Ei tuttia ei pulloa eikä tuttipulloa

Onko muita joiden vauvat ei suostu syömään tuttia eikä tuttipulloa? Esikoinen lumpsutteli heti pullosta kuin vanha tekijä ja tutti maistui myös. Nyt 2,5kk vanha kakkonen ei suostu kumpaakaan ottamaan. Tutteja on kokeltu neljää erilaista ja pulloja kolmea mutta ei niin ei. Nukahtaa vain rinnalle koska muuten ahmii nyrkkejään ja alkaa huutamaan kun mitään ei irtoa. Vaunuissa nukahtaa kyllä itsekseen.
 
Juu. meillä oli esikoisen kans vähän samoja ongelmia tutin kaa, mut kyl se oppi pulloa juomaan,kun ei muuta saanut... Kun ei mulla rinnoista tahtonut tulla yhtään mitään..ME kans kokeiltiin monia erilajeja, ja onneksi lopulta pullo alkoi maistua,mut ei se tuttia silti syönyt...
 
FPI
Sama vika, esikoisemme on nyt 3,5 kk ja noin 2,5 kk lopetti pullosta juomisen ja tuttikin kelpaa vain ajoittain, nyrkkejään syö kanssa. Multa kyllä tulee maitoa ainakin vielä ihan hyvin. Ajattelin kokeilla vellituttia tuttipulloom, kun siitä tulee enemmän maitoa kerralla, että jos ongelma ois se, että tuttipullosta tulee liian hitaasti??
 
No joo, meillä ei kumpikaan muksuista ole huolinut tuttipulloa eikä tuttia. Ilmankin ollaan pärjätty, vaikka muutama tilanne on ollut, jolloin olen ajatellut, että voi kun söis tuttia.. Mut eipähän oo tarvinnu vieroitella =)
 
Täällä kans tutiton/pulloton tyttö. Ikää 5kk. Tutteja löytyy montaa erilaista ja kokoo samaten tuttipullon tutteja useita. Ei kelpaa. Pulloo oon koittanu ahkeraan tarjota ja nyt on viikon verran siitä vähän jo syöny, mutta heti kun tulee väsy, niin ei kelpaa muu kun tissi.
 
Lisä kysymys teille: Mistäs annatte maidon jos jätätte lapsen hetkeksi hoitoon ja lapselle tulee nälkä? Meillä vasta 4 viikkonen poika joka ei huoli tuttia ja mietityttää et mahtaako huolia tuttipulloa.
 
eli ilmeisesti ihan yleistä :) Tyttö huoli muutaman viikon ajan pulloa mutta itten yhtäkkiä kokonaan stoppi. Rintaa sitten tarjoillaan ahkeraan mutta imetän yhden rinnan varassa kun toisesta ei rintatulehduksen jälkeen ole juurikaan mitään tullut vaikka kuinka imettää. Iltaisin kun on tankkaus, on tosi vaikeaa kun rinnasta ei enää maitoa kunnolla tule ja pulloa ei huoli :( Mitenköhän sitten kun ei enää imetä, millä maitoa pitäisi antaa? Olettko siirtyneet suoraan mukiin vai mitenkä?
 
FPI
No ei oikein kauhean pitkäksi ajaksi voidakaan jättää tyttöä hoitoon eli n. 2,5 h on pisin aika, jonka voin olla erossa, koska ei tosiaan syö pullosta, eikä hörpytyskupistakaan, että silleen.
 
meillä sama juttu. Tyttö 3,5kk. Tutti kelpaa ajoittain, mutta pullosta ei suostu juomaan. On kokeiltu jos jonkinlaista tuttiosaa, mutta ei. En kanssa ole kertaakaan voinut jättää hoitoon kauppareissua pidemmäksi ajaksi. Samaa mietin kuin Neiti kesäheinä, että mitäs sitten kun imetys/rintamaito loppuu?
 
Ei kelvannut tutti eikä pullo meidänkään tytölle. No, ihmekös tuo kun ei äitinsäkään kuulemma niistä vauvana perustanut. Hetkittäin on kieltämättä hieman ahdistanut kun ei tosiaan voi kauppareissua pidemmäksi ajaksi lasta hoitoon jättää.

Pikkuhiljaa olen kuitenkin alkanut sopeutua tilanteeseen ja muistutan tällaisina hetkinä itselleni että tämä on kuitenkin väliaikaista. Olen ajatellut sitäkin, että on äitejä joilla imetys ei onnistu vaikka kuinka haluaisi. Se olisi minullekin vielä suurempi harmin aihe kuin tilapäinen vapauden menetys.
 
