Autoliikkeen takuu käytettyyn autoon. Asiasta tietäviä paikalla?

  • Viestiketjun aloittaja "perkele"
  • Ensimmäinen viesti
"perkele"
Eli onko sitä ja jos on niin minkälainen?

Minulla on vähän ajettu (uudehko) auto, jossa tehdastakuu mennyt umpeen loppusyksystä.

Nyt kilometrien mukaisessa huollossa paljastui vika, joka menisi normaalisti takuun piikkiin. Liikkeeseen jo soitettu ja käsketty viedä sinne, saatesanoin "kyllähän sen pitäisi takuuseen mennä ja tuollaista vikaa ei näissä autoissa ole heillä koskaan tullut eteen..."
 
"vieras."
Alkuperäinen kirjoittaja härkäneito;29606706:
Myyjäliikkeellä on virhevastuu. Mikä auto sulla on ja minkälainen vika siitä selvisi? Vastaantulo riippuu hyvin paljon siitä viasta.
Käytetyn auton perävalotakuu loppuu kun asiakas ajaa auton portista.
 
vieraa
[QUOTE="alkup";29606715]3 vuotta vanha avensis, itsellä ollut muutaman kuukauden. Vaihdelaatikko vuotaa???[/QUOTE]

Autoliikkeellä ei ole minkäänlaista vastuuta mutta maahantuoja saattaa tulla vastaan ellei laatikkoa ole kertalleen korjattu.
 
Uskoisin että menee myyjäliikkeen piikkiin. Kaikki vaihtoautot pitää kuitenkin tarkastaa ennen myyntiä. Ja viat korjataan. Takuuseen sitä ei kyllä saa koska se on ollut myyjäliikkeellä ja he ovat myyneet sulle auton jossa tää vika on. Onko tarkempaa tietoa mikä stefa vuotaa? Onko vuotanut paljon öljyä? Manuaali vai automaatti?
 
"Veera"
Autoliikkeellä on vastuu piileivistä vioista jotka on olemassa jo auton ostohetkellä. Autokaupasta ostettaessa sun ei siis tarvi ite osata kattoa sinne auton alle että vuotaako vaihdelaatikosta nestettä tms. Vothan sinä yrittää väittää että vika on todennäköisesti ollu olemassa jo autoa ostettaessa.
Mut ns normaalia kulumaa autoliikkeenvastuu ei kata.
Yksityiseltä ihmiseltä ostettaessa auto ostetaan sen kuntoisena se on eli siinä myyjällä ei ole vastuuta.

Meillä oli nykyisessä autossa kaikenlaista pientä oston jälkeen(liikkeestä siis ostettiin käytettynä) ja kyllä ne aina ne suostu korjaamaan kun pysty asiansa perustelemaan. Onneksi tuon ekan muutaman kk jälkeen ei autossa mitään vikaa ole ollutkaan.
 
"vieras."
Alkuperäinen kirjoittaja härkäneito;29606773:
Uskoisin että menee myyjäliikkeen piikkiin. Kaikki vaihtoautot pitää kuitenkin tarkastaa ennen myyntiä. Ja viat korjataan. Takuuseen sitä ei kyllä saa koska se on ollut myyjäliikkeellä ja he ovat myyneet sulle auton jossa tää vika on. Onko tarkempaa tietoa mikä stefa vuotaa? Onko vuotanut paljon öljyä? Manuaali vai automaatti?
Auto myydään siinä kunnossa ja siten varustettuna kuin se luovutushetkellä on. Käytetty auto ei ole uusi.
 
"Veera"
Tuossa vielä kuluttajaviraston sivuilta:

Käytetyn auton virhe
Käytetyssä autossa voi olla käytöstä ja luonnollisesta kulumisesta johtuvia vikoja, jotka eivät ole virheitä. Virheen arviointi perustuu kokonaisharkintaan. Huomioon otetaan mm. kauppahinta, käyttöolosuhteet ja ajoneuvon ikä, ajettu kilometrimäärä sekä miten autoa on hoidettu ja huollettu.

Pääsääntö on, että autossa on virhe, jos

auto ei vastaa myyjän antamia tietoja,
myyjä ei ole kertonut sinulle tiedossaan olleista auton ominaisuuksia tai käyttöä koskevista olennaisista seikoista,
auto on huonommassa kunnossa kuin mitä sinun oli perusteltua edellyttää auton hinta ja muut olosuhteet huomioon ottaen.
Et voi vedota autossa olevaan virheeseen, josta myyjä on kertonut ennen kaupantekoa. Muista myös, että jos ostat käytetyn auton jälleenmyyjältä, aiemmalla myyntiportaalla ei ole vastuuta auton virheistä. Tarkista kuitenkin, onko aiemman myyntiportaan antama takuu edelleen voimassa.

http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/autot/virhe-autossa/
 
"vieras."
"typykkä"
Kyllä autoliikkeellä on vastuu myymästään autosta. Jos vaikka myynti-ilmossa lukee "hieno ja virheetön" On se painolastissa kuluttaja-asiamiehen kanssa arvokas lausahdus!! Ja jos lukee vaikka "jakohihna ok" on sekin erittäin arvokas tieto, kun homma menee kuluttajariitalautakuntaan asti. T: nimim yhden rouskun osalta virheeseen saatiin korvausta edes hieman.
 
omaan piikkiin menee
Ostin uudehkon käytetyn auton autoliikkeestä ja n.3kk ajon jälkeen vaihdelaatikko hajosi (automaatti). Kyllä vitutti ja rankasti. Penniäkään en saanut korvausta, kuluva osa, ostohetkellä "kunnossa". Käytetty on aina riski. Kalliiksi kävi mutta tuolla autolla ajelinkin sitten monta sataa tuhatta kilometriä ennenkuin meni kiertoon.
 
"john"
[QUOTE="alkup";29606715]3 vuotta vanha avensis, itsellä ollut muutaman kuukauden. Vaihdelaatikko vuotaa???[/QUOTE]

Jos on joku helppo stefanvaihto, niin liike saattaa tulla maineensa suojaamiseksi tulla vastaan ja vaihtaa tuon. Mutta jos on isompi homma, niin tuskin alkavat millekään, koska auto on kuitenkin ollut teillä jo useamman kuukauden.
 
Aasiakkaat on..
Olen ollut autoliikkeessä töissä yli 10v, ja edellenkään ihmiset ei tajua, ettei virhevastuu ole sama asia kun takuu. Takuu myydään erikseen, virhevastuu on aina.
Mutta kun ostat 3v vanhan auton, ostat todellakin käytetyn auton -et uutta. Eikä käytetyssä autossa koskaan ole uuden auton takuuta.
Autot kuluu käytössä ja kustannukset korjauksista kuuluu auton omistajalle, ei autoliikkeelle.
 

Yhteistyössä