Ei nuku...

On se taas vaikeaa tuon tytön päikkäreille nukahtaminen. Tyttö (hilkkua vaille 2v) huudellut taas iäisyyden makkarissa eri äänensävyin ja pakko kohta hakea pois ja luovuttaa :(

Joka päivä on lähes sama uniaika, samat hommat tehdään ennen nukkumaanmenoa ja sänkyynsä jää ensin kiltisti. Aina on ensin höpöttänyt jonkun aikaa mutta taas tänään höpötys vaan jatkuu ja jatkuu ja nyt ääni vaan kovenee eli pakko kohta luovuttaa.

Useimmiten nukahtaa siis ihan kiltisti ja kaikki ok, mutta nyt yhä tiheämmin jättänyt päikkärit kokonaan pois, epätoivo iskee!

Kuitenkin niin pikkuinen vielä ja selvästi unet tarvitsis, mutta kun ei niin ei. Mitään eroa ei taas tänään ollut aamupäivässä niihin päiviin kun nukahtaa hyvin, mutta nyt kuuluu vaan 'ei nuku!!!' ja tosiaan ollut jo yli tunnin tuolla.

Joskus käyn ainakin kertaalleen katsomassa ja peittelemässä yms. mutta tuntuu ettei se ainakaan auta.

Huoh.

Ei kenelläkään olis kokemusta siitä miten päikkärit taas saisi sujumaan??

Kiitollisena otetaan neuvoja vastaan!
 
vaimo-otus
Meillä on kaverin lapset jättäneet päikkärit pois kokonaan ton ikäisenä. Ei muuta neuvoa kuin laitat vain muksun illalla sitten aikaisemmin nukkumaan jos päikkärit jäävät pois. Jotkut lapset eivät vain nuku .
 
kahden äiti
Meillä yleensä kyllä pitää itse olla hieman vieressä nukuttamassa. Hoidossa tilat pienet, jolloin hoitotäti vieressä myös (useampi nukkuu yhtä aikaa). Jotkut lapset vaativat vieressä olemisen. Minusta parempi konsti kuin jättää unet pois ja kuunnella iltakuudelta kitisevää lasta.
 
Meillä kyllä paremmin nukahtanut jo tosi pienestä kun saa jäädä omaan rauhaan, jos viereen jäisi niin ei osaa 'pysähtyä'.

No tänään taas näyttää päikkärit maistuvan, koitetaan vielä jatkossa kun ei tosiaan viitsis vielä jättää ihan kokonaan unia pois - muutoin kiukkua tosiaan luvassa loppupäivä.

Eli eiköhän tämä tästä :)
 
Leppis74
Meitin onjo kyl kolme mut vaatii unet pysähtyäkseen. Meillä oli kans vaihe jossa ei muuta kuin huudeltu sängystä hiljaa ja kovaa. Viereen ei voi jäädä kun sit ei ainaskaan nukuta. Sain neuvon et anna pari kirjaa mukaan sänkyyn ja saa "lukea" niitä omassa rauhassa ja kas onkin uni voittanut ja nukahdus tullut hyvinkin nopeesti. Alussa tietty oli kiva lukee niit kirjoja montakin mut jaksoin sen vaiheen yli ja menee hyvin nukkumaan. Muistutan vile poistuessani huoneesta et muista ottaa pienent unet ja tyttö on tyytyväinen nukkuessaan mukamas vain pienet unet. Ai niin alussa sanoin et sängyssä ollaan niin kauan kuin äiti antaa luvan tulla pois oli nukuttu tai ei. Uni on vienyt aina voiton. Näin meillä.
 
Liina72
Meillä molemmat pojat tekivät tuota just alle 2v. Luulin jo että päikkärit jää kokonaan pois. Muutama viikko meni niin että välillä nukuttiin välillä ei. Illat oli kyllä aika takkuisia. Se oli kai joku kausi koska sen jälkeen taas nukutiin. Kuopus on nyt 2v6kk ja nukahtaa tosi helposti joka päivä.
 
a-k79
meidänkin neitil on välil ollu kausia jollon ei ole päikkäreitä nukkunu mut sit taas on uudestaan palannu päiväuniin, joten jos ei nuku niin ei nuku!! ei tarkoita että jättäs ne kokonaan pois..
 
juu järkiinnyin tässä itsekin tuohon 'jos ei nuku niin sitten ei' -ajatteluun. Eli samalla kaavalla mennään kuin ennenkin, turha edes yrittää vielä jättää kokonaan pois (nytkin nukkuu). Sitä on aina vaan niin epätoivoinen just sillä hetkellä kun toinen ei nuku ei millään konstilla taas kerran ja itse ois kovasti päikkäreiden tarpeessa... Jälkikäteen on huomattavasti fiksumpi :)

Kiitos kovasti kaikille vastauksista :flower:
 
tiuku123
Vaikeaa meilläkin tuon melkein 2veen nukkuminen. Nukutan pojan vieressä makaillen, muuten ei pysy hetkeäkään paikallaan. Toinen häiriötekijä nukkumisessa on melkein 4v isoveli joka pitää niin kovaa meteliä ja riehuu että en ihmettele yhtään pikkuveljen nukahtamis vaikeuksia. Minun on jatkuvasti juostava komentamassa isoveljeä ja tilanne käy niin rauhattomaksi että on usein pakko luovuttaa.
 

Yhteistyössä