auttakaa mitä teen

en tiiä enää mitä teen, lapsonen on yli 4v ja ei syö juuri mitään, ja jos syö siinä menee tunti. hoijossa ei syö eikä kotona, oon ihan voimaton, ei jaksa enää taistella tuon syönninkans... onko muilla kokemuksia miten olisi hyvä toimia?
 
Kai tuo on normaalia. Meillä lapset 4,5 v ja 2,5 v ja molemmilla on kausia jolloin eivät syö. TAi ainakin tuntuu siltä.
Vuosi sitten stressasin hirveästi tytön syömisen takia kun tuntui, ettei syö mitään. Neuvolassa käyrät näytti kuitenkin aivan keskitasoa eli oli pituus/paino ihan keskiviivalla ja neuvolatäti sanoi että ihan normaalin kokoinen ikäisekseen. Sen jälkeen en stressannu enää niin paljon.

Meillä vanhempi (tyttö) on nyt alkanut syödä reippaammin, pojalla on nyt se vaihe että tuntuu syövän vähän. Tosin kakkaa kyllä tulee... Ja vaatteet jää pieniksi.

Suosittelisin, että annat ajan kulua etkä pidä suurempaa meteliä syömisestä. Meillä jos muksut ei syö, niin saavat nousta pöydästä pois ja ruoka jää sitte syömättä. Me ei istuteta pöydässä ja pakoteta syömään. Miehen tyttärestä (aiemmasta liitosta) on huonoja kokemuksia että tyttö pakotettii syömää aina ruoka, välillä istuttii pöydän ääressä 1,5 tuntia. Jokainen voi päätellä, että ei se ruoka mene kurkusta alas jos on pakko syödä.. Tuloksena nyt: neiti 11 v, on syönyt aina todella huonosti ja sen syömisen kanssa on edelleen temppuilua. Ikäisekseen pienikokoinen.
 
Mulla on 4 vuotiaat tytöt ja välillä on kausia, ettei ruoka maistu ja tuntuu, että millä ne oikein elää. Ne menee kyllä ohi. Meillä on pariinkin otteeseen tullut näitä. Nykyään ruoka maistuu..että odotellaan milloin se syömättömyys kausi taas iskee. :/
 
Meillä oli pojalla syyskesälle flunssa johon liittyi nielutulehdus ja syöminen ei luonnistunut sen takia. Mutta siitä jäi sitten vähän päälle sellainen syömättömyys eli ei ruoka maistunut. Neuvolasta sanottiin että jos lapsi on muuten terve, niin nälkään ei kukaan kuole. Sitä ravintoa kuitenkin menee sen verran ja jos ei maistu niin ei maistu. Se menee ajastaan ohi. Voi kokeilla esim. Sana-Sol monivitamiinia, jos epäilee että voisi tulla vitamiinipuutosta, mutta sekään ei mitenkään välttämätöntä. Mutta esim tuolla valmisteella on myös ruokahalua parantava vaikutus (olikohan se B-vitamiini mikä sitä tekee), joten voihan olla että siitä on sillä tavalla apua. Eli ei muuta kuin pitkää pinnaa. Meillä tuo sapuska-asia helpotti, kunnes tuli mahatauti tässä kuussa ja taas alkoi vähän samat ongelmat :)
 

Yhteistyössä