Ekaluokkalaisen/tokaluokkalaisen toppavaatteet

  • Viestiketjun aloittaja maikki74
  • Ensimmäinen viesti
maikki74
Pitääkö teillä ekaluokkalainen tai tokaluokkalainen vielä toppapukua pihalla. Meillä koulussa ekaluokkalaisella on tämän talven ollut takki ja housut ja tossa omalla pihalla yksiosainen mutta kannattaako ostaa enään pihapuvuksi yksiosaista, siis lähinnä ensi talvea ajatellen? Suostuuko teillä tokaluokkalainen pitämään vielä yksiosaista?
 
äiti64
Meidän tyttö jo viime talvena protestoi kokopukua. Ei suostunut laittamaan sitä kouluun. Ulkoleikeissä piti muutamia kertoja kun toinen puku oli märkä. Olis silloin ekalla luokalla. Nyt ei missään tapauksessa laitaisi sitä päälle. Enpä hänelle enää ole kokopukua ostanutkaan.
 
yxz
Tokaluokkalaisella on vielä haalari käytössä, valitsee sen ihan itse pihalle mennessään. Koulussakin se on käytössä kovilla pakkasilla, kuten myös silloin kun tullut kunnolla lunta, sillä silloin siellä möngitään ja tehdään kaikkea muuta mahdollista.
 
Suosittelen että kysytte lapsen mielipidettä. Meillä tokaluokkalainen tyttö jolle mummo ostanut parin vuoden ajan takin ja housut talveksi (meiltä kysymättä) ja niinpä tyttö valittaa että haluaisi mieluummin haalarin. Hänen mielestä siinä olisi vähemmän pukemistakin. Ei ole nyt haalaria saanut kun en viitsi ostaa monia talvivaatteita kun ei ne niin pitkäkäyttöisiä vielä ole.
 
Jos lapselle ollaan joka tapauksessa ostamassa uusia talvivaatteita, niin miksi ei voisi kysyä minkälaiset haluaa... :eek:
Jos vanhemman auktoriteetti on riippuvainen siitä että lapsi ei voisi tilaisuuden tullen päättää haalarin ja housujen välillä.... niin ei hyvin mene...
Vähän kärjistettyä mutta kuitenkin.
 
Meillä lapset ovat käyttäneet eskari-ikäisestä lähtien erillistä toppatakkia- ja housuja. Lapset ovat nyt ensimmäisellä koulussa ja ovat ed. sitä mieltä, että toppapuku on out.

Joskus poika laittaa pihalle tai pulkkamäkeen toppapuvun, jopa omasta aloitteestaan.
 
Meillä myös ekaluokkalaisella olkaimelliset toppahousut ja takki erikseen. Osasyynä kyllä myös se, että viimevuotisesta haalarista polvet kuluivat puhki parissa viikossa, kun taas yläosa on edelleen kuin uusi. Nyt voi ainakin hankkia sitten pelkät uudet housut, jos tulee pakko *peukut pystyssä, ettei tarvitse*
 
nonicci
meillä ekaluokkalaisella tytöllä(10/97) on koulussa kaksiosainen ja pihalla haalari(alkutalvesta valitti kyllä että haalari on vauvojen juttu, mutta sit huomas itsekin et se on lämpimämpi ja ei mee lunta selästä sisään)

ja ekaluokkalaisella Pojalla(1/97) myös koulussa 2-osainen ja pihalla yleensä haalari.

ja tyttö on siis mun ja poika mieheni, eli en oo synnyttänyt noin lyhyellä välillä ;)
 
4 äiti
Meillä tyttö haluaa laittaa haalarin kouluun. Hänestä se on lämpimämpi ja nopeampi pukea. Eka luokkalainen pokakin pitää haalaria. Asumme kyllä pohjoisessa missä on ihan kunnon talvi :)
 
Pikke
Meillä poika on 3lk ja edelleen kotipihassa ja vapaa-ajalla haalari on se paras vaate. Saa möyriä lumikasoissa eikä tarvitse koko ajan kaivaa lunta pois takin ja housujen sisältä. Koulussa käytössä on takki+housut. Vielä viime vuonna (eli 2lk) koulussakin käytettiin haalareita. Itse olen sitä mieltä että haalari on talvella ykkösvaate pihaleikeissä, ja niin kauan kuin vain haalari kelpaa niin sellaisen pojalle ostan.
 

Yhteistyössä