blogien pitäjät - yksityisyydestä

  • Viestiketjun aloittaja "ulpu"
  • Ensimmäinen viesti
Pyrin tietoisesti mahdollisimman vähäiseen yksityisyyteen.

Julkaisen nimeni, osoitteeni, kotipaikan, työpaikan, koulupaikan ja aina sen mukaan mitä kulloinenkin bloggaus käsittelee myös muuta tietoa itsestäni ja ajatuksistani.
Blogissa myös julkaistaan kaikki perhekuvat, ellei joku erikseen pyydä ettei jokin nimenomainen kuva tule esille.
Perheen suostumuksella julkaisen myös heidän tietojaan silloin kun ne bloggaukseen liittyvät.
Sama pätee myös muihin sukulaisiin, ystäviin tms meillä käyviin eli joskus voin jostain erityissyystä jättää mainitsematta jonkun tai pois jonkin kuvan. Pääsääntöisesti kuitenkin kaikki on esillä.

Muiden ihmisten vaikeista , ei julkisista asioista en kirjoita julkisesti ellen saa siihen selkeästi lupaa. Esimerkkinä tuollaisesta tilanteesta voisin mainita muutaman vuoden takaa muuannen tuttavan itsemurhayritystä ja sen jälkeisiä selvitelyjä. Ne alussa toki kirjoitin (itselleni päiväkirjaan) mutta en laittanut julkisiksi ennen kuin kyseinen ihminen itse sitä pyysi kysyen, että "Miksi et laittanut? Häpeätkö sinä minua?"

Pyrin blogissani käsittelemään elämää kokonaisuudessaan sen hyviä ja huonoja puolia, iloa, naurua, onnea ja ajoittain myös surua ja tuskaa.

Erityisen "vahva" osuus blogissani oli lapsenlapseni Lylen elämäntarina joka kuvataan (vanhempiensa suostumuksella ja kannustuksella tietenkin) syntymästä (ja sitä edeltävistä ajoista) aina aiavan liian varhaiseen kuolemaan ja hautajaisiin.
Ja hautajaiskuvien jälkeen toki muistissa myös kaikki mielealanvaihtelut, tuska, kipu, raivo ja kaikki mitä suruvuosiin liittyi.

Varsinaisia synnytyskuvia ei blogissa ole, mutta jos sellaisia olisi joskus otettu, nekin epäilemättä julkistaisin. (Ei ole koskaan siinä vaiheessa tullut mieleen, että pitäisi alkaa valokuvissa poseeraamaan :) )
 
Ennen kuin aloin pitämään blogia (joka on muutama pv), mietin itselleni omat rajat yksityisyyden levittämisessä. Tulin siihen tulokseen, että itsestäni ja ajatuksistani voin kirjoittaa niin paljon kun huvittaa. Muiden yksityisyyttä pyrin kuitenkin kunnioittamaan.
 

Yhteistyössä