Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Aihe vapaa
Azamun, joutuuko kukaan syömään?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Myrkkymaissista, post: 25463837"]</p><p>Kirjassa Aitoa ruokaa Mats-Eric Nilsson kirjoittaa sivulla 22 niitä syitä, mitkä mun mielestä ovat aivan selviä syitä myrkytysoireisiin, jotka ilmenevät suolisto- ym- tulehduksina, -verenvuotoina. Siihen se koisakin kuolee, jos asiaa tarkemmin selvittää.. Maissi itse tuottaa sen koisamyrkyn, jonka jäämää tietysti on siitä valmistetuissa tuotteissakin, mut luomumaississa niitä ei saa olla. </p><p></p><p>Tässä pätkä:</p><p></p><p>"Otataan esimerkiksi muunnettu maissitärkkelys, jota on tuhansissa tuoteselosteissa. Näin se valmistetaan tavallisimman menetelmän mukaan:</p><p></p><p>Tavalliseen maissitärkkelykseen sekoitetaan valtavissa tankeissa p r o p y l e e n i o k s i d i a - joka on maakaasusta, k l o o r i s t a ja l i p e ä s t ä tai s u o l a h a p o s t a valmistettu öljytuote - sekä fosforioksikloridia, joka on niin haihtuvaa ja reaktiivista nestettä, että sitä on käsiteltävä hyvin varoen. Tämä myös r i k k a r u o h o m y r k k y j e n valmistukseen käytettävä kemikaali reagoi hyvin voimakkasti veden kanssa, ja siitä muodostuu s u o l a h a p p o a ja fosforin oksideja samalla, kun maissin tärkkelysmolekyylejä muutetaan ja kloorataan. Jos muokattu tärkkelys lisäksi valkaistaan, mikä voi olla tarpeen, jos sitä käytetään eräiden elintarvikkeiden lisäkkeenä, sitä käsitellään esimerkiksi r i k k i h a p olla.</p><p>Prosessin tulos on nestemäinen aine, josta puhdistetaan valmistuksen jäämät. Se suihkutetaan valtaviin tankkeihin, jossa se kuivataan nopeasti jauheeksi, ja sitten se toimitetaan elintarviketeollisuudelle, jossa se päätyy Ninan hedelmäjogurttiin, salaatinkastikkeeseen ja kalavuokaan.</p><p></p><p>Muunnettu tärkkelys antaa teollisuusruoalle sen rakenteen ja kiinteyden, joka häviää, kun valmistajat jättävät pois kalliimmat ja hankalammin käsiteltävät raaka-aineet, kuten munan ja kerman. Jo kauan sitten on kuitenkin ymmärretty, että aitojen valmistusaineiden maun ja värin jäljitteleminen ei riitä. Lisäksi on jäljiteltävä eri keinoin sitä, mistä elintarviketeknologian kielellä käytetään nimitystä mouthfeel eli miltä ruoka tuntuu suussa. Muunnetulla tärkkelyksellä on suuri merkitys erityisesti monissa k e v y t t u o t t e i s s a, joista on poistettu suuri osa luontaisesta rasvasta."</p><p></p><p>Niin, siksi moni saa viljattomasta ruoasta hyvän avun, kun jää kaikki levitteet kokonaan pois. Oikeaa luomuvoita kannattaa käyttää, jos yhtään leipää syö. Leivässä olevat fytaatit tosin estävät raudan imeytymisen ruoasta, joten ei kannata syödä viljaa ollenkaan. Mantelijauhetta voi käyttää vohveleihin ja pannareihin, sekä paljon luomumunia. Ei kuitenkaan yhtään karrageenia sisältävää luomukermaa , eikä guaria niihin.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Myrkkymaissista, post: 25463837"] Kirjassa Aitoa ruokaa Mats-Eric Nilsson kirjoittaa sivulla 22 niitä syitä, mitkä mun mielestä ovat aivan selviä syitä myrkytysoireisiin, jotka ilmenevät suolisto- ym- tulehduksina, -verenvuotoina. Siihen se koisakin kuolee, jos asiaa tarkemmin selvittää.. Maissi itse tuottaa sen koisamyrkyn, jonka jäämää tietysti on siitä valmistetuissa tuotteissakin, mut luomumaississa niitä ei saa olla. Tässä pätkä: "Otataan esimerkiksi muunnettu maissitärkkelys, jota on tuhansissa tuoteselosteissa. Näin se valmistetaan tavallisimman menetelmän mukaan: Tavalliseen maissitärkkelykseen sekoitetaan valtavissa tankeissa p r o p y l e e n i o k s i d i a - joka on maakaasusta, k l o o r i s t a ja l i p e ä s t ä tai s u o l a h a p o s t a valmistettu öljytuote - sekä fosforioksikloridia, joka on niin haihtuvaa ja reaktiivista nestettä, että sitä on käsiteltävä hyvin varoen. Tämä myös r i k k a r u o h o m y r k k y j e n valmistukseen käytettävä kemikaali reagoi hyvin voimakkasti veden kanssa, ja siitä muodostuu s u o l a h a p p o a ja fosforin oksideja samalla, kun maissin tärkkelysmolekyylejä muutetaan ja kloorataan. Jos muokattu tärkkelys lisäksi valkaistaan, mikä voi olla tarpeen, jos sitä käytetään eräiden elintarvikkeiden lisäkkeenä, sitä käsitellään esimerkiksi r i k k i h a p olla. Prosessin tulos on nestemäinen aine, josta puhdistetaan valmistuksen jäämät. Se suihkutetaan valtaviin tankkeihin, jossa se kuivataan nopeasti jauheeksi, ja sitten se toimitetaan elintarviketeollisuudelle, jossa se päätyy Ninan hedelmäjogurttiin, salaatinkastikkeeseen ja kalavuokaan. Muunnettu