catch-22/diGeorgen syndrooma

Löytyykö kyseistä diagnoosia? Minun lähisukulaisella tämä (Catch-22), ja kyselisin miten muilla elämä lähtenyt käyntiin tämän kanssa. Myös ystävälläni tämä kromosomipoikkeama, ja hän luonut minuun toivoa ja rauhoittanut mieltäni, elämä sujuu hänellä melkolailla normaalisti, pari ammattitutkintoa, lapsi...
Olen ollut huolissani tästä sukulaisestani, kun sosiaalisissa suhteissa tuntuu olevan vaikeutta, ja terveyden kanssa myös, en tiedä tekeekö ikäkin sitten, poikalapsi, 15-v.
 
Täältä löytyy 12-vuotiaan catch-tytön äiti. Harvoin näkee missään catchista kyseltävän tai puhuttavan...Nyt murrosiän kynnyksellä huomaa eron muihin saman ikäisiin tai vaikka nuorempiinkin. Meillä tytöllä suurimpana kehitysviivästymä, ongelmana mm. asioiden käsittäminen/ymmärtäminen, laskeminen, kello yms.oppiminen. Sosiaalinen on mutta ongelmia aiheuttaa luonnollisesti ns. tavallisten lasten kanssa oleminen, tarkoitan siis että nämä toiset lapset eivät välttämättä halua olla tekemisissä koska ero on aika suuri juuri osaamisessa. Nyt on edessä sopivan koulun etsiminen ensi kevääksi kun pitäisi siirtyä ylä-asteelle. Laita ihmeessä viestiä jos haluat vaihtaa ajatuksia lähemmin.
 

Yhteistyössä