Auto-asiaan kaivataan kannanottoja & vinkkejä

Samaa kysyviä pinoja on varmaa monia mutta en jaksa ruveta selaamaan taaksepäin.

Eli toiveissa on että perheemme kasvaisi vielä yhdellä lapsella (nyt 2 lasta) ja nykyinen automme opel vectra ei olisi enää silloin tilavuudeltaan meille passeli ellei osa porukasta kävelisi.

Haussa olisi siis auto johon mahtuisi vanhemmat ja 2 turvaistuinta sekä sitten tulevan lapsen turvakaukalo (ja myöhemmin myöskin turvaistuin). Ja ehkäpä olisi kiva että takakonttiinkin sitten mahtuisi kauppakassit :p

Millasilla autoilla te 3 lapsen perheet liikutte ja saatte nuo kaikki mahtumaan? Nyt myös teiltä lasten isiltä niitä mielipiteitä autoista, mitenkään naisten tietämystä & kokemusta väheksymättä. Miehen mielipidettä kaipaillaan sen takia kun tuo meidän isukki tuntuu välillä hieman "väheksyvän" (onko edes oikea sana) minun mielipidettä mitä autoihin tulee :whistle:

Täysin uutta autoa ei ole varaa ostaa joten sellaset vinkit voipi jättää suoraan pois.. Joku järki käteen siinä paljonko autosta maksaa :LOL:
 
Perheenlisäyksen vuoksi vaihdettiin autoa 2-koppaiseen (2004) Citroen Berlingoon ja ensimmäiset pari kuukautta ovat olleet positiivinen kokemus. Takapenkille mahtuu 3 aikuista istumaan ja lastenvaunut (Teutonia Spirit) mahtuvat peräkonttiin taittamatta. Takaovet ovat liukuovet, joten ovat helpot käyttää ahtaammallakin parkkipaikalla.

Berlingoon on lisävarusteena saatavalla Modutop-monitoimikatto missä on 5 kattoikkunaa, lokeroita ja tuuletuspuhallin takapenkille. Etsittiin moisen omaava käytetty ja sekin on ollut mainio varuste.

2.0 HDi-dieselkoneella liikkuukin tarpeeksi pirteästi, 1.6 bensamalli tuntui aika laiskalta.
 
Vaikka meillä ei ole, vielä ainakaan, kuin kaksi lasta ja autona tilava farkku, niin silti tuo alkaa käydä matkoilla ahtaaksi. Jos kolme lasta on niin ehdottomasti tarvii jo tila-auton.Meillä on ainakin aina niin älyttömästi tavaraa mukana :ashamed:
 
Moneenkin farmariautoon muuten mahtuu kolme lasta istuimineen + vanhemmat. Riippuu ihan tila-autosta onko se oikeasti tilava, farmariin voi mahtua enemmänkin tavaraa. Meillä on ollut 2 erilaista farmaria, volvo ja renault, ja molempiin mahtui ihan älytön tavarapaljous, mm. yhdistelmävaunut, matkasänky, kaikille kaikki petivehkeet (täkit, tyynyt), kaikille iso vaatekassi... Auton pakkaus on kyllä oma taiteenlajinsa.
 
Opel vectrahan on iso farkku! Ja iso takakontti. Oletko sinä ihan varma, että sinne ei mene kaikkia turvaistuimia? Siis tietyt istuinmallit varmaan täytyy valia.

Opel Zafiraan saa lisää istuimia (jos mennään tähän edullisempiin tila-autoihin). Yksi istuin ylös takakontissa ja viereen menee vielä kauppakassit. Mutta ei mitään vaunuja enää.
Samaa kokoluokkaa löytyy Mazda 5, VW Touran, Rellun Grand Scenic, Ford, etc.

http://www.tekniikanmaailma.fi/autot/vertailut/tm-vertailu-keskikokoiset-tila-autot
http://www.tuulilasi.fi/uudetautot/?subarea=vertailut&article=116049

Jos pitää olla iso tavaratila ja 7 istuinta, niin sitten katse kohti isoihin tila-autoihin.
 
jos tarviit edullisen ja tilavan auton suosittellen renault laguna break authentique.vuosimallia 2001.meillä 1,8 koneella.maksoi vaan 7900? ja ajettu oli vaan 100000.tilava takakontti ja istumatilat edessä ja takana.ja sitä paitsi tosi hienon näkönen,ei mikään tavallisen perheauton näkönen!!
 

Yhteistyössä