"Ay-liike on suuri syypää Suomen talousnäivettymiseen – Petteri Orpon hallituksella on sama vihollinen nyt"

vierailija
"Suomi on hävinnyt talouskisan Ruotsille jäykän ay-liikkeen takia."

"Kirjan punainen lanka on se, että Ahon mukaan Ruotsi teki viisaasti 1990-luvun lopulla pysymällä euron ulkopuolella ja siirtyessään vientivetoisen palkkamalliin"

SDP vei Suomen euroon ja nyt SDP vastustaa vientivetoista palkkamallia.
 
vierailija
Katsoin haastattelusta vain loppupätkän Yle aamusta.
Olen aina inhonnut Esko Ahoa, ja tilanne ei ole muuksi muuttunut.
Yle aamu-pätkässä hän puhui ettei Suomi ole keksinyt mitään uutta 15 vuoteen.
Ehkä Suomen pitäisi keskittyä uusien lääkkeiden kehittämiseen. Tanska tahkoo rahaa ihmisten läskien sulattamisella. Suomessa on järkyttävät mielenterveysongelmat. Onnellisuuspilleri olisi avain Suomen menestykselle.
Menisipä Suomella miten huonosti tahansa, kaikki hihkuisivat täällä riemusta.
En osaa selittää miksi inhoan Ahoa. Hän on vastenmielisen näköinen pirullinen virne naamallaan. Ehkä se on suurin syy. Myös hänen meneisyydessä on paljon tummia varjoja, joista hän ei pukahda kirjoissaan ja mediassa.
Petri Sarvamaan väitteen mustasta valkoiseksi vääntäminen tökkii pahasti.
Mökkinaapurimme teki itsemurhan. Hänellä oli tervysongelmia ja idänkauppa tökki hänen työpaikallaan. Jos olisin Esko Aho, olisin hiljaa ja liittyisin Trumpin golfkerhoon.
 
vierailija
Oikeisto on suurin syypää Suomen talousnäivettymiseen – Petteri Orpon hallituksella on sama linja nyt

Oikeisto ryssi Suomen BKT:n 2008-2019 ja nyt Orpo-Purralla sama resepti taas käytössä


BKT:n kasvu 2008-2019:

Ruotsi: 22 %
Tanska: 15 %
Norja: 14 %
Suomi: 4 %

Uskottava tämä aloitus on kun faktan kertoo myös ääripataporvari Keskuskauppakamarin Juho Romakkaniemi. Ääri-talousoikeistolaisena olisin ollut hiljaa 😁
https://twitter.com/romakka/status/1372184731815645193

Oikeisto on sokea omalle tuhopolitiikalleen

Maassamme harjoitettiin koko tuo aika oikeistolaista ja oikeistojohtoista ankeuttavaa leikkaus- ja näivetyspolitiikkaa ja 2010-luvun "menetetyn vuosikymmenen" tulos oli tämä + 106 400 000 000 euroa valtionvelkaa ja jättityöttömyys - ja nyt Orpon ja Purran oikeistohallitus jatkaa samaa näivetyspolitiikkaa, tosin vieläkin kovemmalla työläisvihamielisellä leikkauspolitiikalla. Velan kasvu onkin jo ennätyksellistä (VM:n arvio 60,2 mrd€ tällä kaudella nousten 212 mrd€:eek:on, jos edes riittää). Työllisyys laskenut vuodessa lähes 50 000 hengellä ja työttömyys noussut EU:n kolmanneksi korkeimmaksi 8,3% ja kasvaa toisiksi nopeiten. Asiantuntijat pelkäävät nousevan syksyn aikana 9%:iin. Laaja tempputoimikorjattu työttömyys jo 15%. Talous saatu kyntämään EU:n alimpana vaikka samat suhdanteet, vain paskempi hallitus ja sen hallituspolitiikka.

