Dysfasia

vauvamasu 3kk
serkkupojallani on dysvasia, viime kesänä olin lapsenvahtina hänelle, ikää 5v silloin. tämä poika puhuu omalaatuisesti, se ei haittaa, jos tottuu siihen. musta se huolen pitäminen sujui hyvin koska hän totteli hyvin. minusta arkea ei tarvitse muuttaa. sillain vain että jutuista tulee helpompia, rutiinit auttavat sellaisen lapsen hoidossa.hän osasi pukea, syödä itse, ja muuta mitä 5vt osaa,. tälle lapselle oli pakkomielle joihinkin lastenohjelmiin, hassua silleen. kaikesta huolimatta ihana lapsi. hän käy puheterapeutilla, on päiväkodisssa pienryhmässä, jossa myös terveitä lapsia, tampereella asuu hän. paljon auttaa kun isoveli on tukena. tsemppiä! :)
 
:flower:
Minulla ei ole itselläni dysfasia lasta, mutta tunnen joitakin perheitä / lapsia.
Olet varmasti jo pidempään tiennyt lapsesi ongelmasta, eli ongelma sai nyt nimen... eikö vaan?
Todennäköisesti saatte ohjeita kommunikointiin, lapsella kun on ongelmia sanojen / puheen / kommunikoinnin kanssa. Kommunikoinnin tueksi lapsi tarvitsee puhetta tukevia ja korvaavia kommunikointimenetelmiä, kuten piirtämistä, tukiviittomia ja kuvakommunikointia. Kielellisen erityisvaikeuden ensisijainen kuntoutusmuoto on puheterapia. Sen ohessa lapsella saattaa olla liitännäishäiriöistä riippuen esimerkiksi fysio- tai toimintaterapiaa.

Ystävälläni se tarkoitti että kotona otettiin käyttöön kuvia joilla asiosta puhuttaessa saatiin asiaa tuettua kuvallisesti, eli puhutun viestin perillemenoa tuettiin. Viittomien opettelu on ollut iso apu eräälle toiselle perheelle, joilla dysfasiaa taitaa olla 4:llä tai jopa 5:llä lapsella.

Rutiinien muutos riippuu lapsesi tarpeesta... eli miten vaikeaa kommunikaatio on, miten saatte hänet kuuntelemaan, keskittymään ja oppimaan asioita. Vanhempana aikamonilla tämä vaiva alkaa helpottaa...
 
Moi vielä uudestaan.

Vilkaisin vanhempia keskusteluja aiheesta, niistä voisi sinulle olla apua... Ehkä löysit ne itsekkin... mutta laitan tähän kun kiinnosti asia itseänikin. Tapasin juuri pienen 3-vuotiaan jolla saattaa olla ja tarkoitukseni on auttaa äitiä jaksamaan ottamalla tyttöä välillä meille leikkimään...

http://kaksplus.fi/keskustelu/t934754
http://kaksplus.fi/keskustelu/t1302965
http://kaksplus.fi/keskustelu/t1212901
http://kaksplus.fi/keskustelu/t1155232
http://kaksplus.fi/keskustelu/t724106
http://kaksplus.fi/keskustelu/t1147899

Voimia "uuden" asian parissa!
 
Saimme tietää asiasta vasta eilen, mutta olen itse huomannut pojallamme keskittymis vaikeutta.Mutta uutena asiana sairaalassa tulivat nimeämisongelmat ja asioiden hahmottaminen, viittomien opettelu tulee sen jälkeen kun kuntoutusohjaaja on käynyt.Itse ymmärrän pojan phetta ja mitä hän milloinkin haluaa.Pääsimme myös liikuntaterapiaan ja puheterapia on myös alkamassa.
 
Me saatiin eilen dysfasia diagnoosi kolme vuotiaalle tytölle.

Ainakin arjen rutiineissa pysyminen vaikuttaa positiivisesti lapseen. Esimerkiksi meillä on viikonloppuisin samanlainen rytmi kuin päiväkodissa, tosin nukumme vähän pidempään aamulla. Eli aamupalan jälkeen ulos, sitten kotia syömään siinä puoliltapäivin ja päiväunille samalla tavalla kuin päiväkodissa.

Puheterapia ja viittomat tulevat ohjelmaan syksyllä. Kuvat meillä on käytössä. Vammaistukea kannattaa hakea, jos olet saanut/saamassa lääkäriltä siihen lausunnon. Ei se raha asiaa helpota, mutta kattaa aiheutuvia kuluja.
 
Hei! Meillä on 3 v 9 kk ikäinen tyttö, jolla juuri diagnosoitu dyspraksia, puheentuottamisen erityisongelma, ja siihen liittyy myös jonkin verran motorista häikkää. Lapsella on käytössä noin 10 sanaa, muuten kommunikoi tukiviittomien, ilmeiden, eleiden, ääntelyn ja toiminnanohjauskuvien avulla. Tila johtunee vauvana sairastamastaan aivokalvontulehduksesta. Kuulo on onneksi normaali ja liikkuminen samaten, pientä kömpelyyttä tosin on. Hän ymmärtää puhetta hyvin, ongelma on puheen tuottamisessa.

Tyttö on päiväkodissa integroidussa erityisryhmässä kaksossiskonsa kanssa ja saa erityislapsen paikan elokuusta alkaen. Hän on käynyt puheterapiassa vuoden ja oli juuri keskussairaalassa lastenneurologian osastolla tutkimusjaksolla ja uni-EEG- tutkimuksessa. Kelasta tuli pari viikkoa sitten päätös korotetusta vammaistuesta. Sopeutumisvalmennukseen ja tukiviittomien kotiopetukseen laitoin hakemukset vielä lisäksi.

Ei voi sanoa, että olisi mukava kuulla, että on muitakin perheitä, joilla samanlaisia ongelmia. Vaihtaisin mielelläni kuitenkin kuulumisia kanssanne ja toivotan oikein hyvää kesää teille.
 
Heippaus meillä on pojalla semanttis-pragmaattinen dysfasia ja myöskin aspergerin oireyhtymä mulle voi laittaa yksäriä ja muuten vaan viestiä tänne kysy jos haluat tietää jotain erityistä. :hug:
 

Yhteistyössä