Clomifen miehellä, kokemuksia?

Onko kellään kokemuksia clomifenin käytöstä miehellä? Meidän tapauksessa määrätty alhaiseen testosteronitasoon, ja mahdollisesti voisi auttaa myös siittiöihin (joita on liian vähän, liikkuvat aika huonosti ja ovat epämuodostuneita).

Onkohan täällä ketään joka on saanut siitä apua simppojen laatuun, hedelmöittymiseen tai testosteronitasoihin? Olisi kiva kuulla kokemuksia!
 
Meillä ei vielä vaikutuksen tulosta. meillä kans määrätty siks (eri merkkistä valmistetta) et miehen testosteroni arvo alhaisempi kuin mitä pitäis. Sinun kirjoituksestasi on jo aikaa, mutta kuinka kävi? tiedätkö jo onko ollut vaikutusta?

 
Testosteronitaso nousi normaalille tasolle nopeasti (kahdessa viikossa), mutta vaikutuksista siittiöihin ei tietty tiedä ennen kuin monen kuukauden päästä vasta. Ja kai se on melko harvinaista että merkittävästi vaikuttaisi. Mutta ainahan voi toivoa. :) Ja joka tapauksessa testo-tason normalisoituminen oli jo tosi positiivinen juttu, miehellä on jotenkin energisempi ja parempi fiilis.
 
meille lapsettomuuslääkäri sanoi "voi parhaimmillaan 10x nousta siittiömäärä" mut tietty meidän tapauksessa se nyt ei vielä olis mitään hurraa lukuja, mutta kuitenkin tätä yritetään jos päästäis sit inssiin. Kuukauden syö tabletteja ja käy verikokeissa mittauttamassa testosteroni arvon, jos noussut, niin jatkaa vielä 2kk ja sit uuteen siemennestenäytteeseen ja sitä myöten sit katsotaan päästäänkö inssiin vai pitääkö se ivf tehdä.
 
Hei Tuulia ja Miisamari!

Saanko udella, että onko tämä teston alhaisuus jotenkin "huomattavissa" miehistänne?
Miehelläni siittiöiden fyysinen määrä on alhainen (1ml kun pitäisi olla väh.2ml) ja siittiöiden laatu ei ole parasta Aata.
Hän ei myöskään ikinä ollut mikään "miehekkäin mies" (karvoitus, lihasten kasvu jne), toki molempia onneksi löytyy :D
Mistä syystä teillä on otettu testotaso? Mieheltäni sitä ei otettu alkutesteissä.

 
Meillä klinikan lääkäri ehdotti miehelle testo-tason (ja muidenkin hormonien) tutkimista kun siittiöiden laatu oli ollut kolmessa tutkimuksessa tosi huono, eikä sille mitään syytä ole keksitty. Kun muut hormonitasot olivat normaalit ja vain testo alhainen, niin sitten oli syytä kokeilla tätä clomifenia.
Alhainen testosteronitaso voi aiheuttaa miesten "vaihdevuosioireita", eli semmoista alavireisyyttä, mielialojen vaihtelua, aloitekyvyttömyyttä, ja myös tuota että vähäistä lihasmassaa ja jopa masennusta. Pitkällä tähtäimellä se voi aiheuttaa luuston heikkenemistä (osteoporoosi?), eli olisi hyvä hoitaa kuntoon. Mutta tärkein ja selkein oire alentuneesta testosta on lääkärin mukaan aamuerektioiden puute. Ja niitä onkin alkanut taas tulla kun noita pillereitä on napsinut. :)
 
perus lapsettomuustutkimuksissa vain katsotttiin hormoniverikokeita. testosteroni oli pikkuisen rajan alapuolella. Syytä? hmmm.. en tiedä. siimähäntiin ainakin 6vuotta sitten sairastettu syöpä on tehnyt oman osuutensa. mutta kuitenkin alkanut tuotanto kasvaa silloisen näytteen jälkeen. eli nyt tuo siittiömäärä yli1milj/ml eli kokonaismäärä reilu 3milj. silloin alle puolimiljoonaa. eli hidasta paranemista :(. Olisiko siksi myös tuo testo arvo alhaisempi. Oireita ei ole sen alenemisesta, olisiko kun kun kuitenkin vähän normista. Tai sit ne ei ole vielä alkaneetkaan. Ja siks meille tuo teston nostatus (erimerkkistä kuin teillä miisa). Ulkoisesti miehestä ei voi epäillä etteikö olis arvot kohdillaan :LOL: . Lääkäri sanoikin että joillaki voi olla et ei huomaa alenemista, mutta kun arvot saadaan oikeisiin lukemiin niin kyllä sit jokainen on huomanna :p .. Tiedä mitä tässä on sit edessä ...heh.. no tämä menee jo vitseiksi, vaikka vakava aihe onkin. Mutta jotenki mieltään yrittää saada positiiviseksi. Bubbeli: kirjoitit että spermaa ei ole riittävästi? En tiedä onko näillä lääkkeillä siihen vaikutusta.. pienessä määrässä spermaahan voi olla riittävästi siittiöitä mutta se on sit tutkimuksen kannalta epämääräinen näyte. Ja sperman määrä eikö voi vaihdella tilanteen mukaan, esim. jos on päivittäin masturboi tai on intiimisti niin kyllä se määrä on vähemmän, mutta kun pitää pari kolme päivää taukoa on taas enemmän. Samoin mun mielestä vaikuttaa se et missä sitä ja missä tilanteessa sen joutuu suorittamaan. <ymmärsinkö asiasi oikein? :xmas:
 
Kiitos Miisamari ja Tuulia!

Tuulia: Ymmärsit asian oikein. Aloin itsekin miettimään voiko vaikuttaa tuo vähäinen määrä hormoneista vai onko se jostain muusta. Miehellä on yksi laajatutkimus tehty ja yksi tutkimus inseminaation yhteydessä. Molemmilla kerroilla näytteen "koko" on ollut alhainen.
Pitää kysellä tästä aiheesta seuraavan kerran, kun tulee klinikalla käytyä.

Miisa: Nuo kuvailemasi oireet ovat jokseenkin tuttuja. Voin omasta kokemuksesta kertoa, että aloin syömään metformiinia insuliinien tasapainottamiseksi ja mieli ja keho voi paljon paremmin (samalla hormonit ovat varmasti tasaantuneet). Eli uskon myös miehillä olevan hormonivaikeuksia :LOL:

ja ei näitä asioita jaksa, jos tukka nutturalla koko ajan menisi :LOL:
 
vierailija
Vastaan nyt tähän, mies söi letroja, ei mitään vaikutusta. Kaikki verikokeet ok mutta siittiö tilanne olematon 😔 Lääkärit eivät suostuneet määräämään muita lääkkeitä.
 

Yhteistyössä