Olisiko selvästi toimimattomia lääkkeitä syytä vaihtaa?
 
vierailija
Esko Aho on ollut yksi tuhon airuista erottaessaan pääomatulojen ja ansiotulojen verotuksen. Kaikki henkilötulot on palautettava yhden yhtenäisen progressiivisen henkikötuloverotuksen alle, jossa tuloja verotetaan kokonaisvuositulojen mukaan, ei tulolajin mukaan.
 
vierailija
Esko Aho on ollut yksi tuhon airuista erottaessaan pääomatulojen ja ansiotulojen verotuksen. Kaikki henkilötulot on palautettava yhden yhtenäisen progressiivisen henkikötuloverotuksen alle, jossa tuloja verotetaan kokonaisvuositulojen mukaan, ei tulolajin mukaan.
Hyvä kun saan ajatuksilleni tukea. #6:lle vastaaminen ei mene perille. Ehkä kirjoittajalla on joku esto päällä. Kirjoittaja maalittaa muita muttei itse kestä kritiikkiä.
 
vierailija
Esko Aho on ollut yksi tuhon airuista erottaessaan pääomatulojen ja ansiotulojen verotuksen. Kaikki henkilötulot on palautettava yhden yhtenäisen progressiivisen henkikötuloverotuksen alle, jossa tuloja verotetaan kokonaisvuositulojen mukaan, ei tulolajin mukaan.
Oikeisto on lisännyt epäsuhtaa työn ja kulutuksen verotuksen sekä yrittämisen ja omistamisen verotuksen välillä jälkimmäisen eduksi ainakin noin 5,5 miljardia euroa vuodessa alle EU-tason, todennäköisesti huomattavasti enemmän kun ottaa huomioon Sipilän oikeistohallituksen työläisiä kurittavat kikytys ym. toimet, yritysten ahneusinflaation (greedflation) 2022 alkaen sekä OrpoPurran oikeistohallituksen työläisvihamielisen politiikan ja alv:n nostot sekä pääoman ja omistamisen ylenpalttisen suojelun Suomitalkoilta.

Kevyt pääomaverotus vei Suomelta 5,5 miljardia €/v..nykyään jo huomattavasti enemmän
Pääomaveroja pitäisi lisätä [ainakin] 5,5 miljaria EU-tasolle

Tilastokeskuksen uutisten mukaan Suomen verotuskäytäntö poikkeaa tuntuvasti EU-maiden verotuksesta. Suomessa pääomaverotus on keveää verrattuna työn ja kulutuksen verotukseen. Kansanedustajien kannattaisi selvittää, mistä pitää leikata, jotta suomalaisten verotus ei leikkaisi ostovoimaa ja heikentäisi työllisyyttä.


Tilastokeskuksen Olli Savelan artikkelista lainattua verotustietoa. Kannattaa lukea koko artikkeli Tilastokeskuksen sivuilta.

"Euroopan Unioni julkaisee mielenkiintoista VEROTILASTOA. Siinä veroasteeseen luettavat verot ja pakolliset maksut on jaettu kolmeen osaan:

- työhön kohdistuvat verot

- kulutukseen kohdistuvat verot ja

- pääomiin kohdistuvat verot

EU:n tilastot valmistuvat viiveellä, koska kaikkien EU-maiden tiedot otetaan mukaan. Uusimmat tiedot ovat vuodelta 2012. Suomessa kulutukseen ja työhön kohdistuvien verojen osuus kaikista veroista ja pakollisista maksuista on suurempi kuin EU-maissa keskimäärin.

- Työhön kohdistuvien verojen osuus oli Suomessa 53,2 % ja EU:ssa keskimäärin 51 %.

- Kulutusverotus Suomessa oli 32,4 % ja EU:ssa 28,5 %.

- Pääomiin kohdistuvien verojen osuus oli Suomessa 14,3 % ja kaikissa EU-maissa 20,8%. (Annex A:taulukko C.3_T).

Euroissa laskien pääomaverotuksen ero oli 5,5 miljardia euroa. Jos siis Suomen verorakenne olisi sama kuin EU-maissa keskimäärin, olisi pääomaan kohdistuvia veroja pitänyt periä 5,5 miljardia euroa enemmän ja vastaavasti työhön ja kulutukseen kohdistuvia veroja 5,5 miljardia vähemmän. "

Tilastokeskuksen tutkijan mukaan vuonna 2000 pääomaan kohdistuvien verojen osuus kaikista veroista on suunnilleen sama kuin vuonna 2012:

"Myös suhteessa kansantalouden kokoon oli pääomaverojen osuus Suomessa selvästi pienempi kuin EU-maissa keskimäärin, vaikka veroaste on Suomessa keskimääräistä korkeampi. Suomessa pääomaverojen suhde bkt:hen oli 6,3 % ja EU-maissa 8,2 %.

