Egypti, Hurghada

Ollaan lähdössä isommalla porukalla maaliskuun alussa Hurghadaan.
Meitä on 6 aikuista ja 7lasta, lapset ikähaarukassa 8kk - 10v.
Antakaa hyviä vinkkejä mitä kannattaa tehdä, missä kannattaa syödä ja mitä ei missään nimessä kannata tehdä jne :)
Matkaa hotellista paikalliseen keskustaan (Sekalla) on kolmisen kilometriä...

Vinkkejä todella kaivataan, paikka on täysi arvoitus meille kaikille! :whistle: :D
 
Me oltiin muutama vuosi sitten BlueWillagessa. Hotelli oli 400 hengenhotelli, jossa oli vissiin 100 ihmistä, joten ravintoloat hotellin alueella ei ollu kaikki auki ja kun viellä oli kylmä ilma ja keskustakin kohtalaisen pieni, siellä ei ollu kerrassaan mitään.
Ilman muuta Punaisessa Meressä kannattaa snorklata ja käydä vaikka intro-sukelluksella, jos ei ole aiempaa sukelluskokemusta. Punainen Meri on näkymiltään aivan huippu, uskomattoman värikäs!
Egyptiläinen kulttuuri ei oikein lämmittäny muo. Oppaamme sanoin; "huijatuksi tulette varmasti, mutta jos ette huomaa missä ja miten se tapahtuu, saatte olla tyytyväisiä" ja tuo asenne todella näkyy ja tuntuu jotenkin läpi kaikesta, että vääräuskoista saa huijata minkä kerkii.
Koska Hurgadassa ei sillä säällä ollu oikein mitään, kun oli liian kylmää meressä oleiluun, olimme retkellä Luxorissa ja se oli kyllä aivan huippua! Vaikka lapset oli noin 2,5 ja 3,5 vuotiaat, he tunnistavat Kuninkaiden laakson edelleen sen tv:ssä nähdessään. Luxorin tunnelma oli kaikinpuolin uskomaton. Tosin kyllä sielläkin kaikin voimin koitettiin saada rahat pois turistilta, mutta koska ihmisiä ja myös turisteja oli enemmän, kadulla sai kulkea kutakuinkin rauhassa, kauppiiaat ei ehtiny juosta jokaisen ihmisen perässä erikseen.
Noloa sanoa, muta Egyptin kohteista Hugadaan en omalla kustannuksella enää lähtis, vaikka olis varaa matkustella miten vaan; se on pieni paikka keskellä ei mitään. Te tosin menette sen verran myöhemmin keväällä, että luutavasti saatte viettää lomanne Punaisessa Meressä ja siinä tapauksessa aika kuluu siivillä! Snorklaaminen, saati sitten sukeltaminen, siellä on aivan uskomaton kokemus!
 
Kannattaa ottaa mukaan vaippoja myös isompia lapsia varten, koska ripulitaudin sattuessa kohdalle vessaan ei aina ehdi. Helpompaa siivota vaippapeppu kuin kontata lattioita .....vanan perässä. Käsidesiä mukaan, Finnairilta saa tilattua ennakkoon kätevää suihkepulloa, oli käytössä hyvä, mukaan myös Savetin des.pyyhkeitä, niillä homma hoituu kaikkialla. Ruoka oli erinomaista (Hotelli Intercontinental). Meillä muksut sairastuivat, aikuiset eivät, olettaisin, että tulivat ehkä innoissaan nielaisseeksi sukellellessaan uima-altaan vettä, josta tauti sitten tuli. Hotellin lääkäri oli kutsuttaessa 10:ssä minuutissa paikalla, poitsu sai kolme antibioottipiikkiä + suppoja, tauti oli ohi vuorokaudessa, erinomainen lääkäri soitti mm vielä 00.45 tarkistaakseen pojan kuumeen. Merivesi ei ollut hirveän lämmintä (palasimme toissapäivänä) mutta ilmat suosivat 25-26 astetta, eikä tuuli ollut viimeistä päivää lukuunottamatta paha. Josko nyt lähtisin, niin tilaisin Forexilta kentälle 10-, 20-, 50-punnan seteleitä vinon pinon, koska pientä rahaa ei tahtonut saada vaihdettua edes pankissa. Laskun maksussa on parasta, jos pystyy maksamaan tasarahalla tippeineen, vaihtorahoja saat nimittäin odottaa ensi vuoteen!!! Muksujen kanssa hotellin lämmitetty uima-allas oli lähes välttämätön. Hurghadan lentokenttä on ihan siisti paikka, mikäli ennen paluulentoa jää ostosaikaa, monet tuotteet edullisimpia kuin kaupungissa. Taxfreessä Lm-kartonki 7 euroa. Kaupungin Taxfreessä (käytävä passin kera 48 tunnin kuluessa saapumisesta) esim. litran pullo Ballantains-viskiä ja 2 kartonkia Karelia-merkkistä tupakkaa tekivät 18 euroa, saman olisivat tehneet dollareinakin eli josko lopsassa sattuu niitä olemaan, kannattaa pistää tuolla menemään. Että tämmöinen tapaus.
 
