Auttakaa väsynyttä (vauva 5kk:tta)

  • Viestiketjun aloittaja tehnyt varmasti kaikki virheet
  • Ensimmäinen viesti
tehnyt varmasti kaikki virheet
Yöt pitää kiinni rinnasta lähes koko ajan, nukuttu vierekkäin koko ikänsä ja nyt kuukauden ollut täysin rinnassa kiinni yöt. Ei ime minusta nälkäänsä, vaan pitää vaan rintaa suussaan tuttina. Tutti ei kelpaa, suuttuu ja huutaa jos tarjoaa (ei ole koskaan kelvannut) Pullokaan ei kelpaa, suuttuu ja huutaa itsensä näännyksiin jos yrittää pulloa tarjota.
Ei tästä johtuen pärjää ilman äitiä ollenkaan, kauppareissullakin (puoli tuntia) saattaa keksiä että äiti ei ole paikalla ja suuttuu ja huuuuutaaaaaa niin kauan että pääsee minun syliin (tämäkin ollut nyt n. kuukauden) Isä kuitenkin ollut kovin osallistuva koko vauvan elon ja tulevat kyllä toimeen tietyn ajan mutta sitten jos vauva suuttuu niin ei tyynny kenellekään muulle.
Aloiteltu kiinteitä maisteluja, ei vielä juurikaan kummoisia määriä ja hyvän painoisena rintamaidolla kasvanut.
Yrittänyt siirtää omaan sänkyyn (n.metrin päähän) että ei haisisi koko ajan maito nenään ja nukkuisi ehkä paremmin, mutta siitä ei tule oikein mitään kun havahtuu aina hetken päästä ja pitää päästä rinnalle nukahtamaan.
Kenelläkään mitään vinkkejä tilanteeseen?
 
2 äiti
Hienoa että imetys on sujunut. :) Ehkä isä voisi välillä viedä vauvaa vaunulenkille tms ja saisit sillä välin levätä? Jaksamista ja yritä levätä ja ottaa rennosti kaikki ajat mitkä pystyt ja olla stressaamatta kotitöistä tms. Vauva kasvaa ja pian isäkin pystyy osallistumaan enemmän.
 
"aloittaja"
Joo isä osallistuu kyllä onneksi ja pitää nuo isommatkin lapset (5 ja 3) huolta että äiti pysyy päivisin hereillä. Onko tämä vauva aika sitten tätä, että onko tuosta edellisestä jo tosiaan aika kerennyt kullata muistot? Kahta edellistä imetin vuoden ikäiseksi ja täysimetyksellä olivat puolivuotiaaksi, mutta nyt tuntuu ihan siltä että en halua enää imettää, imettää, imettää ja vielä kerran imettää kun mikään ei tunnu riittävän.. huoh.
 
"nekku"
[QUOTE="aloittaja";27934871]Joo isä osallistuu kyllä onneksi ja pitää nuo isommatkin lapset (5 ja 3) huolta että äiti pysyy päivisin hereillä. Onko tämä vauva aika sitten tätä, että onko tuosta edellisestä jo tosiaan aika kerennyt kullata muistot? Kahta edellistä imetin vuoden ikäiseksi ja täysimetyksellä olivat puolivuotiaaksi, mutta nyt tuntuu ihan siltä että en halua enää imettää, imettää, imettää ja vielä kerran imettää kun mikään ei tunnu riittävän.. huoh.[/QUOTE]

Meillä oli sama, joten aloitin kiinteät. Sitten 6kk iässä tosi tarkkaan katsoin, että 5krt päivässä ruokailu ja aina vasta sen jälkeen maitoa. Auttoi purkamaan tilannetta. Kun ruokaa meni tarpeeksi (aamulla ja illalla puuroa 2dl ja päiväruuat n. 1-1,5dl), pidettiin unikoulu ja siitä eteenpäni kaikki nukkuivat hyvin.
 
"aloittaja"
[QUOTE="nekku";27934908]Meillä oli sama, joten aloitin kiinteät. Sitten 6kk iässä tosi tarkkaan katsoin, että 5krt päivässä ruokailu ja aina vasta sen jälkeen maitoa. Auttoi purkamaan tilannetta. Kun ruokaa meni tarpeeksi (aamulla ja illalla puuroa 2dl ja päiväruuat n. 1-1,5dl), pidettiin unikoulu ja siitä eteenpäni kaikki nukkuivat hyvin.[/QUOTE]

Ok, eli voitaisiin reippaammin alkaa syödä muutakin niin tuo rinta jäisi edes vähän vähemmälle tätä kautta.
 
