Asunnossa rappuset ja useampi kuin yks lapsi... kokemuskia kaipaan...

Meillä olis nyt edessä asunnon osto ja uudessa asunnossa on rappuset ja mietin tässä miten mulla päivät menis noiden 1v2kk ikästen kaksos poikien kans rappujen suhteen. Alhaalla on keittiö, olohuone ja vessa muut huoneet on yläkerrassa. Onko se hankalaa kulkia edes takas noiden kans vai teenkö vaan ite numeron noista rappusista :D Pitäs ensin kiikuttaa toinen ylös/alas ja hakia toinen perästä, ennekö kasvavat sen verran ja oppivat ite kulkemaan... plääh...
 
Nopeasti lapset oppii kulkemaan portaissa kun vaan itse jaksaa alussa neuvoa miten tullaan alas. Ja kulkee itte takana kun mennään ylös. Ja ne portit on hyvä ettei tartte koko ajan olla vahdissa portaissa.
Meillä ainakin aikoinaan ei ollut ongelmia. Niitä vahinkoja sattuu myös aikuiselle kun astuu harhaan.
 
Ei ongelma hdet portaat. Mellä molemmat pojat oppivat kulkemaan rappusissa 1,5v iässä tietenkin valvotusti. Ylös "kontaten" ja alaspäin peruttaen ei tarvinnut kauaa kannskella.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Tulikärpänen:
Nopeasti lapset oppii kulkemaan portaissa kun vaan itse jaksaa alussa neuvoa miten tullaan alas. Ja kulkee itte takana kun mennään ylös. Ja ne portit on hyvä ettei tartte koko ajan olla vahdissa portaissa.
Meillä ainakin aikoinaan ei ollut ongelmia. Niitä vahinkoja sattuu myös aikuiselle kun astuu harhaan.
Jep meillä onkin kaks porttia jo täältä vanhalta asunnolta ja siellä näytti yläkerrassa olevan kiinteästi valmiina jo portti...
 
Meidän keskimmäinen oppi kulkemaan edellisen asunnon portaat, valvotusti, tasan vuoden ikäisenä.
Kun muutettiin (neiti 1v2kk) laitettiin täälläkin kuitenkin portti, kun raput on jyrkemmät ja liukkaammat kun edellisessä.
Sillä meni tasan viikko oppia avaamaan se portti (vaikka on nostettava malli). Viritettiin siihen sellainen narulukko-systeemi, meni 2 päivää ja se avasi senkin.
4v. isosisko tosin ei sitä porttia saanut auki.

Kun yllätin pienemmän ystävällisesti auttamasta isosiskoaan portin kanssa, päätin antaa koko hökötyksen olla.
Itse nuo nyt portaissa kulkevat, mitään vakavampaa ei ole koskaan sattunut, isosisko on portaissa kerran hiukan kompuroinut kun vauhti oli vähän liian kova.
 
Miuski harmailee
Meilläkin on portaat olleet talossa aina, kun on ollut pieniä lapsia. Tai siis aina :) Ei mitään ongelmia, hyvin sujuu, kun muistaa olla tarkkana. Portit ovat meillä olleet ahkerassa käytössä eteenkin yöaikaan. En olisi saanut rauhassa nukuttua, kun olisin pieniä vahtinut liikaa. Unenpöpperössä kun ei tiedä, mihin ajatus vilahtaa ja miksi sinne alakertaan olisi väkisin yöllä päästävä (vaikka kaikki siis nukutaan yläkerrassa).
 
Kyllä lapset pian rappusiin tottuvat ja oppivat niissä kulkemaan. Ylöspäin on aluksi tietenkin helpompi ja luontevampi opetella. Meillä kaksi nuorimmaista oppi konttaamaan kodin rappuset ylös n. seitsemän kuukautisina. Alas tuloa täytyi opettaa pylly edellä kun eivät koonsa puolesta luonnollisestikkaan voinut askeltaen tulla. Hieman isompina oppi sitten kulkemaan aikuisten tavoin.
 
Rähmäkäpälä harmaana
Kyllä lapset oppivat nopeasti, kun annat kiivetä. Toinen voi kontata ylös ja kuljet perässä toinen sylissäsi. Lapsiportit teidän pitää hankkia sekä ylä- että alakertaan.

Kahdessa kerroksessa on kuitenkin paljon hyviä puolia. :)
 
Kyllä lapset portaisiin oppii, ei ongelmia. Meillä ainakin molemmat lapset on osannu kulkea portaissa konttaamalla ennen kuin oppivat kävelemään. Portti on kyllä ihan ok.

Kun lapset on vähän isompia niin kaks kerroksinen asunto on tosi kiva. Pysyy alakerta vähän kivemman näkösenä, kun se lelukaaos on siellä yläkerrassa.
Kun tulee vietaita niin kaks kerrosta on kans tosi hyvä juttu. Lapset leikkii ja juoksee yläkerras ja aikuiset saa olla rauhas alakerras. Ei lapset juokse siinä missä aikuiset yrittää jutella keskenään.

Ja lapset tykkäävät kans kun saavat olla omassa rauhassaan siellä yläkerras.