tärkkelys antaa teollisuusruoalle sen rakenteen ja kiinteyden, joka häviää, kun valmistajat jättävät pois kalliimmat ja hankalammin käsiteltävät raaka-aineet, kuten munan ja kerman. Jo kauan sitten on kuitenkin ymmärretty, että aitojen valmistusaineiden maun ja värin jäljitteleminen ei riitä. Lisäksi on jäljiteltävä eri keinoin sitä, mistä elintarviketeknologian kielellä käytetään nimitystä mouthfeel eli miltä ruoka tuntuu suussa. Muunnetulla tärkkelyksellä on suuri merkitys erityisesti monissa k e v y t t u o t t e i s s a, joista on poistettu suuri osa luontaisesta rasvasta." Niin, siksi moni saa viljattomasta ruoasta hyvän avun, kun jää kaikki levitteet kokonaan pois. Oikeaa luomuvoita kannattaa käyttää, jos yhtään leipää syö. Leivässä olevat fytaatit tosin estävät raudan imeytymisen ruoasta, joten ei kannata syödä viljaa ollenkaan. Mantelijauhetta voi käyttää vohveleihin ja pannareihin, sekä paljon luomumunia. Ei kuitenkaan yhtään karrageenia sisältävää luomukermaa , eikä guaria niihin. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Järjestä seuraavat numerot pienimmästä suurimpaan: 3 6 1
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Työntekijät jäivät vaille sunnuntailisiä ja ylityökorvauksia
Tänään 15:09
vierailija
5 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Pakolaispolitiikasta on tulossa saksalaisille eurovaalien tärkein teema – islamistien vaatimus Saksan muuttamisesta islamilaiseksi valtioksi kuumentaa
Tänään 15:06
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Perussuomalaiset ovat nyt Venäjällä pitämässä puheita
Tänään 14:21
vierailija
12 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Kuka saisi avattua Iltasanomista tämän jutun:
Tänään 14:17
vierailija
3 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Olen rekkanainen väsyttää..
Tänään 14:09
vierailija
3 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Ruotsin vankilat ovat täynnä mamuja
Tänään 11:55
vierailija
4 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Jutta "takuuttaja" Urpilaisen mielestä kansainväliset sopimukset ovat tärkeämpiä kuin Suomi
Tänään 11:52
vierailija
7 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Sanna Ukkolan persukriittinen kolumni tapaus Vornasesta osuu täydellisesti myös palstamme Sanna Marinia palvovaan naisoletettuun.
Tänään 11:38
vierailija
6 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
"Caritan, Tuulan ja Riikan elämän piti olla Espanjassa täynnä aurinkoa, mutta nyt tuli karu käänne – ”On itketty ja kiroiltu”"
Started by vierailija
Sunnuntai klo 11:24
Luettu: 3K
Aihe vapaa
2.
Häiriseeköhän Vornasen vaimoa se, että mies painii ja ammuskelee 18 vuotiaan mimmin vuoksi?
Started by vierailija
Maanantai klo 20:54
Luettu: 1K
Aihe vapaa
3.
mietitkö koskaan omaa vanhenemistasi
Started by viisikymppinen isoäiti
Maanantai klo 09:08
Luettu: 1K
Aihe vapaa
4.
Timo Vornanen saa osallistua eduskunnan täysistuntoon ensi viikolla
Started by vierailija
Sunnuntai klo 12:09
Luettu: 1K
Aihe vapaa
5.
Persulla on niin kova krapula, että jää kahden viikon sairauslomalle
Started by vierailija
Maanantai klo 01:54
Luettu: 897
Aihe vapaa
6.
Isossa Omenassa kuollut nainen oli vainoaja
Started by vierailija
Torstai klo 22:34
Luettu: 717
Aihe vapaa
7.
Ei ollut joukkoraiskauksen estäminen, ei ollut itsepuolustusta
Started by vierailija
Maanantai klo 23:51
Luettu: 691
Aihe vapaa
8.
Miehenä pitää olla hirveän varovainen nykyaikana
Started by vierailija
Tiistai klo 12:58
Luettu: 669
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
K/B-komposti
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
Jutta "takuuttaja" Urpilaisen mielestä kansainväliset sopimukset ovat tärkeämpiä kuin Suomi
Latest: ruuttis
8 min sitten
Aihe vapaa
3.
Ruotsin vankilat ovat täynnä mamuja
Latest: vierailija
9 min sitten
Aihe vapaa
4.
Parhaat ehdokkaat EU vaaleissa
Latest: Palstapesu
11 min sitten
Aihe vapaa
5.
Isossa Omenassa kuollut nainen oli vainoaja
Latest: Palstapesu
12 min sitten
Aihe vapaa
6.
"Verohallituksen entinen pääjohtaja Mikko Laaksonen (SDP), 69, ampui tiistaiaamuna haulikolla kaksi laukausta ilmaan korkeimman oikeuden edessä"
Latest: Palstapesu
14 min sitten
Aihe vapaa
7.
Perussuomalaiset ovat nyt Venäjällä pitämässä puheita
Latest: Palstapesu
15 min sitten
Aihe vapaa
8.
IL: ”Miksi ihmeessä 54-vuotias on kiinnostunut 18-vuotiaan seurasta baarissa?”
Latest: Palstapesu
18 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Aihe vapaa
Azamun, joutuuko kukaan syömään?
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu