asuntojen hinnat

  • Viestiketjun aloittaja ilmaa
  • Ensimmäinen viesti
ilmaa
Kuinka paljon on ollut talon hinnassa "ilmaa" kun olette ostaneet omakotitalon? Nämä varmaan vaihtelee paljon mutta kerro oma kokemus. Kerro myös vähän talosta, ikää ja kokoa, kuntoa yms.
Me aloittelemassa talon metsästystä ja mietittiin että kuinka alhaisia tarjouksia sitä kehtaisi heittää. Aika hyväkuntoisia katseltu, remonttiin ei ole mielenkiintoa.
 
Rea
Jos talosta löytyy jotain sellaista, minkä perusteella voisi tinkiä niin siitä vain! Esim. jos puutarha on täysin retuperällä, niin voitte tinkiä sen verran kuin arvioisitte puutarhan kunnostamiseen menevän about 500-1500e. Samoin jos kylppärissä kaakelit tippuvat seiniltä, niin sitten hinnasta voisi tinkiä 1000-3000e jne.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 26.02.2007 klo 10:07 Rea kirjoitti:
Jos talosta löytyy jotain sellaista, minkä perusteella voisi tinkiä niin siitä vain! Esim. jos puutarha on täysin retuperällä, niin voitte tinkiä sen verran kuin arvioisitte puutarhan kunnostamiseen menevän about 500-1500e. Samoin jos kylppärissä kaakelit tippuvat seiniltä, niin sitten hinnasta voisi tinkiä 1000-3000e jne.
Paitsi jos myyjä ilmoittaa nuo viat itse ja ne on täten otettu hinnassa huomioon.
 
Me ainakin viisastuimme ajan myöten myyntiesittelyissä ramppaamisen ja hintojen, tarjonnan seuraamisella. Kun omamme sattui kohdalle, tiesimme heti, että talo on sen arvoinen mitä siitä pyydetäänkin ja tarjosimme saman tien, myyntiesittelyn ollessa vielä käynnissä, pyydetyn hinnan. Meidän jälkeen samana päivänä myöskin joku tarjosi 5000e vähemmän, mutta talo oli jo meidän. HIntaa laski kuntotarkastuksen myötä ilmennyt vika, jonka korjautimme täten tavallaan myyjän laskuun.
 
ilmaako
Tuo riippuu ihan hirmuisesti asunnosta. Helsingin keskustan yksiöt menevät joskus jopa kalliimmalla kuin alunperin pyydetään...
Ystäväni tekivät melko "törkeän" tarjouksen, siis runsaasti alakanttiin, rivitaloasunnosta joka oli ihan jees, keittiö tosin oli purettu ja uutta ei oltu vielä tehty, oli tullut avioero kesken kaiken. Tarjous ei mennyt läpi heti, mutta parin kuukauden päästä myyjät soittivat ja olivat halukkaita myymään tarjotulla summalla. Näinkin siis voi joskus käydä.
Jos asunnon oikein kovasti haluaa on parempi tarjota halutuilla alueilla heti pyydetty, jos taas asunto on roikkunut myyntipalstalla jo pidempään, matalampikin tarjous voi mennä läpi.
 
Me tarjottiin omastamme muutama tuhat vähemmän, kuin pyydettiin, pyynti oli 258.000 ja me tarjosimme 254.000. Katsojia, ja todella kiinnostuneita oli näytössä todella paljon. Ikinä en ole niin paljon katsojia nähnyt.

Hinta oli alueen tasoon verrattuna kohdillaan, joten kun todella asunnon halusimme, tarjosimme sitten noinkin paljon. Ja samana päivänä tarjous hyväksyttiin. Ehdimme tekemään ekan tarjouksen.

Omakotitalosta ei meidän tapauksessamme ollut kyse, vaan paritaloneliöstä pääkaupunkiseudulla.
 
Riippuu tosiaan tilanteesta, kuten tuossa edellä onkin mainittu. Tuttu välittäjä kertoi että esim. -10-15% tarjoukset on hyvin tyypillisiä. En ota siis kantaa meneekö läpi ja milloin menee.
Joskus käy kuitenkin tuuri: kaveri osti tässä hiljan rivari-asunnon jossa pyynti 170 000e. Asunto lähti hintaan 155 000e.
 
LIsäilenpähän tähän vielä, että samana päivänä kuin tämä meidän nykyinen kotitalo oli ensiesittelyssä, myös yhtä toista taloa ehdimme käydä samalla reissulla katsomassa, sekin ensiesittelyssä ja hinta täsmälleen sama. Se talo oli uudempi ja paljon pienemmällä tontilla. Siitä emme olisi missään nimessä maksaneet lähellekään pyyntihintaa, täysin persoonaton perustalo.

Kun aikoinaan ostin oman osakkeen, se oli ollut myytävänä kauan. Sain hintaa reilusti alemmas. Kun sitten itse myin sen, sattui liikkeellä olemaan henkilö, joka haki juuri tuollaista eikä vastaavaa silloin ollut myynnissä. Kävi siis tuuri, ja sain myytyä osakkeen paljon parempaan hintaan kuin mitä itse siihen sijoitin.

 
duuri
Näihin ei voi antaa oikeaa vastausta. Riippuu hirveästi asunnon kiinnostavuudesta ja myyntiseudusta. Me ostettiin asunto suositulta alueelta, josta yleensäkin menee nopeasti kaupaksi, ja heti ensiesittelyssä tuli 3 tarjousta pyyntihinnalla ja me saatiin onneksi asunto. Onneksi ei mennyt kuitenkaan hintakilpailuksi.
Jos taas asunto ollut jo myynnissä kauemmin uskaltaa kokeilla matalammallakin hinnalla. Mutta sellaiset kivat perheasunnot, joissa alunperin jo hinta vaikuttaa järkevältä, menevät kyllä usein ihan pyyntihinnallakin.
 

Yhteistyössä