[b]varoitus vanhemmille![/b]

  • Viestiketjun aloittaja huolestunut
  • Ensimmäinen viesti
huolestunut
Lasten ja nuorten vanhemmat. Käykääpä katsomassa irc-galleria-sivuillA, löytyykö oman lapsenne kuva siltä. Siellä on aika outoa meininkiä,kielenkäyttö on asiatonta eikä sivusto sovi lasten käyttöön!Monet lapset käyvät salaa tuolla ja esim. 13-vuotiaista lapsista löytyy outoja kuvia.Sivusto on kaikenlisäksi suomenkielinen!Suojatkaa lapsenne,tämä ei ole vitsi. Laittakaa sana kiertämään!
 
Wilma69
\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.03.2005 klo 20:34 huolestunut kirjoitti:
Lasten ja nuorten vanhemmat. Käykääpä katsomassa irc-galleria-sivuillA, löytyykö oman lapsenne kuva siltä. Siellä on aika outoa meininkiä,kielenkäyttö on asiatonta eikä sivusto sovi lasten käyttöön!Monet lapset käyvät salaa tuolla ja esim. 13-vuotiaista lapsista löytyy outoja kuvia.Sivusto on kaikenlisäksi suomenkielinen!Suojatkaa lapsenne,tämä ei ole vitsi. Laittakaa sana kiertämään!
otanpas kantaa...meillä 11 ja 14 -v tytöt käy kurkkimassa sivuilta kuvia tutuistaan.Omia kuvia eivät ole sinne lisänneet,liekö ujous vai mikä syy...kuvien kommentointi ja sinne kirjoittelu vaatii rekisteröitymisen, Aina löytyy niitä jotka jollain tavoin väärinkäyttää näitä sivuja,oli kyse sit minkä ikäisistä tahansa.onhan habbo hotelkin jonkun mielestä "paha"..eli mun mielestä ihan käypiä sivuja,joskus ollaan tyttöjen kans yhdessäkin katsottu kuvia,toisilla tupakki suussa tms..jokainen taaplaa tyylillään..
 
supermamma7
ASIAA. Olen kiinnittänyt huomiota samaan asiaan. Sivusto kyllä tarkoitettu yli 12-vuotiaille, mutta löysipä lapsemme sieltä jopa 9-vuotiaiden koulutovereidensa kuvia... epäilyttää, mihin kaikkeen ko. sivustoa käytetään. Aika "hemaisevia" kuvia oli jotkut pikkutytöt itsestään laittaneet... Meillä nykyään ko sivusto kiellettyjen listoilla!
 
miks ihmeessä te puututte siihen jos joku haluaa elvistellä sil et polttaa? Ei ole oma lapsenne, joten mitä jos pitäisittevaan huolta niist omist lapsistanne? Ja yleistätte vähän turhan paljon sillä läheskään puolella nuorista ei oo mitään sen tyylisiä kuvia, vaan he haluavat vaan keskustella kavereidensa kanssa ja ehkä löytää uusia kavereita.. Siinä ei mun mielestä ainakaan ole mitään pahaa jos haluaa löytää uusii kavereita, tietysti jos haluaa eristää lapsensa täysin muustä mailmasta niin kannattaa estää häntä käyttämästä kaikkia keskustelu sivuja.. Samalla tavalla saa facebookkiin lisätä minkälaisia kuvia tahansa ja nimeksi saa laittaa mitä tahansa, sitä paitsi IRC-gallerian ylläpitäjät tarkistavat kaikki uudet kuvat, ja kaikki kuvat jotka eivät ole soveltuvia sivulle poistetaan.. Jonka takia en ymmärrä tätä kauheaa jauhamista... :/
 
Jos lapsi on yli 11-vuotias osaa luultavasti kiertää suurimman osan estoista ja tyhjentää sivuhistorian. Joten ei kannata aliarvioida lapsia. Myös kavereilla/kirjastoissa/kouluissa on tietokoneita.

Suosittelen enemmän opastamaan netin järkevässä käytössä kuin sen kieltämisessä. Parempi tietää millaisia kuvia lapsellasi netissä on kuin elää siinä uskossa että niitä siellä ei ole. Pystyn luettelemaan useita helposti käytössä olevia aikuisille suunnattuja sivuja, joita vanhempien on miltein mahdotonta estää ilman että tieteävät/tuntevat/käyttävät sivuja.

Vai miltä kuulostaa naurunappula.com tai riemurasia.net? redtube? 4chan?cam4?jewtube? kuvaton? Varmasti sellaisia sivuja joille en hirveän nuoria päästäisi. Myös googlen aikuismateriaalin suodatin on lapsellisen helppoa poistaa käytöstä.

Kieltämällä saa kakarat ihan varmasti etsimään tie niille "kielletyille" sivuille. Irc-galleria (osoite irc.fi) on hyvin pientä verrattuna siihen mitä netistä voi löytää. Parempi että varhaisteinit pyörivät siellä jutelemassa kavereidensa kanssa kuin yrittävät päästä muille ns. kielletyille sivuille.
 
mielenkiinnosta kysyisin, mistäs tiedätte ettei ole teidän lasten kuvia? selasitteko kaikki käyttäjät läpi? sitä kun voi ikänsäkkin muuttaa ja paikkakunnan, eikä nickin perusteella ainakaan pysty hakemaan
 
kaikkee sitä lukee :D kyllä mun laps saa käydä missä sivuilla haluaa kuhan ei pornoa kato liikaa...
eiköhänne teijän rakkaat kullammurut nää niitä pornahtavia teinejä ulkonaki ja niitä "pahis" poikia tupakat suussa! ette te voi teijän pikku palleroitanne kaikelta suojella vaikka haluttaiski, tää nyt vaan on ELÄMÄÄ ja yrittäkää ymmärtää sitä et teijä lapsistanne ei tuu masentuneita erakkoja ilman ystäviä.
 

Yhteistyössä