Niin kauan kun lapset asuu kotona, en vaihtais yks kerroksiseen taloon.
 
joopa
Kaks päivää konttaamisen oppimisen jälkeen alkoi meillä lapsi kiipeillä portaissa. Valvotusti annettiin sitä tehdä ja 1,5v iässä kulki sujuvasti portaita ylös-alas. Luultavasti teillä ongelma on vain pari kuukautta ajankohtainen.
Yhden tai kaks kertaa on meillä lapsi kaatunut portaissa. Olisikohan ollut 2,5v ja silloin liukastui johonkin tai oli hyppimässä portailta toiselle kun lipesi. Koiran vuoksi meillä oli yläkerrassa portti käytössä tosi pitkään.
 
kuu
lapset oppii nopeesti, meilläkin jo vuoden vanhana osas kulkee rappuset, valvotusti. muuten oli portit molemmissa päissä ettei yksin lähteny kulkemaan. hyvin se menee, kun vaan opetat jo alusta pitäen miten kuljetaan ja mitä ei saa tehdä....
 
Alkuperäinen kirjoittaja rööttynä:
sitä vain mietein, kun meillä on tosin kaksi samanikäistä jolloin ne olis yhtä aikaa menossa joka paikkaan niikuin nyttenkin... :snotty:
Jos ne menee sovussa, niin ei kai se sen kummempi asia ole kaksi lasta kiipeämässä, kuin yksi.

Jos se menee siihen, että ruvetaan keskellä portaita tönimään tai tappelemaan, niin sitten on tietysti aiheellistakin pähkäillä.

Meillä kun on vieraita, niin kakaroita ramppaa portaissa yhteensä 4-5, saman- ja eri-ikäisiä.
Hyvin se menee, kun nätisti kulkevat.
 
mami
meillä ei ennen ollut rappusia kun tähän muutettiin.. alakerrassa on olkkari keittiö sauna ja wc..
kolme isointa kiipes jo sillon ite rappuset ..neljättä avustin kädestä ison mahan kanssa ylös ja kannoin alas.. mikäli kukaan muu ei ehtinyt apuun kun poika aristeli rappuja....nyt kun *aristelija* on 3v ja sen aikanen maha asukki 1v3kk niin KAIKKI kiipeää ylös omin nokkineen ja muut kuin kuopus pääsee myös alas.. ja kuopus on oppinu että mamin sa pois palstalta kun karkaa yksin yläkertaan...:D....pakko hankkia portti tuohon alas ..ylhäällä on jo...

 
rappunen
Meillä on kolme kerrosta. Yläkerrassa makuuhuoneet, keskikerroksessa keittiö, olkkari, minikylppäri ja alakerrassa kodinhoitotilat.

Näissä on rampattu vauvan ja 4 vuotiaan kanssa. Talo on vanha ja portaat kapeat ja jyrkät.
vauva on nyt 10 kk ja lähtee kiipeämään rappusia yläkertaan, joudumme laittamaan portin siihen.
Kodinhoitotiloihin menevien rappusten edessä on kohtuullisen tiukka ovi.

Kyllä se kantamista on. Ensin vauva yläkertaan, portti kiinni. Itse alas pyykkikoppaa hakemaan, vauva irti portista, parkua, portti kiinni ja pyykit kaappiin...

On tässä oppinut vanhan kansan tavoille systematisoimaan arkeaan: vie mennessäs, tuo tullessas. Muuten saisi ravata edes takaisin koko ajan.
 
Kotiäiti
Portti rappusiin ylös ja alas. Ensi alkuun lasten pääasiallinen leikkipaikka alakerran olkkarissa ja kun kasvavat niin sitten siirrätte leikit ylös. Ainakin meidän 2,5 vuotias osaa kulkea portaissa jo oikein näppärästi.
 
Sirkkeli
Sisko asuu just tommoisessa asunnossa. Ja kovasti kaipaa yhtä makkaria alakertaankin, että vois pitää mukuloita silmällä kotitöiden aikaan. Tosi hankala asunto, eivät ole asunneet kuin reilu puol'vuotta, ja ovat ihan kypsiä siihen kämppään.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Sirkkeli:
Sisko asuu just tommoisessa asunnossa. Ja kovasti kaipaa yhtä makkaria alakertaankin, että vois pitää mukuloita silmällä kotitöiden aikaan. Tosi hankala asunto, eivät ole asunneet kuin reilu puol'vuotta, ja ovat ihan kypsiä siihen kämppään.
Tätä just pelkäänkin... ja tarkotuksena olis kuitenkin saada poikien leikki paikka yläkertaan omaan huoneeseen ja olkkari sais olla olkkarina, tosin leluja nyt saada tuoda/viedä ihan miten haluaa, mutta kuitenkin haluaisin et olis oma leikkihuone pojilla, nii kui nytkin ja hyvin on toiminu ja tykkäävät sovussa leikkiä sillä aikaa, ku ite laitan tiskejä, pyykkejä, ruoka ym.. ja silloin saan ne tehdä rauhassa, kun eivät ole jaloissa pyörimässä...
 

Yhteistyössä