Bloomberg: Suomen talous laajapohjaisessa laskussa, Käännettä ei luvassa 2024 - Suomen talous supistui eniten sitten vuoden 2020 alun

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Bloomberg: Suomen talous laajapohjaisessa laskussa – Käännettä ei luvassa 2024

Suomen talous supistui eniten sitten vuoden 2020 alun, raportoi lännen valtamedian Bloomberg-talousuutiset ja toteaa, että kyseessä on laajapohjainen laskusuunta. Vientivetoisen Suomen talouden ennustetaan ajautuvan taantumaan ja supistuvan koko vuoden 2023 ajan.

Suomen talous supistui kolmannella vuosineljänneksellä eniten sitten vuoden 2020 alun eli koronapolitiikan aiheuttamien kansallisten sulkutilojen. Suomen talous kärsii tärkeimpien vientitoimialojen taantumasta ja kohonneet lainakustannukset vahingoittavat kuluttajia”, raportoi Bloomberg.
"Talousuutisointia hallitsevan lännen valtamedian mukaan Suomen bruttokansantuote (BKT) supistui vuosineljänneksellä syyskuuhun 0,9 % edellisestä kolmen kuukauden jaksosta, jolloin se kasvoi tarkistetussa laskelmassa 0,4 %, Tilastokeskus kertoi asiasta torstaina kausivaihtelusta puhdistettujen tietojen perusteella.

Tulos vastasi arviota, joka kerrottiin aiemmin tässä kuussa.
Vientivetoisen Suomen talouden ennustetaan ajautuvan taantumaan sen supistuessa koko vuoden 2023, vaikka vuoden ensimmäisen puoliskon aikana tapahtuikin lievää elpymistä.

Maan tavaroiden kysyntä keskeisillä markkinoilla on heikentynyt, mutta tuotantoa heikentävät myös korkeammat lainakustannukset, kun Euroopan keskuspankin (EKP) koronnostot ovat nopeasti painaneet taloutta, jossa yli 95 % asuntolainoista on sidottu vaihtuvakorkoisiin lainoihin.

Ennustajat, mukaan lukien OP-ryhmä ja Nordea Bank Abp, eivät näe muutosta parempaan myöskään ensi vuonna, ja molemmat ennustavat talouden pysähtyneisyyttä."

Orpon ja Purran talousoikeistolaisen EK:n ja Suomen Yrittäjien sekä Keskuskauppakamarin luoman ankeuttavan ja työläisvihamielisen hallitusohjelman sekä leikkauspolitiikan kokoomustat ja läpimädät hedelmät alkavat näkyä.

Kuten "menetetyn vuosikymmenen" 2010-luvun oikeistojohtoisen politiikan toisinto, nyt vain turbovaihteella. Bkt:n jämähdys, ostovoiman lasku, kotimaan kysynnän väheneminen, tuloerojen kasvu, köyhyyden lisääntyminen, yritysten vaikeudet ja konkurssit, kasvava työttömyys ja velanotto sekä hyvinvointipalvelujen alasajo.
 
vierailija
”Orpon ja Purran talousoikeistolaisen EK:n ja Suomen Yrittäjien sekä Keskuskauppakamarin luoman ankeuttavan ja työläisvihamielisen hallitusohjelman sekä leikkauspolitiikan kokoomustat ja läpimädät hedelmät alkavat näkyä.”

Älä osta sikaa säkissä toteutuu kohdallani tyyliin älä osta euron satsumapusseja.
0,99 € pussissa oli taas kolme mätää satsumaa.
Suomi tarvitsee Krista Kiuruja pelastamaan sen mitä pelastettavissa on.
Hallitus menköön terapeutti Villen kanssa johonkin saareen muutamaksi
viikoksi hoitamaan traumojaan, jotka ovat heidän itsensä aiheuttamia.
 
vierailija
Päätösten vaikutukset tulevat aina viiveellä. Tällä hetkellä niitetään Marinin kauden satoa.
Kansalaispulssi kysely kertoo kansalaisten luottamuksen alentuneen OrpoPurran kauhukabinerin valtaanpääsyn jälkeen ennätyksellisen alas Marinin kauden hyvistä luvuista.
Epäluottamus ankeuttavaa leikkauspolitiikkaan on itseään toteuttava prosessi joka johtaa taantumaan ja työttömyyden kasvuun. Oikeistohallitus pelottelee kansan alamäkeen.
 

Yhteistyössä