Brio, Emmaljunga vai Teutonia

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Vaunuviidakkoa samoan ja kaipaan apua. Nähtyäni liikkeissä hirvittävän määrän vaunuja olen saanut rajattua mahdollisia tulevia vaunuja seuraavaksi joukoksi:

Brio Sing
Brio Go
Emmaljunga Nitro City
Teutonia Spirit s 3
Teutonia Fun

Vaunuja tullaan käyttämään säällä kuin säällä ja lähes maastossa kuin maastossa sekä kuljettamaan autossa. Liikumme paljon ja vaunuille tulee kilometrejä samaa tahtia kuin monilla autolle. Haluaisimme ketterät vaunut, jotka kuitenkin olisivat riittävän vakaat ja tukevat, autossa on kyllä tilaa, mutta keveys ja kompaktius on silti plussaa. Toiveissa olisi että samoilla yhdistelmillä pärjäis koko ratasajan, ei pelkästään vauva-aikaa. Tyylikäs ulkonäkö olisi myös plussaa.

Nyt siis kokemuksia, plussia ja miinuksia. Mihin te päätyisitte?
 
No jos maastossa kuin maastossa pitää pystyä kulkemaan, niin unohtaisin nuo Teutonia Funit, en oikein usko että nuo pienet pyörät on kätevät lumessa ja epätasaisessa maastossa. Meillä on Teutonia Mistralit ja olen ollut niihin erittäin tyytyväinen.
 
"a p"
No jos maastossa kuin maastossa pitää pystyä kulkemaan, niin unohtaisin nuo Teutonia Funit, en oikein usko että nuo pienet pyörät on kätevät lumessa ja epätasaisessa maastossa. Meillä on Teutonia Mistralit ja olen ollut niihin erittäin tyytyväinen.
Mistralia olisi myyjäkin suositellut, mutta kun on poistuva malli ja hänellä oli jäljellä enää tasan yhdet ja nekin vaaleanpunaiset.
 
[QUOTE="a p";24907384]Mistralia olisi myyjäkin suositellut, mutta kun on poistuva malli ja hänellä oli jäljellä enää tasan yhdet ja nekin vaaleanpunaiset.[/QUOTE]

Minä aikanaan tilasin Saksasta suoraan, sai halvemmalla mitä Suomesta ja valikoimaa löytyy.
 
---
Miten brio happy swivel rungolla tai teutonia mistral p? Meillä on brio happy neljällä kiinteällä pyörällä. Tykätty ollaan kyllä kovasti, mutta niitä kääntyviä etupyöriä kyllä kaipaa. Meillä nyt ostoslistalla nuo happyt swivel rungolla, jossa siis kääntyvät etupyörät ja teutonia mistral p, jossa myös kääntyvät etupyörät. Ystävällä on brio go ja kehunnut kovasti. Kuulemma pienillä etupyörillä on päässy hyvin maastossa ja loskassa, joten yhtään minua ei ainakaan mietitytä pienet eturenkaat.
 
gesslein
Ystävä osti juuri emmaljungat ja on pettynyt. Ei ole lainkaan yhtä hyvät, mitä kaupassa myyjä ylisti.

Ajattelen minäkin ehdottaa vielä yhtä vaunumerkkiä sinulle. Meillä on gesslein f6 fin vaunut ja tykätty ollaan kyllä äärettömän paljon. Meillä on molemmat renkaat käytössä. Kaupungilla on pienet kääntyvät etupyörät ja sitten maastossa isot kääntymättömät.

Tässä vielä vähän lisäinfoa. http://verkkokauppa.babystyle.fi/products/view/3047/pl
 
"Ami"
Emmaljungaan olen kuullut muidenkin olevan pettyneitä.

Jos liikutte paljon maastossa ilman muuta Teutoniat. Ne taittuvat myös pienimpään tilaan, mikä helpottaa autoon nostoa ja pakkausta. Hartan ja Gesslein ovat myös hyviä merkkejä. Tosin Gessleinin vaunut olivat kokoontaitettuna niin suuret etteivät mahtuneet porrasperäisen automme kontista sisään.

Kannattaa tuota autoon mahtumista ja vaunujen painoa myös vertailla, varsinkin jos joudut yksin niitä paljon nostelemaan. Jos liikutte aina bussilla tai kävellen, tällä ei tietysti ole merkitystä.
 
"brio"
Brio go meillä. Tosin ei kokemusta, miten näillä pääsee maastossa. Eli ovat meillä kaupunkikäytössä. Meillä myös brion turvakaukalo, joka oli kyllä hyvä, että saa runkoon kiinni. Voin suositella!
 
"vieras"
Meillä Teutonian funit. On näppärät liikkuessa kaupungissa, busseissa ja ratikoissa. On kapeat ja kääntyvät pyörät. Siinä mielessä siis todella tyytyväinen. Talvella lumihangessa tosin siksi todella inhottavat ja raskaat työntää ja myöskin pehmeällä hiekalla hieman tökkivät.
 
