Brio Sing??!!

Huhuilempa täälläkin puolella, eli onko kellään brion singejä? kokemuksia kaivattais!! Millaiset maastossa tai siis muualla kuin kaupungilla (siellä varmasti tosi kätevät!) Onko kevyet/ helpot kannella ja kasata/koota? Mahtuuko hyvin autoon?

Kiitos!!!
 
Heippa!
Ei ole vielä, mutta ovat harkinnassa ja ollaan niitä käyty liikkeessä testailemassa ja kokeilemassa. Kovasti miellyttävät...

Kääntyvät tosi kätevästi ja ovat helpot kasata ja koota. Jaksaa lyhytkin nostella niitä (kevyet) ja mahtuvat auton takaluukkuun.

Vaununa koppa pitää laittaa erikseen autoon, ja sit runko menee pieneen tilaan. Rattaina menevät kokoon ilman ratasosan irroitusta.

Ainoa mikä epäilyttää on se, että vaununa painoraja on (käyttöohjeen mukaan) 9kg. Liikkeessä sanoivat että 1v. mahtuu hyvin nukkumaan kun vaunussa on kova koppa. Mutta eikös sen ikäinen paina jo enemmän...? Ehkä se painoraja on laitettu vaan jonkin vastuukysymyksen takia alhaiseksi?

Etupyörät saa lukittua ja ne pyörät on vähän tukevammat ja isommat kuin muissa vastaavissa. Takuu vaunuissa on 2v, eli jos niissä jotain ongelmaa tulee niin pystyy korjauttamaan parin ekan talven vauriot. Jos ei ihan maaseudulla asu, niin niillä varmaan pärjää auratuilla teillä maastossa talvellakin, etenkin kun lumiaika täällä etelässä on nykyisin aika lyhyt...
 
Aika monissa on painoraja tuo 9kg(esim. bugaboo, quinny) eli siis sellaisissa missä tuo koppaosa on tuon mallinen niinkuin esim. noissa singeissä. Meillä tyttö painoi jo alle 6kk ikäisenä tuon 9kg ja ihan oli pituus suhteessa painoon normaali joten mikään "pullukka"ei ollut kyseessä ;) Meillä on bugat joissa siis tuo vaunukoppa saman tyylinen eikä meidän nyt 10kk ikäinen siihen mahtuisi pituutensakkaan takia mitenkään päin. joten ainoiksi en noita singejä ottaisi. Toki jos ei ulos nukuta vauvaa niin ovat varmaan ihan hyvät ja menevät sitten ratas osan kanssa kun paino ylittyy kaupungilla, ostoksilla yms..
 
Ajattelin ostaa pojalle tuollaset ja myydä nuo vanhemmat briot pois. Poika on nyt 7kk ja painaa sen 9kg ja pituutta 72cm. Minkä kokoinen Nannulin tyttö oli 10kk kun ei enää mahtunut? Ajattelin että jos meidänkään poika ei nuihin Singeihin mahdukkaan enää, tai ainakaan kauaa.. Ei nuku päikkäreitä muualla ku vaunuissa pihalla, joten enpä niitä sitten voiskaan ostaa. Ne on vaan niin näppärän pienet ja muutenkin kun autolla liikutaan ja vaunut pitää aina olla mukana niin ne ois kätevämmät mahuttaa autoon.

Onko tuo ratas osa jotenkin erilinen, vai onko se siinä kiinteenä rungossa niin kuin yleensä yhdistelmissä? Että jos sen kopan ottaa pois niin niistä saa käden käänteessä rattaat? Käykö kopassa oleva jalkapeitto sitten myös rattaina oleviin suojaksi? help me :eek:
 
veikkaan että ratasosaan ei käy sama jalkapeitto, mutta luulisi sen tulevan mukana. ja erikseen kopalle mukana omansa. koppa on nopea laittaa paikalleen ja irroittaa, ja sen rataosan saa käännettyä kumpaankin suuntaan. mutta rattaat ovat kuvista poiketen yllättävän isot, ainakin itse yllätyin kun ne kaupassa näin..
 