4n äiti
Meillä kans 5kk ikänen vauva ja ei ole suostunut tuttipullosta juomaan ollenkaan. Täysimetyksellä myös ollut ja nyt alettu kiinteitä maistattaa. Kokeilin sitten taikamukista antaa maitoa ja siitä kelpasi jotenkin. Vaatii vielä harjoittelua, mutta näyttää siltä, että meillä jää tuttipullot kokonaan käyttämättä ja siirrytään joskus sitten pelkästään taikamukiin, kun imetys loppuu.
 
"vieras"
Kokeile siirtää omaan huoneeseen, maito haisee jos on vieressä, vaikka omassa sängyssä. Lisäksi aloittaisin kiinteät jo ryminällä, meillä aloitettiin 4kk iässä maistelut ja nostettiin määriä niin, että söi 6kk iässä täydet ateriat ja voitiin pitää unikoulu. Siihen loppui neidin yökukkumiset :)
 
"aloittaja"
Pitää tuota omaan huoneeseen laittoa ehkä harkita, epäilen vaan että kuuleenko vauvan sitten jos herää kun kissan takia ovet pitää pitää suljettuna sitten.
 
"miia"
Voimia sinulle! Oletteko kokeilleet "tassuttelua" ts. esim. pyllylle taputtelua? Meillä vauva nyt 6,5kk ja reilu kuukausi sitten tilanne oli sama. Vauva heräsi tunnin välein syömään ja rinta suussa olisi halunnut olla. :/ Kiinteitä aloitettiin reippaasti ja saatiin nopeasti jo 6kk iässä iltapuuro, joka helpotti aika paljon asiaa. Teimme myös niin että muutamana yönä heti kun vauva alkoi ähisemään ja heräilemään, mies taputteli pyllylle ja silitteli. Ensin vauva hieman itkeskeli enemmän, mutta jo toisen yön jälkeen tilanne helpotti! Meillä myös vauva aina nukkunut vieressä ja nukkuu edelleenkin! Yöt ovat helpottaneet ja herää nyt 1-2 kertaa yössä ja nukkuu melkein 12 tunnin yöunet. Tsemppiä!!
 
Meillä pieni melkein 7 kk myös on nyt alkanut heräämään jälleen 1,5 - 2 tunnin välein. Päästiin jo n. 3 tunnin uniin mutta nyt on ollut taas kohtuullisen raskaita öitä.

Ollaan syöty kiinteitä jo 3,5 kk iästä alkaen. Vasta tosin (yleensä) 2 annosta per päivä, 2dl vihannessosetta ja desi hedelmä/marjasosetta + nyt kuukauden verran pari desiä puuroa. Luulen että pieni kärsii vatsavaivoista, herää niihin ja kun on tottunut saamaan tissiä niin ei meinaa ilman nukahtaa. Viime yönä päätin että nyt jää yksi tissisessio väliin ja n. 35 minuuttia silittelin ja laitoin tuttia suuhun klo 04 alkaen, sitten väsähti ja nukkui 2,5 tuntia heräämättä. Imettämisellä olisi selvinnyt nopeammin itse takaisin nukkumaan, mut ehkä nyt on vaan totutettava pieni siihen että tissiä ei tule joka heräämisellä.

Vauva nukkui vieressä puoleen vuoteen asti, nyt on vajaan kuukauden on nukkunut omassa sängyssään parisängyn vieressä. Melko levoton on öisin, välillä on potkinut löysemmät pöksyt pois jalastaan. Mutta tuo siirto omaan sänkyyn ei ollut kivulias, parin yön päästä jo nukkui kuten ennen. Pari viikkoa sitten alkoi tämä 1,5 - 2 tunnin välein heräily.

Jos vaan jotenkin väsymykseltä kykenen yritän nyt silittelyllä saada ainakin yhden syöttösession pois yöstä.
 
"vieras"
Unikoulua, edes sitä tassuttelua, ei suositella alle 6kk-ikäisille lapsille aloittamaan. Eli kuukauden päivät vielä kun ap jaksaa, niin voi alkaa unikoulua testaamaan :)
 

Yhteistyössä