Eikai yksi metsäkone voi saada aikaan niin perusteellista tuhoa kun väitetään tapahtuneen Hukkajoella?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"Poliisilla on useita epäiltyjä tapauksessa, joka liittyy Suomussalmen Hukkajoen törkeään luonnonsuojelurikokseen. Joessa on kuollut arviolta tuhansia jokihelmisimpukoita, eli raakkuja.

Oulun poliisi tutkii epäiltyä törkeää luonnonsuojelurikosta, joka on tapahtunut Suomussalmen Hukkajoella.
Metsähallituksen viikko sitten poliisille tekemän ilmoituksen mukaan Hukkajoessa on kuollut arviolta tuhansia jokihelmisimpukoita, kun joen yli on ajettu metsätyökoneilla. Jokihelmisimpukka eli raakku on uhanalainen laji.
Poliisille on toimitettu asiasta tutkintapyynnöt myös ELY-keskukselta sekä paikkakunnalla sijaitsevalta kalavesiosuuskunnalta. Esitutkinta on edelleen alkuvaiheessa, mutta asianosaisten selvittely on polisiin mukaan edistynyt."


 
vierailija
Poliisi kyllä hoitaa tutkinnan.

"Oulun poliisi tutkii epäiltyä törkeää luonnonsuojelurikosta, joka on tapahtunut Suomussalmen Hukkajoella. Metsähallituksen viikko sitten poliisille tekemän ilmoituksen mukaan Hukkajoessa on kuollut arviolta jopa tuhansia jokihelmisimpukoita, kun joen yli on ajettu metsätyökoneilla. Jokihelmisimpukka eli raakku on uhanalainen laji.

Poliisille on toimitettu asiasta tutkintapyynnöt myös ELY-keskukselta sekä paikkakunnalla sijaitsevalta kalavesiosuuskunnalta. Esitutkinta on edelleen alkuvaiheessa, mutta asianosaisten selvittely on edistynyt.

- Tapauksen esitutkinta tulee kestämään useita kuukausia muun muassa aineellisten vahinkojen selvittämisen vuoksi, toteaa tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Tiina Lehmus.

Poliisi tiedottaa asiasta lisää heti, kun se esitutkinnan kannalta on tarkoituksenmukaista."


 

Yhteistyössä