Mua epäilytti niin paljon talvella liikkuminen noiden pienempien etupyörien kanssa, että jätin ostamatta. Kaupungissahan se ois ollut oikeen unelma, kun kääntyy niin pienessä tilassa. Ostin yhdistelmät mitkä menee sitten melkeen maastossa kuin maastossa (toivottavasti ainakin), koska lenkkeilemme niin paljon ympäri vuoden. Ostan sitten myöhemmin hieman halvemmat (matka)rattaat missä on nuo kyseiset kääntyvät etupyörät. Saa näin sitten nukuttaa pitkään ulkona vauvelin :)
 
Kerroinkin jo toisessa ketjussa, että kyllä nuo rattaat ovat tosi näppärät! Lapsi istuu melko korkealla ja työntökorkeus on tämmöselle 170cm todella hyvä. "Pienet" etupyörät ovat isommat kun meidän Ora-yhdistelmien renkaat. Ollaan menty maastossakin, ja hyvin kulkee. Etupyörät saa lukittua, joten mun mielestä se lisää käyttömahdollisuuksia. Rattaiden mukana tuli läpinäkyvä sadesuojakin. Helpot kasata ja koota, ja menee pieneen tilaan autossa. =)
 
Mekin ollaan kiinnostuneita näistä vaunuista, koska tämän vuoden mallit myydään nyt pois 399 euron hintaan.

Lueskelin vain ruotsalaisilta forumeilta, että kyseinen malli ei ole Brion suunnittelema, eli ei välttämättä ole tutunomaista Brio-laatua. Vaunu on merkiltään ABC Design Astro, johon Brio on vain tehnyt joitakin pieniä muutoksia.

Tuossa ABC Astro vaunut:
http://www.foryourbaby.de/product_info.php/info/p13328_ABC-Design-Kombi---Wanne-Astro--Bronze.html

Ja täytyy itsekin kyllä myöntää, että täysin samat vaunuthan nuo ovat, joita myydään ilman alennusta 379 euron hintaan Saksassa. Eli tämä seikka pikkaisen pisti mietityttämään vielä valintaa. Siksipä nostin tämän ketjun henkiin ja kyselen vielä, josko joku on kerinnyt saada kokemuksia vaunuista.
 
Meille on tulossa Brio Singit viikon sisään 1v 3kk:n ikäiselle lapselle, voin tulla käyttökokemuksia kertomaan jahka sitä kertyy.

Haluttiin tosiaan näppärät ja pieneen tilaan mahtuvat yhdistelmät ihan tulevaisuuttakin ajatellen ja nämä sytyttivät heti ulkonäkönsä ja pienen koonsa vuoksi. Lisäksi hinta oli "miellyttävä" ja saatiin vielä 100e:n lahjakorttikin ko. liikkeeseen B)

En olekaan törmänny ABC Design Astro / Brio Sing aiheeseen ennen ja kyllä erehdyttävästi näyttävät samankaltaisilta vaunuilta. Luotan kuitenkin Brion laatuun ainakin näin näppituntumalta ja mieluummin nyt maksan muutaman kympin enemmän vaunuista Suomessa jo takuutakin ajatellen kuin tilaan ulkomailta parilla kympillä halvemmalla.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Jinx:
mieluummin nyt maksan muutaman kympin enemmän vaunuista Suomessa jo takuutakin ajatellen kuin tilaan ulkomailta parilla kympillä halvemmalla
En ajatellut itsekään tilaavani noita vaunuja Saksasta, koska ovat samanhintaiset. Pistin vain tiedoksi muille noita katseleville, että Suomessa Singit maksavat normaalihintaisina 599 euroa, eli sen parisataa enemmän.

Suomessakin on ABC Design vaunuilla maahantuoja, joka toimii Turusta käsin. Tässä vielä uusin ABC Design Astro malli, jossa juuri samat ominaisuudet kuin uudessa Signissa:
http://www.abc-design.de/display.php?oid=16&m_product_id=5901&m_view=designs&d=704&v=04&
 
Hei!
Meillä on nyt olleet käytössä yli 8kk nämä ja ollaan oltu ihan tyytyväisiä. Huono puoli niissä on se, että vaunuja ei pysty hyssyttämään (jousitus puuttuu) ylös alas, vain eteen taakse heiluttelu onnistuu. Lisäksi heijastimet on olemattomat. Makuukoppa on aika avoin, kesällä paistaa aurinko sisään ja talvella tuulee. Siihen auttoi Seimi-verkkokaupasta tilattu BabyNap-verho.

Asfaltilla kulkee hyvin ja tarpeeksi leveällä ja tasaisella metsäpolullakin kulkee. Floskassakin meno onnistuu, samoin hiekkarannalla (veden rajassa). Ovat tosi kevyet koota ja kantaa, etenkin rattaana. Ovat mahtuneet hyvin kaikkiin autoihin, joissa niitä ollaan kuljetettu. Kätevää on myös se, että rattaat voi kääntää naama tai selkä menosuuntaan ratasosaa kääntämällä.

