Broileripasta vinkkejä??

Minä kuullotan pannulla ensin sipulia, sitten marinoimattomat broilerisuikaleet. Lisään aurinkokuivattuja tomaatteja ja mausteita (chilikastiketta, mustapippuria, currya, persiljaa) ja purkin 3:n juuston kermaa. Lisäksi hyvää pastaa ja salaattia. Tästä myös meidän 1v4kk poju tykkää kovasti.
 
Kuullota paprika, kesäkurpitsaa, sipulia (+muita vihenneksia, mitä tekee mieli).

Paista broilerin palasia, laita kaikki samaan kattilaan/pataan.

Lisää siihen ranskankermaa (kevyt tai tavallinen), ja reilupala sini-tai veiherhomejuustoa. + mausteet ja kanaliemikuutio.

Tarjoile pastan kanssa, tai tee paksumpi kastike ja tarjoile riisin kera.

Koko peheen herkkua meillä. Nopee ja helppo tehdä!
 
Balsamibroileri-kerrospasta
(4 annosta)

1 ruukku rucolasalaattia
1 rs (n. 350 g) marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
1 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 rkl balsamiviinietikkaa
300 g tagliatellea
2 rkl oliiviöljyä
1 rs (125 g) sinihomejuustoa

1. Huuhdo ja valuta salaatti.
2. Paloittele varret 2-3 osaan.
3. Paista broilerisuikaleet parissa erässä kuumalla pannulla öljyssä käännellen.
4. Mausta suolalla, vastajauhetulla pippurilla ja balsamiviinietikalla.
5. Leikkaa sinihomejuusto ohuiksi viipaleiksi.
6. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
7. Siivilöi nopeasti pastasta keitinvesi.
8. Kaada takaisin kattilaan ja mausta oliiviöljyllä.
9. Lado puolet kuumasta pastasta, sinihomejuustoviipaleista, kuumennetuista broilerisuikaleista ja rucolasta kerroksittain lämmitettyyn, laakeaan tarjoilukulhoon.
10. Tee lopuista aineksista uudet kerrokset, mutta jätä hiukan pastaa päälle.
11. Mausta pippurilla.
12. Peitä kulho kannella hetkeksi, jotta juusto pehmenee ainesten lämmössä ja maustaa pastaa.

Broileri-pasta vuoka
4:lle

300 g broilerisuikaletta italialaisessa marinaadissa (kariniemi)
2 kpl sipulia (120 g)
1 rkl öljyä
7 dl vettä
0,5 dl kanafondia
3 kpl valkosipulinkynsiä
1 prk tomaattipyretta
½ tl mustapippurirouhetta
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
¼ dl öljyä
1 dl vehnäjauhoja
1 prk ruokacremea
150 g juustoraastetta

Vuokaan:
200 g torino Cappelli makaronia

1. Ruskista öljyssä broilerisuikaleet ja sipulikuutiot.
2. Voitele uunivuoka.
3. Laita cappellimakaronit raakana vuokaan.

Tee kastike.
1. Laita vesi kiehumaan lisää kanafondi.
2. Sekoita öljyyn vehnäjauhot ja sekoita ne hyvin, että jauhot imeytyvät öljyyn.
3. Lisää seos kanafondiliemeen ja vispaa sekaisin.
4. Anna kiehahtaa noin viisi minuuttia.
5. Lisää tomaattipyre, mausteet, valkosipulimurskattuna.
6. Sekoita.
7. Lisää viimeisenä ruokacreme ja ja juustoraaste.
8. Sekoita, että juusto sulaa kastikkeeseen. (Huomio, että kastike on notkeaa.)
9. Levitä ruskistetut broilerisuikaleet ja sipulit makaronien päälle tasaisesti.
10. Kaada kastike päälle.
11. Sekoita.
12. Paista vuoka 200 asteessa 50 min.
13. Ota vuoka pois uunista ja lämpö hauduta noin 30 min. (Laita leivinpaperi vuoan päälle ja sitten pyyheliina)

 

Yhteistyössä