Erityisen selvä oli ero varallisuusveroissa, joiden suhe btk:hen oli Suomessa 1,5 %, mutta EU-maissa keskimäärin 2,8 %. Näitä veroja ovat kiinteistövero, varainsiirtovero sekä perintö- ja lahjavero. Sen sijaan varallisuusveroa ei ole peritty Suomessa vuoden 2005 jälkeen. "



Toisin sanoen ennenkuin keski- ja pienituloisilta leikataan, verotus on korjattava Suomessa sekä talouskasvun että kilpailukyvyn vuoksi EU-maiden kanssa vastaavaksi. Suomessa pääomatulojen verotus on liian alhaista, eli minimissään 5,5 miljardia vuosittain pitäisi pääomiin kohdistuvia veroja kerätä enemmän, jotta oltaisiin pääomien verotuksessa EU-tasolla. Vastaavasti työhön ja kulutukseen kohdistuvia veroja pitäisi vähentää.

Pääomien matala verotus on kasvattanut tuloeroja ja kulutuksen ja työn raju verottaminen on lisännyt työttömyyttä heikentämällä suomalaisten ostovoimaa verrattuna muihin EU-maihin.

Jos tässä tilanteessa uuden hallituksen toimesta leikataan suomalaisten pieni- ja keskituloisten ostovoimasta entisestään, kuten tehdään, olemme Kreikan tiellä. Pääoma-rikastuneet, vain vähäistä pääomaveroa maksavat, viettävät jatkuvasti osinkokarnevaaleja ja vievät vähän verotettuja pääomia ulkomaille veroparatiiseihin.

Pääomaverotus ja varallisuusverotus on uudistettava vastaamaan EU-maiden verotusta. Eli verot on perittävä veronmaksukyvyn mukaisesti kuten muissa EU-maissa. Suomalaisten ostovoimaa tarvitaan pitkittyvän taantuman aikana, jotta suomalaiset kykenevät ostamaan suomalaisia tuotteita ja käyttämään suomalaisia palveluja. Leipäjonoissa jonottavat työttömät ja pätkätyöläiset eivät kulutusta lisää ja suomalaisia talouskasvua kannattele.

Miksi Suomessa ei kerrota Suomen ja muiden EU-maiden erilaisesta verotuksesta? Muiden EU-maiden talouskasvu on ollut Suomea huomattavasti nopeampaa. Suomen talouskasvu on EU-maiden heikoin.

Johtuuko Suomen heikko talouskasvu Suomen erilaisesta verotuksesta, kun pääomaverotus on ainakin 5,5 miljardia pienempi kuin muissa EU-maissa?
 
vierailija
Eskona olisin hipihiljaa.

Esko Aho ja Iiro Viinanen politiikallaan olivat Suomen historian suurimpia valtiovelan kasvattajia, kun ottaa huomioon rahan arvon tulloin markka-aikana. Tuolloin saatiin Suomen valtionvelka lentoon.

Onneksi seurannut SDP-johtoinen Paavo Lipposen kausi sai vähennettyä reippaasti tuota Ahon/Viinasen kasvattamaa järkkyä velkaa, jonka otolla oikeisto piilotetti pankkikriisin roskapankkiomaisuuden siirtoa pilkkahintaan rahavaltaeliitin taskuihin.

Lipposen hallituskausi on muuten ainut, joka on sieltä asti tähän päivään oikeasti laskenut Suomen valtionvelkaa, KAIKKIEN muiden hallitusten kaudella velka on noussut, nyt Orpon ja Purran kaudella kaikkien aikojen ennätyksellä, mikäli luottaa VM:n arvioon, ja yleensä ne ovat vielä alakanttiin.
 
vierailija
Aho on oikeassa siinä, mitä sanoo valuutasta, mutta AY-liikkeen kritiikkiä en ymmärrä. Mitkä lienevät sen perusteet. Kirjaa kun en ole lukenut, tosin eipä ole tainnut vielä olla tarjollakaan luettavaksi.