Lapsi on 8kk ja mahtuu makuukoppaan nukkumaan päikkäreitä talvivaatteissa ja makuupussissa (pituutta 71cm). Rattaissa nukkuminen onnistuu myös, makuuasento on tarpeeksi makaava (etenkin jos laittaa pyllyn alle jotain täytettä, niin asento on vielä parempi).

Tässä meidän kokemuksia, eli ovat olleet hintansa väärtit!

 
Meillekin tänään kotiutu Singit ja tosi tyytyväinen olin heti, että ne hommattiin.

Testattiin asfaltilla ja hiekalla ja kyllä kulkevat kivasti ja kevyesti, helpommin ohjattavissa kuin yhdistelmät.

Jousituksen puuttumista en huomannut ollenkaan kärrytellessä ja ohjattavuuskin on paljon parempi kun isoissa yhdistelmissä.

Renkaat on kyllä suuremmat mitä muistin ja ilmakumisiin verrattuna tykästyin jotenkin enemmän noihin umpipyöriin.

Tykkään myös teleskooppiaisasta ja ratasosan kääntösysteemistä enemmän kuin perusyhdistelmissä olevasta heittoaisasta/säädettävästä aisasta.

Kuomua tosin kaipaisin vähän enemmän peittäväksi, jää tosi avonaiseksi kun ratasosa on makuuasennossa.
 
Tännekin hommattiin sitten Singit.

Käyttökokemuksia alkaa kertymään vasta reilun kuukauden kuluttua, mutta pistelen tänne positiiviset ja negatiiviset puolet, kun niitä alkaa ilmaantua. Renkaat on kyllä ainakin positiivisen suuret, joten uskoisin noilla pääsevän vähän kelissä kuin kelissä. Vielä pitää pistää Babynap tilaukseen, kun tuo vaunukopan aukko on tosiaan tuossa 2008 mallissa aikasta suuri (2009 malliin tehty pienemmäksi).
 
HelloShitty
Alkuperäinen kirjoittaja mimosalle:
HEI, mulla on myytävänä ruskeat 2008 Singit, lähes käyttämättömät ja takuutakin vuosi jäljellä! Laita yv jos kiinnostaa! hp. 290e.
hyökkään kiinni...mistä päin? saattaisin olla kiinnostunu! :attn: :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja MiGe:
Käyttökokemuksia alkaa kertymään vasta reilun kuukauden kuluttua, mutta pistelen tänne positiiviset ja negatiiviset puolet, kun niitä alkaa ilmaantua.
Joo elikkäs tässäpä näitä käyttökokemuksia..

Vaunut ovat nyt olleet käytössä lähes kaksi kuukautta ja tähän mennessä ollaan oltu niihin tyytyväisiä. Mitään todella huonoa puolta en ole niistä löytänyt, joskin jousitus on aika kova johtuen siitä, että iskunvaimennus on vähän kovahko aluksi (nyt pehmentynyt käytön myötä jo ihan ok asteelle). Hyssytystä ei siis pysty tekemään, mutta eipähän toisaalta haittaa niin ei vauvakaan siihen opi. Ja heijastimia ei ole, mutta itse liimailin Bilteman tarraheijastimia runkoon tätä pelastamaan.

Mitään ongelmia en ole havainnut kulkemisen suhteen. Vähän loskakelillä lumi paakkuuntuu eturenkaiden ja renkaan kiinnikkeen väliin, mutta vaunut ovat tästä huolimatta menneet hyvin eteenpäin. Muutoin kulku on todella kevyttä ja noita jaksaa työnnellä helposti myös ylämäkiin. Ja juoksulenkilläkin menevät, jos on tietysti hivenen varovainen kanttikivien ylityksissä.

Rattaista ei vielä ole kokemuksia tullut, kun pikkuinen tykkää vielä tässä iässä nukkua tuossa vaunuosassa, mutta enpä usko että senkään kanssa pettymyksiä tulee.

Niin ja vielä sen mainitsen, että kertaakaan en ole pyöriä lukinnut, sillä kääntyvät etupyörät ovat aivan mahtavat. =)

En suosittele kuitenkaan vaunuja maalle, vaan ovat selkeästi city-yhdistelmät, eli tasaisella asfaltilla aivan mahtavat, tasaisella hiekkatiellä menettelevät, mutta isompi murske on melkoista höykytystä (josta meidän vauva kylläkin tykkää :LOL: )..
 
