Eka luokan kertaaminen...

  • Viestiketjun aloittaja Huolestuntut äiti
  • Ensimmäinen viesti
Huolestuntut äiti
Hei½
Onko kenellkäkään kokemuksia eka luokan kertaaminsesta? Kuinka lapset itse asiaan suhtautuneet? Onko ollut kiusaamista ym. Meidän tytöllä ilmeisesti vaikea lukihäiriö ja jos virallinen diagnoosi asista saadan olisi ilmeisesti tarkoitus että hän kävisi ykkösluokan uudelleen pienryhmässä aloittaen ensi syksynä( eskari vuonna kun testausta pyysin ei ollut kuulemma tarvetta!) Tytön itsetunto on lyöty jo tämän puolen vuoden aikana isossa ryhmässä( lapsia 24) niin tutnuu vaikealta alkaa selittämään asioita hänelle..Vinnekejä tarvittaisiin!
 
Pilli
YMMärrän kyllä huolesi, vaikka omat lapset eivät vielä koulussa olekaan. tosi kurjaa nää lapsia koskeva säästöt, että karsitaan koko ajan neuvolatoiminnasta, hammashoidosta, kaikista kontrolleista ja tarkistuksista, näiltä viattomilta pieniltä ihmisiltä, ryhmäkoot kasvaa, on viety koulujen kerhot ym. mutta rahaa on ylipainosta aiheutuviin kuluihin eli kakkostyypin diabetes ja verenpaine kontrolloidaan suomessa maailman parhaiten , 20% terveysmenoista menee pelkästään aikuistyypin diabetekseen.

mutta asiaan. en kyllä tiedä muuta keinoa, kuin tukea ja kannustaa lasta jja yrittää saada hänen kiinnostus jotenkin heräämään, että jaksaisi vielä tutkia kirjaimia. kertoa hänelle, että ei ole tippaakaan huonompi vaikka oppiikin eri tahtia kun muut. kaikki ovat erilaisia. hänelle voisi asettaa omat tavoitteet. ja tukea niiden saavuttamisessa. ei verrata muihin.

huh. vaikeata. onko hänellä jokin vahva alue? onko hauska tai osaako kertoa vitsejä? Hyvä uimaan? auttavainen tai kiltti pienemmille? hyvä piirtämään? kehittää tätäkin puolta ja hänen kiinnostuksen kohteita. ja kehua häntä hänen taidoistaan. sosiaalisuus on aivan yhtä tärkeä ja hieno ominaisuus esim kuin lukutaito. kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita taidoista riippumatta....

voi kun pienten lasten itsetuntoa ei rikottaisi koulussa. huh. meillä pienten alle kouluikäisten lasten äiteillä on vielä kovat ajat edesssä. vielä on helppoa kun lapset on pieniä!
 
Meillä hahmotushäiriö pojalla, pyös itsetunto ongelmia, välillä hakkaa päätään ja hokee "tyhmä, tyhmä", vanhempien kannustukset eivät auta. Ekalla jo sanottiin, että jää luokalle, mutta pelättiin itsetunnon musertuneen kokonaan ja siirrettiin tokalle. Nyt edessä taas samat ongelmat. Kyselin jo kuolun vaihtoa, niin ei kaverit olisi paikanpäällä leimaamassa, mutta se ei taida olla ihan yksinkertaista. Muistan omasta kouluelämästä, että luokalle jäänyt on aina tyhmä ja erilainen.
 
Anne35
Itselläni 11 vuotias tyttö jolla lukihäiriö. 5:s luokka jo puolessa välissä. Käyny tokasta luokasta lähtien matikan ja äidinkielen ns. erityisopella. Muut aineet omassa luokassa. Kyllä mielestäni luokalle jättö on tarpeetonta, lasta alentavaa. Kyllä jokaisella koululla on ns. erityisope jolle lapsesi on päästävä. Luokalle voi jättää jos koulun käynti ei kiinnosta, ei sen takia että lapsella on lukihäiriö. (on ihmisiä jotka luulevat että lukihäiriö on yhtäkuin laiskuus...aaaarghhhhh)
Kysy myös josko joku koulu olisi "erikoistunut" lukihäiriö-oppilaisiin. Kaupungeissa jossa monta koulua, saattaa tälläinen löytyä. SINUN pitää olla aktiivinen, kysele, soittele. Minä hölmö aloin tuon aktiivisuuden vasta kun neiti oli kolmannella.....lukisikohan neiti jo paremmin jos oisin aloittanut kun hän oli ekalla?!!

:xmas:
 
Huolestunut äiti
Suuret kiitokset kaikille jotka olette vastanneet! Meillä asia etenee nyt omalla painollaan, kun koulupsykologi testaa tytön heti tammikuun alkupoulella ja jos siellä todella näkyy nyt sitten jotain. Tyttö pääseen eritysopetuksen piiriin. Tuntuu vaan pahalle,kun pitää pitkä tie asioiden suhteen käydä... Muta joulumieli tuli kyllä itsellekkin,kun opettaja soitti ja kertoi testeistä ja muutenkin kertoi tytön kehittyneen himasti viimsen kuukauden aikana!
 

Yhteistyössä