Ekat askeleet ja sanat?

Meidän likka oli reilut 8kk tehdessään molemmat. Kävelemään lähti kunnolla vajaa 10kk, ja nyt 1v5kk iässä sanoo n.10 sanaa. Puhe on siis tässä tapauksessa jäänyt "jalkoihin".

Poitsu otti ekat askeleet vajaa 10kk iässä ja on kävellyt ensi askelista lähtien. Nyt 1v5kk iässä ei tule vielä selviä sanoja, mutta omia sanoja paljonkin. Poika on supernäppärä sormistaan ja kiipeää joka paikkaan ;)
 
Tyytö löhti vuoden iässä kävelee,eka sana (äiti9n.10 kk:n iässä. Nyt puoltoista vuotias ja osaa n.sata sanaa jotka ymmärtää ja joiden tarkotus on selvä,sekä kahden sanan lauseita (anna maitoa, mummi kotona jne..).
 
piipii
Esikoisella aika monta sanaa jo 1v, ja lähti kävelemään saman ikäisenä.
Kuopus sanoo ymmärrettäviä sanoja 3 ;o) ja kävelemään lähti nyt 14+kk ikäisenä, eli eipä tuntunut olevan kiirettä, kun veli sai ajan kulumaan leppoisasti.
 
Meillä tyttö lähti kävelemään vuoden ikäisenä, ekat sanat tuli 1 v 5 kk. Poika käveli 10 kk, ekat sanat tuli 1 v 2kk, enemmän vasta 1 v 7 kk. Molemmat ovat oppineet hitaasti puhumaan, ovat tosi liikunnallisia (poika oli vuoden ikäisenä 1 v 6 - 1 v 9 kk) tasolla, eli kiipesi portaat, juoksi, kiipeili yms.
 
Kahden vanhimman lapsen kohdalla en muista ekoja askeleita tai sanoja (ovat jo 12v ja 13v...). Kolmonen lähti kävelemään 1v6kk ikäisenä ja paria kuukautta myöhemmin sanoi ensimmäisen sanansa. Nelonen lähti kävelemään 11kk ikäisenä ja sanoi ekan selvän sanansa hieman yli vuosikkaana.
 
Ensimmäinen otti ensiaskeleensa 9kk ja siitä lähtien mennyt etiäpäin. Sanoja tuli vasta vajaa 2v. Osasi kylläkin kiikkua pöydille, portaita, nousta seisomaan tukea vasten jne. jo 6kk.
Tää toinen sitten... ekat askeleet otti 1v, mutta ei viitsinyt ottaa montaa askelta päivässä. Parin askeleen jälkeen saattoi laittaa makaamaan lattialle 5minuutiksi :p Ikää nyt 1v6kk Kävelee, hiukan juokseekin mut yhä välillä lepäilee. Yhtään oikean sanan kuuloistakaan ei tuu.
 
Meidän tyttö otti ekat askelet jotain 8kk ikäisenä, mutta lähti kävelemään varsinaisesti ilman tukea 1v 1kk. Pari sanaa, joiden merkitys on selvä on tullut jo alle vuoden iässä (ei, heihei). Nyt tyttö on 1v 3kk ja hän kävelee, juoksee, kiipeilee (tuolille, portaat ylös ja alas, jakkaran kautta pöydälle jne.), nousee varpailleen seisomaan ilman tukea ja hyppää pieneltä jakkaralta alas. Sanoja hän osaa tuottaa parikymmentä. Osa niistä on ns. onomatopoeettisia eli ääntä jäljitteleviä kuten koirasta hän sanoo "hauhau" jne. Kaksisanaisia lauseita tulee pari kuten potalla ollessa sanoo "ei tuu" tai kun hän ei halua syödä jotain "ei tätä".
 

Yhteistyössä