Meillä Sing on ollut nyt noin 5 kk käytössä ja todella tyytyväisiä olemme olleet. Kokemusta kyllä mistään muusta merkistä ei ole, joten ei pysty vertaamaan. Vaunut kulkevat hyvin ja kevyesti hiekka- ja asfalttiteillä. Kääntyvät etupyörät on meilläkin saaneet kääntyä vapaasti, ei oo kertaakaan lukittu! =)
Ainoat miinukset minä antasin vähän ahtaasta tavaratilasta ja tosi avonaisesta vaunukopasta. Tosiaan tavaroita, etenkin vähän suurempia, on hankala työntää vaunukopan alle ja ottaa pois. Avonaisuuden olen talviaikana korjannut sillä, että olen käyttänyt sadesuojaa niin sillä sen aukon on saanut pienemmäks ja sitten harson saa asetettua siihen eteen. Siitä sadesuojasta on samalla saanut sitten heijastimetkin. :)
Ratasosa on vielä käytännössä testaamatta, koska vauva toistaiseksi viihtyy hyvin makuuasennossa ja tilaa on vielä riittävästi.
Tuota 9 kg:n painorajoitusta minä en muista kuulleeni, tai sitten se on mennyt mulla ohi korvien eikä ole jäänyt mieleen. :/
 
Meillä on Singit ja ihan maalla asutaan. Tosi tyytyväisiä ollaan. Paljon ollaan autolla liikenteessä, jolloin vaunut saa näppärästi tavaratilaan. Meillä on se travel system, joihin menee Brion turvakaukalo kiinni ja on ihan lyömätön systeemi! Mitään adaptereita tai muita lisäosia ei tarvita, kaukalo vaan runkoon kiinni ja menoksi.
Nyt ollaan jo siirrytty ratasosaan, kun ensimmäinen miinus löytyi. Vaunukoppa on aika lyhyt ja meidän pitkä poika ei oikein meinaa enää mahtua sinne, ikää 4 kk :p . Mutta poika ei ole vaunuissa nukkuja- tyyppiä, eli ei haittaa mitään. Viihtyykin paremmin rattaissa, kun näkee ympärilleen. Suosittelen Singejä travel systemillä!
 
No hauskaa, tämä ketju on vielä "hengissä". Voisin kirjoitella käyttökokemuksia nyt kun takana on kohta 1,5 vuotta Brio Singien kanssa. Vertailupohjaksi olemme saaneet hankkia Phil&Teds Vibet, kun meille on kohta toinen tulossa. Ensimmäisen eron huomaa renkaissa. Brio Singin renkaat ovat kovat, äänekkäät ja tärisevämmät verrattuna P&T Viben ilmatäytteisiin renkaisiin. Tosin Singien renkaat eivät meitä häirinneet lainkaan ennen kuin "tutustuimme" näihin toisiin.

Lapsemme ei enää mahdu Singin koppaan nukkkumaan (nukkui siinä kyllä polvet hieman koukussakin 1v. 4kk:n ikään asti), joten siirsimme hänet P&T ratasosaan unille. Tuon ikäinen osaa jo nousta istumaan, joten sai olla kyllä heti tarkkana, kun itkuhälystä kuului ähinää. Ettei vaan pääsisi putoamaan, kun vaunukopassa ei niitä turvavöitä ole lainkaan. Viben ratasosan saa laskettu tasaisemmaksi kuin Singien ratasosan, joka on istuvammassa asennossa. Vibetkin ovat kyllä tosi avonaiset rattaana , joten olen itse ommellut suojat eteen ja taakse, jotta vaunuun ei tuulisi sisälle. Valjaat on Vibeissä hyvät, ja turvallisen tuntuiset. Singejä käytämme nyt kävelyrattaina ja ne on kyllä hyvät siitä, että lapsi istuu korkealla ja näkee hyvin ympärilleen. Monet muut mallit ovat paljon matalampia.

Singin vaunukoppa odottelee nyt uutta käyttäjäänsä, joten edelleen voisin Singejä suositella muillekin. Ovat hintaansa nähden olleet tosi loistavat. Tosin, jos joku uskaltaa ajatella ensimmäistä odottaessaan että toinenkin voisi tulla suht pikaisesti, niin silloin voisin kyllä suositella suoraan P&T Vibejen hankintaa. Jos vaan olisin itsekin tiennyt, niin olisin tehnyt niin.