"a p"
Aika jännä että eivät sitä enää Suomeen tuo, kuitenkin sitä näköjään valmistetaan vielä, kun ensi vuodelle on uusi mallistokin.
En ainakaan Teutonian sivuilta löytänyt Mistralia kuin se uuden pikkupyöräisen s- mallin, en perusmallia enkä myöskään mainittua p- mallia.

Brion Happyjä en halua, koska ovat törkeän painavat, ne meiltä löytyy nyt ja niistä halutaan ehdottomasti eroon. Gessleiniä katselin, siitä kun on kaverilla hyviä kokemuksia, mutta en halua vaunuja, jotka pitää hajottaa osiin kun nostaa autoon, niitä kun ei saa kasaan ilman että irrottaa vaunukopan tai istuinosan kokonaan.
 
"vieras"
Pieni renkaiset ei varmaan toimi kovin hyvin maastossa kuin maastossa. Itse kuljen maastossa kuin maastossa ja suosittelen isorenkaisia, en tiedä kuinka ahtaissa paikoissa muut kulkee, mutta itse olen kyllä tullut toimeen vallan mainiosti ilman kääntyviä etupyöriä.
 
"vieras"
Kääntyvät pyörät eivät sinällään ole välttämättömät, mutta näköjään ne pudottavat vaunujen painoa kovasti, verrattuna neljään isoon pyörään. Lisäksi ne tuovat siroutta rattaisiin, sitä yli vuodenikäistä kun ei viitsisi kuskata korkeissa hyökkäysvaunuissa. Sen takia meille valittiin Emmaljungan Nitro City.
 
Me juuri ostettiin Brion singit. renkaat kyllä yllätti positiivisesti. Mutta ehkä nuo ei mitkään maastovaunutole, kun jousitusta aika vähän. Teutonian spirit s3 oli meillä toisena vaihtoehtona niitä vain en päässyt kokeileen. Noista brioista en voi kertoa vielä enempää kokemuksia kun käyttöön tulee vasta huhtikuussa.
 
"vieras"
Vaihtoehtona meillä oli brio go tai sing ja jousituksen takia päädyttiin go malliin. Eli go:ssa parempi jousitus. Singissä oli siis paljon jäykempi jousitus. Joku ihmetteli, että miten näissä rattaissa ei ole jousitusta lainkaan, eli jousitus on tosi jäykkä. Go:ssa oli pehmeämpi, joten päädyimme niihin. Hyvin on mennyt maastossa ja loskassa. Tosin maastossa emme ole käynykkään ja yhden talven nämä rattaat meillä on ollu käytössä.
 
"Ami"
Meillä on Teutonia Mistral ja sillä kuljetaan kivisen metsäpolun kautta leikkikentälle joka päivä. Nämä vaunut olivat olleet ennen meille tuloa yhdellä lapsellakäyteössä ja olemme ne todenneet hyviksi ja kestäviksi.

Jos kuljette maastossa sekä pikkuteillä/hiekkateillä lumessa talvella, niin vaunujen on oikeastaan pakko olla 4:llä isolla pyörällä varustetut. Kauppareissuja varten voitte hankkia erikseen ketterät matkarattaat pikkupyörillä. Matkarattaita voi käyttää yleensä 6 kk iästä lähtien, siihen asti täytyy kauppareissuille pakata isot vaunut mukaan.

Jos kuljette enimmäkseen kaupungissa ja asunto on pieni, niin kannattanee ottaa pienillä kääntyvillä etupyörillä varustetut vaunut.
 
Meillä on ollut Brio Singit käytössä maaliskuusta lähtien, enkä keksi mitään huonoa sanottavaa. Menee hangessa ja hiekkarannalla, kun eturenkaat saa lukittua, eikä ole niin pienet kuin esim. Emmaljungan Nitro Cityissä. Ainut asia, jota toisinaan kaipaan, on jousitus, mutta hyvin pärjää kovemmallakin jousituksella. Käyn juoksulenkillä ja vaunut on hyvät myös siinä. Kaupoilla erinomaiset, kun kääntyvät etupyörät.
 
Ainiin, ehdoton plussa on Brio Primo kaukalo, jonka saa kiinnitettyä runkoon kiinni. Ei ajateltu ominaisuutta kovin tärkeäksi, mutta nyt vauvan synnyttyä on ollut korvaamaton! Vauva saa jatkaa unia, kun lähdetään kauppaan, eikä tarvitse siirtää vaunukoppaan tai laittaa kärryihin tilaa viemään ruokaostoksilta.
 
"a p"
[QUOTE="Ami";24907791]Meillä on Teutonia Mistral ja sillä kuljetaan kivisen metsäpolun kautta leikkikentälle joka päivä. Nämä vaunut olivat olleet ennen meille tuloa yhdellä lapsellakäyteössä ja olemme ne todenneet hyviksi ja kestäviksi.

