Auttakaa päätöksessä: Lapsi lääkäriin, vai ei?!

  • Viestiketjun aloittaja "äitimamma"
  • Ensimmäinen viesti
"äitimamma"
Tänään on 6. pv antibioottia korvatulehdukseen ja huomenna kuuri loppuisi. Lapsi nukkui viimeyön taas TODELLA huonosti ja heräili siis... Nyt sanoo että korvat on kipeet, muttei vaikuta lainkaan kipeältä, ei nuhaa, ei kuumetta.

Vaikka sanoo että korvat on kipeet, niin okei, hän vaan on siinä iässä että tykkää narrata, lapsi 3v.

Olen nyt kahden vaiheilla, soitanko lääkäriin tänään, vai katsonko vielä...

?
 
"mama"
mitä sä sitä täällä kyselet? tuntemattomien ihmisten mielipiteen perusteellako kipeetä lastas hoidat? soita sinne lääkärin, ethän sä siinä mitään häviä kun et lähe kerran samantien lasta sinne viemään niin eiköhän ne osaa kertoa paremmin kun kukaan täällä.
 
Syötä kuuri nyt ensin loppuun, siis huomiseen. Ja anna varuilta yöksi särkylääkettä.. Mutta varmista tietenkin että saako kuurin aikana antaa särkylääkettä. Ite olen sen verta "pöljä" että en turhaan veis lääkäriin..Jos menis viiveellä ohi. Mutta jos kovin kipuinen on niin veisin toki..

" Kuumelääkettä kannatta etenkin yöaikaan käyttää 1–2 päivää antibioottihoidon aloituksen jälkeen. Lopullinen korvan paraneminen vie kuitenkin pitempään, minkä vuoksi korvien jälkitarkastus tehdään mieluiten muutaman viikon päästä hoidon aloituksesta." (Duodecim, Terveyskirjasto)
 
En veisi lasta lääkäriin, koska kuuri on vielä päällä eikä näinollen ole ehtinyt vaikuttaa loppuun asti, eikä lapsella ole kuumetta eikä hän vaikuta kipeältä.

Särkylääkettä antaisin tarpeeksi, korvat voi olla tulehduksen jälkeenkin vielä kipeät ja arat.
 
palstatohtori :)
En veisi, koska ei se antibiootti ala tehota samalla hetkellä kun sitä ottaa. Särkylääkettä yöks ja seurantaa vielä pari päivää, jopa viikko. Jos nousee kuume tai yleistila muuten laskee, sitten näytille.
 
app
Nyt vasta ehdin koneelle ja tilanne se että lapselle nousi kuumetta ja korvat todella ovat kipeät. Lapsi ollut hankala koko päivän ja syystä. Mies sairastui ja haki sairaslomaa th:lta. Otti lapsen mukaan ja selitti lääkekuurista ym oireista. Th käski viedä huomenna lääkäriin ja näin teemme. Lääkekuurin lopetin, koska siitä ei näköjään hyötyä. 3kpl lääkkeitä jää nyt ottamatta ja huomenna tulee varmasti uusi tehokkaampi kuuri.

Annoin lapselle särkylääkettä ja nukutin viereen, kun ei halunnut yksin mennä nukkumaan. Toivottavasti pian paranee kun saa uudet lääkkeet!
 

Yhteistyössä