Salaneuvoksen piirakka on kekkereiden kestohitti. Sen voi tehdä etukäteen, sillä se paranee lämmitettynä. Ohje on juuri pellilliseen piirakkaa.
Taikina
250g margariinia tai voita
250g vehnäjauhoja
250g maitorahkaa
Täyte
puolikas Salaneuvos-juusto
2-3 kpl suolakurkkua
300g palvikinkkua
250g kermaviiliä
paprikajauhetta ja muita mausteita maun mukaan
Sekoita taikinan ainekset hyvin keskenään, laita viileään odottamaan
Raasta juusto, pilko kurkut ja kinkku pieniksi kuutioiksi, lisää kermaviili ja paprikajauhe, sekoita hyvin
Taputtele taikina syvälle pellille, lisää täytettä kaikkialle.
Paista noin 30 minuuttia 225 asteessa. Piirakka on valmis, kun pinta hieman rusottaa.
Olen tehnyt kasvisversiona sieni/parsakaali/porkkanaraaste -täytteellä, joka on myös ylihyvää. Taikinaan voi ripottaa joukkoon leseitä/käyttää täysjyväjauhoja, niin tulee terveellisempi.