Ei suomalainen AY-liike ole toiminut juurikaan eri lailla kuin työväenliikkeet muuallakaan. En tiedä, miksi tuota asiaa jauhetaan jatkuvasti ja miksi joku Esko Aho siitä paapattaa. Hänellä on tietenkin syytä katkeruuteen sikäli, että Demarit, sittemmin juuri Lipposen johdolla, sotkivat hänet suohon käyttämällä AY-liikkeen joukkovoimaa.

Ratkaisevin ero naapureihimme lännessä on se, että niissä demareilla on aina ollut suurempi kannatus ja he ovat voineet muodostaa jopa yksin enemmistöhallituksia. Suomessa on aina ollut vahvempi oikeisto ja se on todennäköisin syy ongelmiimme.
 
vierailija
Koittakaahan nyt muistaa, että kommunistisissa maissa ei ollut AY-liikettä. AY-liike nimenomaan on kiihdyttänyt talouskasvua ja ennen kaikkea yleisen hyvinvoinnin nousua.

Mikä saa ihmsen vihaamaan AY-liikettä?
 
vierailija
Eskona olisin hipihiljaa.

Esko Aho ja Iiro Viinanen politiikallaan olivat Suomen historian suurimpia valtiovelan kasvattajia, kun ottaa huomioon rahan arvon tulloin markka-aikana. Tuolloin saatiin Suomen valtionvelka lentoon.

Onneksi seurannut SDP-johtoinen Paavo Lipposen kausi sai vähennettyä reippaasti tuota Ahon/Viinasen kasvattamaa järkkyä velkaa, jonka otolla oikeisto piilotetti pankkikriisin roskapankkiomaisuuden siirtoa pilkkahintaan rahavaltaeliitin taskuihin.

Lipposen hallituskausi on muuten ainut, joka on sieltä asti tähän päivään oikeasti laskenut Suomen valtionvelkaa, KAIKKIEN muiden hallitusten kaudella velka on noussut, nyt Orpon ja Purran kaudella kaikkien aikojen ennätyksellä, mikäli luottaa VM:n arvioon, ja yleensä ne ovat vielä alakanttiin.
90-luvun Suuren Laman aiheutti EU:n vaatimus rahamarkkinoiden vapauttamisesta, Neuvostoliiton kaupan romahdus ja vahvan markan puolustaminen 15 prosentin koroilla. Suomea johti silloin Mauno Koivisto (SDP).
 
vierailija
Miksi Suomen olisi "hyvä olla" keskiarvo EU maa?

Miksei Suomen ongelma ole sinusta korkea verotus joka osuu työn ja kulutuksen verotukseen? Ja miksi pääomien verotus on joku ratkaisu asiaan eikä muun verotuksen laskeminen?

Eikö Suomi tarvitse ja halua pääomaa? Ja jos ei, niin miten teollisuutta tai talouskasvua tehdään?
Siksi että tällä pääomaa ja omistamista suosivalla politiikalla Suomi on nyt EU:n talouden hännänhuippu ja työttömyys kolmanneksi surkein Espanjan ja Kreikan jälkeen ja kasvaa EU:n toisiksi nopeiten Liettuan jälkeen. Marinin kauden ennätykselliseksi saatu työllisyysaste tippunut lähes 50 000 hengellä vain vuodessa ja velkaa otetaan ennätyksellisesti ilman viime kauden vakavia kriisejä..ainoa kriisi on tämä hallitus ja sen tuhoisa oikeistopolitiikka.
 
vierailija
Porvarin mielestä ei palkalla tarvitse tulla edes toimeen. Näin ne ajattelee kun maahan lappaa kehitysmaista halpatyövoimaa joilla oikein kehutaan "työvoimapulaa" paikkaamaan.
Kelpaa persullekin filippiiniläiset, vietnamilaiset, intialaiset ja brasilialaiset palkanpolkijat. Saksassa on laskettu että kolmansien maiden halpatyöläiset laskevat myös kantisten palkkoja noin 20%. Suomessa on jo muutenkin Pohjoismaiden ylivoimaisesti matalimmat palkat ja ostovoima.
 

Yhteistyössä