Jos kuljette maastossa sekä pikkuteillä/hiekkateillä lumessa talvella, niin vaunujen on oikeastaan pakko olla 4:llä isolla pyörällä varustetut. Kauppareissuja varten voitte hankkia erikseen ketterät matkarattaat pikkupyörillä. Matkarattaita voi käyttää yleensä 6 kk iästä lähtien, siihen asti täytyy kauppareissuille pakata isot vaunut mukaan.

Jos kuljette enimmäkseen kaupungissa ja asunto on pieni, niin kannattanee ottaa pienillä kääntyvillä etupyörillä varustetut vaunut.[/QUOTE]

Asuntomme on pieni ja sijaitsee lähes kaupungissa, joten siinä mielessä pienet ja nääppärät olisivat kivat. Matkarattaita ei edes harkita, koska kaupunkimme on päälystetty noppakivillä, joilla matkarattaat ovat ihan mahdottomat. Jotta kotoamme pääsee keskustaan täytyy kulkea puiston läpi ja siellä on kuljettava hiekkateitä lumessa talvella. Vaunut tarvitsee pakata autoon lähes päivittäin, joten en halua odottaa kuutta kuukautta kevyempää vaihtoehtoa. Eli ihan näillä kriteereillä noihin viiteen rajoituttiin. Minulla on ihan itselläni kokemusta matkarattaiden, isojen nelipyöräisten talvirenkaisten yhdistelmien sekä esim. Emmaljungan Scoottereiden työntämisestä hangessa, eikä se millään noista mikään nautinto ollut, joten lumessa kulkeminen on sinällään ei kuulu kriteereihini, en yksinkertaisesti usko että mitkään vaunut kulkisivat loistavasti. Lisäksi minullakin on kokemusta siitä, että vuodenikäiselle alkaa kaivata sirompia rattaita ja ihan silläkin haetaan valmiiksi hieman sirompia vaunuja, jotta niillä yhdillä ja samoilla pääsisi mahdollisimman pitkään.
 
"Ami"
[QUOTE="a p";24907921]Asuntomme on pieni ja sijaitsee lähes kaupungissa, joten siinä mielessä pienet ja nääppärät olisivat kivat. Matkarattaita ei edes harkita, koska kaupunkimme on päälystetty noppakivillä, joilla matkarattaat ovat ihan mahdottomat. Jotta kotoamme pääsee keskustaan täytyy kulkea puiston läpi ja siellä on kuljettava hiekkateitä lumessa talvella. Vaunut tarvitsee pakata autoon lähes päivittäin, joten en halua odottaa kuutta kuukautta kevyempää vaihtoehtoa. Eli ihan näillä kriteereillä noihin viiteen rajoituttiin. Minulla on ihan itselläni kokemusta matkarattaiden, isojen nelipyöräisten talvirenkaisten yhdistelmien sekä esim. Emmaljungan Scoottereiden työntämisestä hangessa, eikä se millään noista mikään nautinto ollut, joten lumessa kulkeminen on sinällään ei kuulu kriteereihini, en yksinkertaisesti usko että mitkään vaunut kulkisivat loistavasti. Lisäksi minullakin on kokemusta siitä, että vuodenikäiselle alkaa kaivata sirompia rattaita ja ihan silläkin haetaan valmiiksi hieman sirompia vaunuja, jotta niillä yhdillä ja samoilla pääsisi mahdollisimman pitkään.[/QUOTE]

Sitten teidän perheen kannattaa ilman muuta ottaa sellaiset, joissa on edessä pienempi kääntyvä pyörä.

Noista kolmesta merkistä joita mietit, pidän itse Teutoniaa laadukkaimpana, se taitaa tosin olla myös kallein. Tosin niitä saa myös käytettyinä hiukan halvemmalla. Ostimme omat Teutoniamme käytettyinä ja olemme silti olleet todella tyytyväisiä laatuun, sillä käytämme niitä aika hankalissa maastoissa päivittäin ja ne ovat olleet kestävät.
 
"mie"
Teutonia mistral on melkein sama vaunu kuin Teutonia Prestige. Prestigessä vaan ratasosaan saa kiinni adaptereilla kaukalon. Meillä Teutonia Prestiget ja niihin olemme olleet todella tyytyväisiä. Näppärä, siro ja hyvin kulkeva. Todella hyvät vaunut. Laadusta kannattaa maksaa.
 
"a p"
Näköjään Teutonia ja Brio ovat suosituimmat noista. Oikeastaan aika yllättävää, kun aiemmin kaikki ovat vannoneet niin Emmaljungan nimiin. Tänään mennään miehen kanssa kiertämään liikkeet ja saa nähdä mihin mies noista mieltyy. Mielelläni otan kuitenkin lisääkin kokemuksia.
 

Yhteistyössä