R
 
Päätin kokeilla onko täältä apua, kun täällä on Brio singin käyttäjiä...

Eli meillä on pieni ongelma... Omistamme Brion singin rungon (vm. 2007) ja ratasosan. Tarvitsisimme siihen nyt vaunukopan. Nykyiset vaunukopat (ilmeisesti vuoden 2009) eivät enää sovi tuohon runkoon. :( Joten jos sinulla on hyväkuntoinen vaunukoppa ja haluat päästä siitä eroon, olisimme sen halukkaita ostamaan sopuhintaan.

Otahan yhteyttä sähköpostiosoitteella tiia@kotiraami.fi
 
Vastaan tähän viestiin nyt vielä, vaikka se on aloitettu ajat sitten.
Luin tämän ketjun kuitenkin itse kun mietin, että otetaanko meille Singit. Ja ostettiin.
Mietin nyt, että joku muukin varmaan saa googlettaessa tämän saman keskustelun esiin, joten laitanpa tähän oman kokemukseni.

Meidän mielestä Singit ei sovi perheen ainoiksi vaunuiksi.
Ne ovat hyvät matkavaunut, menevät pieneen tilaan autossa, kääntyvät kätevästi kauppakeskuksessa ja sopivat ihanan hyvin yhteen Brion turvakaukalon kanssa.
Kauppareissuilla ovat olleet monesti käytössä tuo runko + turvakaukalo.

Kuitenkin:
Pienet kääntyvät etupyörät eivät kuitenkaan sovellu lumiseen keliin. Eipä niitä ole vielä montaa kertaa testattu tänä talvena mutta hermot meni heti.
Singeistä puuttuu tosiaan myös tuo jousto, joten eivät tosiaan sovellu yhtään rososempaan maaston. Perussiistillä hiekkatiellä niillä vetelee ihan mukavasti, mutta polkuja tai soratietä kannattaa sitten välttää. Vaikka meidän pikkuneiti tykkääkin hieman pomppuisesta kyydistä, niin soratie Singeillä on uinuvalle pienokaiselle liikaa. Itku siinä tulee.

Kun kyseessä oli meidän eka lapsi, enkä tiennyt paremmin, niin ostettiin tosiaan Singit. ONNEKSI saatiin ilmaiseksi fiksulta kälyltä Brion yhdistelmärattaat. Nythän olemme tosi onnekkaita kun meillä on kummatkin, mutta jos pakko olisi valita, niin ottaisin perinteiset yhdistelmärattaat, lähinnä niiden isojen renkaiden ja jouston takia. Ennen kuin olin käytännössä kokeillut, niin ajattelin, että ne nyt ovat vain pieniä miinus-puolia.
Mutta pienten miinusten takia sitä ihminen menettää monesti hermot.
 
Meillä olisi myynnissä kaksi vuotta vanhat singit, eli alkuvuodesta 2009 ostetut. Takuu on juuri mennyt umpeen, mutta rattaat ovat siistit ja hyväkuntoiset. Väri tummanruskea-musta. Koppa, ratasosa ja runko sekä sadesuoja kuuluvat kauppaan. Jos kiinnostaa, ota yhteyttä p. 044 2900729
 
Mekin mietittiin singejä aikanaan kun rattaita oltiin hankkimassa, mutta päädyttiin pienten etupyörien takia toiseen malliin. Singit ovat tosiaan ihan älyttömän kauniit ja menevät pieneen tilaan, mutta sen lisäksi, että siitä puuttuu kaikki jousitukset, niin myös se kopan "suuaukko" on tosi iso, eli lunta tupruttaa varmasti sisään...

Seuraavalle lapselle kyllä taas harkitsen näitä kun ovat vaan niin kauniit...
 
Osaiskohan joku auttaa seuraavassa ongelmassa?

Noin 2-3 vuotta käytössä olleista Brio Sing yhdistelmävaunuista on nyt se aisan keskellä oleva kahva haljennut. Sen lisäksi että se kovamuovinen kahva on halki niin ilmeisesti myös se siellä sisällä oleva metallinen holkki/palkki on poikki.
Eli käytännössä siis se aisa hölskyy letkuna kun vaunuja työntää ellei teippaa koko aisaa siitä keskeltä vahvasti.

Saakohan jossain esim. vaihdettua tohon uuden aisan vai miten ton sais korjattua ettei tarvitsisi kokonaan uutta kärryosaa(?) hankkia kun muuten vaunut toimivat vallan mainiosti?
 

Yhteistyössä