Ataraxin käyttö

  • Viestiketjun aloittaja Jepps
  • Ensimmäinen viesti
Jepps
Sain nokkosihottumaan Atarax kuurin ja imetän 3kk:n ikäistä poikaani, tosin osittaisimetyksellä eli saa korvikettakin. Lääkärin mielestä Ataraxia saa käyttää vaikka imettää, että sen takia ei suositella kun se tekee olon tokkuraiseksi eikä välttis herää vauvan itkuun. Mies on kuitenkin kesälomilla ja voi herätä vauvan kanssa, joten voinko käyttää lääkettä? Tietääkö kukaan, vai onko sen vaikuttava aine ehdoton nounou?
 
Tintti83
Muuta en osaa sanoa kuin sen, että itselläni vain ensimmäise päivät Ataraxin kanssa vähän väsyttävät, mutta sitten ei enää koko kesänä. Syön siitepölyallergiaan Ataraxia 25-50 mg kaiket kesät.
 
vieras
Suosittelen erittäin lämpimästi noudattamaan lääkärin ohjetta ja jos siinä oli jotaki epäselvää tai joku asia mietityttää niin soita terveyskeskukseen vaikkapa sairaanhoitajalle tai pyydä puhelinaika sille omalle lääkärille. t.vieras sairaanhoitaja
 
Lääkkeet vaikuttaa eri ihmisiin eri tavalla. Joten ei voi sanoa miten reakoit ennen ku otat. Joskus ataraxia käytettä esim. ennen leikkausta rauhoittamaan potilasta. Mutta ei se kaikille vaikuta.

Mutta näin sanotaan pharmaca fennicassa:

Ataraxia ei saa käyttää raskauden aikana.

Ataraxia ei saa käyttää imetyksen aikana. Imetys on lopetettava, jos Atarax-hoito on tarpeen.

Mutta kyllä lääkärin sitten pitäisi tietää mitä määrää. Joten tiiä sitten mitä pitäs tehdä, jos se kerta on sanonut sulle, että on ok imettää ja ottaa lääkettä.
 
Just lääkärin kanssa tossa alkukesästä juttelin aiheesta, kun on aikaisemmin ollut kielettyä käyttää imetyksen aikana, mutta nyt on ohjeistus sitte taas muuttunut ja saakin käyttää imetyksen aikana.

Ite otin aamulla just yhden ja meinasin nukahtaa pystyyn. Minkä vahvuisia sulle määrättiin? itsellä noi 25 mg käytössä

Muoks. itse en imetä enää
 
Jepps
25mg mullakin. Ja lääkäri sanoi että puolikas tablettikin saattaa riittää, joten enköhän tohdi kokeilla. Poika nukkuu yöt läpeensä, joten yöllä ei tarvitse imettää.
 
Voit soittaa teratologiseen teitopalveluun,jossa on uusin tieto lääkekeistä raskauden aj imetyksen aikana =) saa varmemman tiedon kuin lääkäreiltä ja niiden kirjasta ,mikä se nyt olikaan nimetlään.... Google kertoo numeron.
 
Vieras
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Suosittelen erittäin lämpimästi noudattamaan lääkärin ohjetta ja jos siinä oli jotaki epäselvää tai joku asia mietityttää niin soita terveyskeskukseen vaikkapa sairaanhoitajalle tai pyydä puhelinaika sille omalle lääkärille. t.vieras sairaanhoitaja
Te ette kyllä tiedä sitten mistään mitään, en luottaisi tosiaankaan!

Söin imetysaikana atraxia nokkosrokkoon, soitin teratologiseen tietopalveluun ja sanoivat että voi käyttää. Tk-lääkäreillä ja varsinkaan hoitsuilla ei ole yleensä mitään tietoa.
 
:/
ottakaa huomioon, että ataraxia määrätään myös unilääkkeeksi ja ahdistukseen!!! en missään tapauksessa antaisi lapselle tai käyttäisi imetysaikana tuollaista myrkkyä
 
mie
Itse en söisi sillä olin todella tokkurainen vaikka en edes ottanut lääkärin määräämää max. annostusta. En myöskään usko siihen että lääkettä ei kulje äidinmaidon kautta vauvaan.
 

Yhteistyössä