Egyptissä käyneet!!!!

  • Viestiketjun aloittaja m
  • Ensimmäinen viesti
m
Onko ketään Egyptissä lasten kanssa käyneitä? Tarkoitus olisi mennä, mutta nyt rupesi huolestuttamaan kun tuolle pienimmälle ei saa sitä A-hepatiitti rokotetta. Minkälainen hygieniataso? Tuliko vatsatautia? Paikkana muuten millainen? Ja Hurghadaan ollaan suuntaamassa...
 
Kävin Hurghadassa, kun odotin esikoista. Aikaa siitä on jo kylläkin 8 vuotta... Säästyttiin vatsataudilta ja hygieniataso oli mielestäni aikalailla samaa luokkaa kuin muissakin lomakohteissa. Jäätelöä siellä en syönyt, koska siitä varoitettiin eniten. Muuten söin kyllä ihan kaiken - kermaleivoksista lähtien.
 
Oltiin tossa 28.10-11.11.08 Hurghadassa ja olin 31+-33+ viikolla raskaana enkä myöskään saanut rokotetta enkä olisi saanut vatsatautilääkkeitään syödä mutta siis reissu meni hyvin ilman vatsatauteja kun muisti vaan käsidesiä käyttää ennen ruokaa ja aina kun käsitteli rahaa.
Jouduin hieman katsomaan syömisiäni tarkempaan, mutta muu perhe söi hotellin kaikkia ruokia ja vähän paremman näköisissä/matkatoimiston suositelluissa ravintoloissa eikä saanut vatsatautia.Jos kuitenkin vatsatauti yllättää niin kannattaa sieltä apteekista hakea lääkkeet eikä turhaan raahata imodeumeja täältä,ne ei kuulemma tehoa ollenkaan siellä. =)
 
vieras
Vuosi sitten oltiin Hurghadassa. Lapsi oli silloin konttausiässä ja oli selkeä virhe lähteä sen ikäisen kanssa moiseen paikkaan. Käsiä pestiin ja huuhdetta käytettiin, rahoja käsitteli vain mies ja hyvän käsihygienian kanssa (mahataudit leviää enimmäkseen rahan eikä ruoan välityksellä). Mutta koitappas vahtia tuonikäisen lapsen käsihygieniaa!

Poloinen sairastui 6. päivän aamuna rajuoireeseen vatsatautiin. Oksensi ja ripuloi, kuume oli korkea, lapsi aivan kekäle. Hyvä jos hereille saatiin. Mikään ei pysynyt sisällä. Iltapäivällä saatiin lääkäri hotellihuoneeseen ja illansuussa lääkkeet. Tohtori määräsi jonkin laajakirjoisen "tappaa kotona ja puutarhassa" -antibioottikuurin ja pahoinvointilääkettä. Apteekista hain paikallista Osmosalia.

Seuraavana päivänä matkustettiin velton lapsen kanssa Suomeen. Kotona 5. päivänä tauti vain paheni, ei tullut pissaa eikä kyyneleitä. Lapsi joutui tai paremmin pääsi osastolle nesteytykseen. Ja ulosteviljelystä paljastui rota! Eli paikallisen määräämät lääkkeet syötettiin turhaan. Lapsen päästyä sairaalasta tauti sai otteen myös meistä kahdesta aikuisesta. Kolme päivää oksennettiin ja ripuloitiin kaikki mitä syötiin. Kolmas silmä oli oikeasti ruvella. Itse olin 14.vko:lla raskaana eikä elo tosiaan ollut herkkua.

Ei kyllä ihme että rota tappaa kehitysmaissa lapsia kuin kärpäsiä :(

Että helvetin paska reissu, mutta tulipa käytyä. Enää mua ei sinne saa. Kelit oli kylmänpuoleiset, tyrkyttäjiä kadunkulmat täynnä, jokapaikassa kaikki kamelikuskin veljenpojatkin tippiä vonkaamassa ja paikka ainoastaan turismin vuoksi rakennettu. Onneksi oli matkavakuutus tuon sairauden takia.

Ja se lentokenttä passintarkastuspisteineen on oikea järjen riemuvoitto. No onhan se hienoa, että kaksi metriä passinleimauksen jälkeen uusi virkailija tarkastaa että olihan siinä passissa varmasti se leima. Jonotusta jonotuksen vuoksi. Varaa hiluja jo lentokentälle, ne vessan hollilla maleksivat "siivoojat" tarvivat tipin tai sulla ei ehkä olekaan paskapaperia.

Mutta parempaa onnea teille!
 
vieras 2
Hurghadan lentokentän jonotukset ovat rasittavia. Muuten tykättiin paljon. Lapset söivät jäätelöäkin sairastumatta. Olimme Makadi Bayssä.

Meille on myös käynyt lapsen kanssa niin, että matkan jälkeen lapsi joutui sairaalaan tiputukseen. Onneksi tauti alkoi vasta sen jälkeen, kun olimme olleet pari päivää kotona matkan jälkeen. Syynä oli rota, jonka arvelen tarttuneen muista suomalaislapsista lentokentän leikkipaikalla. Matkakohteena oli silloin Kanarian saaret, joten rotan voi saada missä vain.
 
hyviä kokemuksia Egyptistä
Olimme viime marraskuussa Egyptissä ja meillä on pienet lapset. Loma oli aivan mahtava, kävimme myös Kairossa. Mikä ei todellakaan ole heikko hermoisten paikka. Hotellin kanssa kannattaa olla tarkka. Siihen maahan kuitenkin lähtisin vain korkeatasoisiin hotelleihin. Olimme Makadi Bayssä sarayja hotellissa mikä oli oikea "paratiisi". Palvelu pelasi hyvin ja oli tosi siistiä. Mutta kun hotelli alueelta lähti pois niin tosi likaista on ja roskia joka paikassa. Kunhan muistaa hyvän käsihygienian ja juo paljon koska suurin osa rairastuu sen takia kun eivät juo tarpeeksi. Siitä juomisesta muistuttavat myös oppaat. Niin ja tietenkin kannattaa katsoa mitä syö, paitsi että meidän perhe söi ihan kaikkea jopa jäätelöä eikä vatsataudista ollut tietoakaan. Lähtisin kyllä uudestaan, sinnevaan ja viettäkään rentouttava loma.
 
aamuvuorolainen
Hurghada oli mun mielestä tuossa kolmisen vuotta sitten erittäin keskeneräisen näköinen paikka, eli oli paljon rakennustyömaata. Punainen meri tietty ihana! Kaupustelijoihin meni hermo.
 

Yhteistyössä