli viettäny elämänsä ekat päivät.. Tuntuu just et kukaan ei otaa mistään vastuuta ja ihme riskejä ne kuitenkin uskaltaa ottaa :(

Ite aion olla aika vaativa, kun sinne asti pääsen. Toistaseksi ei muutaku samoja vanhoja jomotuksia. Tällä hetkellä tuntuu, ettei tää tuu täältä kyllä ikinä :D

Ikku 40+1
 

Yhteistyössä