Imetyksen jälkeen meidän poika siirtyi suoraan juomaan mukista/lasista. Ei tietenkään oppinut myöskään nokkamukille, koska ei kertakaikkiaan osannut imeä muusta kuin rinnasta...
9kk ikäiselle voi hyvin antaa jo mukista, ja miksei paljon aiemminkin. Ainakin meidän muksu oppi tosi aikaisin juomaan ihan itse mukista, harvoin kaatui/läikkyi.
Itse imetin vuoden ikäiseksi saakka, jolloin maitona meni tietysti jo tavallista maitoa. Meillä ei ollut mitään korvikevaihetta, vaan rintamaidosta suoraan rasvattomaan maitoon :) Maidon osuus lapsen ruokavaliosta on ollut imetyksen loppumisesta saakka melko pieni, joten yritetään antaa paljon muita maitotuotteita.
 
Minusta tuo ei ole mikään ongelma, ikävä kun käytätte tuota sanaa. Suuri osa maailman vauvoista ei ole koskaan nähnyt pulloa tai tuttia. Se on ihan luonnollista, eikä niille ole paljoakaan syitä opettaa.

Imetyksen välissä ehtii kauppaan tms., unilla kampaajallekin. Koko ajanhan se väli pitenee ja hörpyttämällä saa aika hyvin ihan pienellekin maitoa.
 
Juu, en minäkään nää edellisen vastaajan tavoin mitn ongelmaa siinä jos tutti ei maistu. Meillä ollaan menty koko ajan ilman tuttia koska musta se ei vaan ole tarpeellinen ja eipähän tarvitse kokea sitä vieroittamista sun muuta. Pullosta meillä kyllä juodaan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Tansuli:
Minusta tuo ei ole mikään ongelma, ikävä kun käytätte tuota sanaa. Suuri osa maailman vauvoista ei ole koskaan nähnyt pulloa tai tuttia. Se on ihan luonnollista, eikä niille ole paljoakaan syitä opettaa.

Imetyksen välissä ehtii kauppaan tms., unilla kampaajallekin. Koko ajanhan se väli pitenee ja hörpyttämällä saa aika hyvin ihan pienellekin maitoa.
Kaupassa joo ehdin käydä, mutta vauva nukkuu 10 min.-tunnin pätkiä niin kampaajalle en kyllä pääse... Lisäksi syö max. 2 tunnin välein, joten symbioosissa ollaan, mutta mitäpä siitä, kyllä sitä ehtii sitten muutaman kuukauden päästä.
Esikoinen alkoi juoda venttiilillisestä nokkamukista (josta siis pitää imeä) vettä 4-5 kk:n iästä, mutta maitoa ei siitäkään huolinut. Eli vettä sai nokkamukista ja sitten reilun vuoden ikäisenä alkoi huolia maidonkin siitä, tosin ensin lämmitettynä.
Esikoinen muuten sylki hörppyytettynä maidot ja vedet pois, joten se nokkamuki oli ainoa, mistä sai nesteen menemään rinnan lisäksi.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Tansuli:
Minusta tuo ei ole mikään ongelma, ikävä kun käytätte tuota sanaa. Suuri osa maailman vauvoista ei ole koskaan nähnyt pulloa tai tuttia. Se on ihan luonnollista, eikä niille ole paljoakaan syitä opettaa.

Imetyksen välissä ehtii kauppaan tms., unilla kampaajallekin. Koko ajanhan se väli pitenee ja hörpyttämällä saa aika hyvin ihan pienellekin maitoa.
No ehkei ongelma mutta kyllä tutti joissakin tilanteissa rauhoittaa kuten esim. automatkalla jotka ovat yleensä enemmän tai vähemmän huutoa samoin kuin nukahtaminen. Nyt nukahtaa vain hötkytykseen tai rinnalle ja kun yhdellä rinnalla imettää, on se aika kovalla rasituksella tytön syödessä 30-1h välein koko päivän. Vieroitus ei ainakaan esikoisella ollut koskaan mikään ongelma vaan kerrasta lähti tutti menemään.
 
Ooo
Kyllä sitä kai voi ihan ongelmaksikin sanoa huoletta, vaikka kuinka olisi luonnollista se tissillä roikkuminen. Luonnollista se on olla huolissaan juomisestakin ja ihan mukava olisi antaa isällekin mahdollisuus syöttöhetkiin vauvan kanssa :heart:
Meillä poju on jo 10,5 kk eikä tosiaan koskaan ole juonut pullosta, eikä siis saanut korvikkeita. Nykyisin hörppii vettä nokkamukista ruuan päälle, mutta ei oikein voi juomiseksi niitä hörppyjä kutsua. Tissillä siis mennään ja vaikealta tuntuu siitä luopuminen kun tuo muu juominen on noin kituliasta. Kieltämättä olisi ihanaa myös antaa vauvali joskus mummoloihin hoitoon edes siksi aikaa, että pääsisi miehen kanssa rauhassa vaikka leffaan tai syömään. (Kun isovanhemmat asuvat muualla ja ottaisiva mielellään). Mutta ehkä sitten tosiaan kun lapsi on muuttanut kotoa. Ennen sitähän ei saa koskaan toivoa pääsevänsä omaan elämään kiinni tai on huono ja kelvoton äiti? Vai miten se oli?
Eli ap:lle tahdoin sanoa, että asia ei välttämättä korjaannu mitenkään, ennenkuin vaavi oppii joskus juomaan mukista ihan maitoa/vettä. Mutta siihen asti on vain mentävä niillä keinoilla mitä on. Ihanaahan sekin on, että voi itse lastansa omalla kehollaan ruokkia :heart: Toivottavasti maito riittää ja jos ei riitä, niin silloinhan on pakko oppia juomaan muuta pullosta tai muusta... Näin olen ainakin itse lohduttautunut.
 