Olimme pari vuotta sitten pääsiäisena maalis-huhtikuun vaihteessa El Gounassa ( todella siisti paikka ). Hurgadassaa on likaista. Käsidesiä mukaan ja paljon, aina ennen ruokailua ja joka välissä sitä reilusti käsiin, lapsille myös, koska vatsatauti on RAJU. Meillä oli 2.5 vuotias mukana, ei sairastunut, kannoin ruoat suomesta, enkä antanut lapselle paikallisia pöperöitä, pullovettä tietty. Me aikuiset ei syöty mitään kypsentämätöntä, silti neljästä kolme sairastui "Jalla Jallaan" (paikallinen vatsatauti).

Merivedessä tarkeni uida, snorklausreissu Punaiseen mereen oli mahtava, kannattaa lähteä suomalaisen sukelluskerhon mukana, ei paikallisten, niillä veneet mitä sattuu ja ottaavat ylilastia.
myös luxorin reissulle kannattaa ehdottomasti lähteä, mutta ei pienten lasten kanssa. On liian rankka reissu.

Huijaaminen kuuluu vissiin paikalliseen kulttuuriin, kannattaa olla tarkkana.

Pientä rahaa mukaan, jos maksat viidelläkympillä, saat kahdestakympistä takaisin...
ainiin, päivällä oli kuuma, aurinkoa riitti, tuntui että mitkään aurinkovoiteet ei riitä, suurta suojakerrointa mukaan, mutta illalla kylmä ja kova tuuli aavikolta, joten lämmintä vaatetta mukaan, farkut, tuulta pitävä takki ja pitkähihainen paita oli tarpeen.
Tälläiset nyt päällimmäisenä tulee mieleen
 
Perheemme (2 aikuista, 3 lasta) oli nyt joululomalla 2 viikkoa Makadi Bayssä, puolen tunnin matkan päässä Hurghadasta. Loman vietimme miltei kokonaan lomakylässä. Parilla retkellä kävimme, mutta esim. edes Hurghadassa emme viitsineet käydä.

Joulukuinen sää oli kohtuullinen. Aurinkoa sai otettua, mutta kummallakin viikolla oli kaksi huonompaa päivää: tuulista ja pilvistä. Auringon laskettua ilma viileni nopeasti, joten illalla pitkähihaiset vaatteet olivat tarpeen. Hotellissa (Saraya) oli kaksi isoa ja kaksi pientä lämmitettyä allasta sekä yksi kylmä allas.

Vatsataudista emme onneksi kärsineet lukuunottamatta 14-vuotiaan vajaan päivän kestänyttä vatsatautia. Mitenkään paha se ei ollut. Lääkkeeksi annoimme pari Antinalia (paikallinen lääke). Söimme lähes kaikkea mitä hotellissa oli tarjolla mukaanlukien kermakakut ja jäätelöt. Jos olisi ollut kuuma ilma, niin silloin olisi varmasti ollut viisainta jättää kakut syömättä. Meillä oli all inclusive, johon kuului aamiainen, luonas, päivällinen, juomat ja välipalat. Käsiä desinfioitiin, jos muistettiin, mutta ei läheskään aina.

Hotelli alueella ei tarvinnut rahaa. Mutta jos muuten liikkuu, niin on hyvä olla pientä rahaa mukana. Eurot, dollarit ja Egyptin punnat käyvät kaikki. Tippejä pyydetään / kerätään joka paikassa. Kannattaa olla jo matkalle lähtiessä jokunen euron kolikko taskun pohjalla valmiina. Rahaa tarvitaan esim. kun menette lentokentän vessaan.

Tinkiminen vaatisi harjoittelua, jotta osaisi tehdä kauppoja edes lähellekään oikeaa hintaa. Jos on Hurghadassa, niin kannattaa käydä katsomassa hintoja ensin kiinteähintaisessa kaupassa ennen kaupoille menoa.
 

Yhteistyössä