Meillä ei kumpikaan lapsi ole huolinut tuttipulloa noin alle kaksikuisesta lähtien. Eikä nokkamukia, missään vaiheessa. Eli imetyksellä mentiin, täysimetyksellä vajaat 4 kk kummankin kohdalla. Eipä silloin kovin pitkiä reissuja päässyt tekemään, kun piti olla aina ruoka-aikaan kotona. Kuopuksen kohdalla se nyt ei niin haitannut kun imetys sujui hyvin, mutta esikosen kohdalla oli kyllä isompi ongelma. Maito kun ei tahtonut riittää, mutta tuttipullon näkeminenkin sai aikaan megaraivarin. Ei vaan suostunut ottamaan, ei sitten millään konstilla. Tissillä roikkui suunnilleen 13 h/vrk (huvikseni parina päivänä seurasin kellosta). Ei siinä pariin kuukauteen imetyksen lisäksi ehtinyt muuta kuin syömään ja nukkumaan, sen mitä ehti. En tiedä miksi pullo ei kelvannut kun selvästi tyttö oli nälkäinen, mutta tuo on aina ollutkin keskimääräistä itsepäisempi tapaus. Mistä lie perinyt. :snotty:

Tilanne helpotti sitten vajaa 4-kuisena kun aloitin kiinteät. Nälkä hellitti, ja mäkin pääsin jossain esim. kaupassa poikkeamaan, kun yhden aterian pystyi korvaamaan soseella. Ja ajan myötä kun tyttö alkoi syömään soseita enemmän niin tietysti tilanne helpotti enemmän. =) 6-kuisesta aloitettiin mukiharjoittelut, ja se olikin tosi kiva juttu, kuukauden päästä tyttö joi mukista korviketta kuin vanha tekijä.

Pojalle maitoa siis riitti paremmin, mutta ei tykännyt mukiharjoituksista ollenkaan, ja korvikkeelle irvisteltiin hurjasti. Joten ekat 8,5 kk mentiin maidon suhteen melkein pelkällä imetyksellä, ja sitten iskikin paniikkitilanne kuin poika sairastui enterorokkoon. Suu oli niin kipeä ettei suostunut syömään tai juomaan mitään muuta kuin vähän jääkaappikylmää hedelmäsosetta, ei edes imemään rinnasta. Ja kun samaan aikaan oli korkea kuume ja kova ripuli, niin pakko oli välillä lääkeruiskulla syöttää pojalle korviketta, ettei vallan olisi kuivanut. :( Pari päivää oli tosi hankalaa, sitten alkoi onneksi hellittää. Mun maitoni loppui siinä hässäkässä, mutta kun tissiä ei enää ollut tarjolla niin alkoi se korvikekin mukista vähitellen kelvata. Ei sitä kyllä missään vaiheessa olen mennyt enempää kuin 1-2 dl päivässä, onneksi puurojen ja jugurttien mukana poika saa maitoa.

Yksi hankala juttu pullottomuudessa on ollut se, kun molemmat lapset ovat tuossa n. 9-10 kk ikävaiheilla alkaneet herätä aamuviideltä huutamaan ruokaa, eikä siinä muu ole auttanut kuin kantaa aivan väsynyt lapsi syöttötuoliin puurolle ja laittaa ekoille päikkäreille noin aamukuudelta. Mutta pakko on ollut nälkään jotain antaa, ja kun unipulloa tai nokkista ei ole ollut käytössä niin puuroa sitten vaan.

Mutta nämä kaikki hankaluudet on kuitenkin ohimeneviä vaiheita ja kun poika täyttää nyt kohta vuoden niin voin sanoa samoin kuin tytönkin kohdalla, että vaikka se pullottomuus loi omat haasteensa niin ei mitään ylitsekäymätöntä tullut vastaan kuitenkaan. =)
 
Meillä esikoinen söi vaan tissiä reilu 5kk, siten ei vaan ykskaks kelvannutkaan tissi ja huoli heti pullon! (aiemmin olin koittanut tarjota pulloakin ja tutti, mutta kumpikaan ei kelvannut, kuin sitten kun lopetti tissin.)
Nyt kakkosen kanssa sama homma...ikää reilu 8kk ja pullosta ei huoli edelleenkään, tutti kelpaa ainoastaan vaunuissa (hetken)...mutta ONNEKSI ainakin toistaiseksi maitoa tisseistä on riittänyt ;)
 

Yhteistyössä