asumisoikeusasunnoista

Moikka! Osaisko joku kertoa miten toimitaan että pääsee näihin asuntoihin? Voiko niihin päästä jos luottotiedoissa häikkää??Itselläni merkintä ex-miehen takia...Sain pienen pesämunan,ajattelin laittaa kiinni as.oik.asuntoon,jos mahdollisuus päästä luott.häiriön takia.
 
Ei kai luottotiedoilla ole väliä - ainakaan, jos "pesämunasi" riittää asumisoikeusmaksuun, eli et tarvitsisi lainaa siihen.

Käsittääkseni sinun tulisi hakea järjestysnumero, jonka saat asuinkuntasi asuntotoimistosta - niin luulisin..
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 08.12.2005 klo 11:04 minä kirjoitti:
Ei kai luottotiedoilla ole väliä - ainakaan, jos "pesämunasi" riittää asumisoikeusmaksuun, eli et tarvitsisi lainaa siihen.

Käsittääkseni sinun tulisi hakea järjestysnumero, jonka saat asuinkuntasi asuntotoimistosta - niin luulisin..
Noin se menee. Me asutaan asumisoikeusasunnossa.
 
Molemmat kalliita... Asossa vastike kuitenkin vuokra-asuntoa kohtuullisempi, kun taas osaomistuksessa voi joutua maksamaan liki samaa vastiketta + korkoja nostamaan asumiskustannuksia. Eli ellei riittävää pääomaa sijoitettavaksi osaomistukseen, kannattaa mieluummin harkita ASOa.

Me itse kallistuimme "pitkin hampain" asumisoikeuden kannalle. Sen etu on liki varma maksetun aso-rahan saaminen takaisin (jopa indeksikorotuksella kasvaneena!), kun taas osaomistuksessa maksettu alkumaksu ei tule takaisin samansuuruisena, vaan siitä vähennetään asumisvuosien mukaan joitakin prosentteja. Tämä on sangen suuri ongelma, jos asunnossa ollaan ehditty asua vuosia, mutta asunto ei kuitenkaan maksettu 100% omaksi. Lisäksi tämän hetken asuntojen korkea hinta voi kostautua osaomistuksessa myöhemmin asunnon hinnan alennuttua reippaastikin...
 
Kiitos infosta! Juu pesämuna riittää,en tarvi lainaa. Haluan vaan päästä lastenkaa tasokkaampaan asumiseen,pois näistä kaupungin vuokra-as.lähiöistä....Eikös aso ole asumistukikelpoinen?? Ennenkuin tästä töihin palailen,niin siksi aikaa varmasti haettava....
 
Suhinalempi harmaana
Hei!
Asutaan osaomistusasunnossa. Kuukausittainen maksu koostuu vastikkeesta eli ns.vuokrasta, johon saa tukea Kelalta ja lainanlyhennyksestä. Eli ostaessamme asunnon maksoimme 10% sille määritellystä kokonaishinnasta. Joka kuukausi tämä lainanlyhennys kerryttää tätä omistusprosenttia niin, että kun talon valmistumisesta on kulunut 20 vuotta, on asunnosta 40% meidän ja olemma velvollisia lunastamaan loput 60 % itsellemme siitä hinnasta, joka asunnolle on sen valmistuessa määritelty.

Tällä hetkellä asuntojen hinnat ovat nousseet niin paljon, etä meidän talosta myydään näitä asuntoja kaksinkertaisella hinnalla siitä, mitä itse maksoimme. Talo on 6 vuotta vanha. Sama rakennuttaja on rakentanut viereen lähes samanlaisen omistusasuntotalon, jossa vastaavan asunnon hinta on melkein kaksinkertainen verrattuna siihen, mikä meidän asunnolle määritelty hinta tulee olemaan.

Kannattaa kysellä eri firmoilta erilaisia vaihtoehtoja. Me satuttiin löytämään todella hyvä. Tiedetään, että ei tulla tässä seuraavaa 14 vuotta asumaan, mutta niin edullisesti on saatu, että takkiin ei varmasti tule.
 
mie
ja se hyvä puoli asossa että järjestelmän sisältä löytää helposti vaihtareita elämäntilanteen mukaan, meille tuli esmes pikamuutto toiselle paikkakunnalle niin ei rasittanu myynti ja ei tarvinnu hätäsesti löytää omistuasuntoa..
 

Yhteistyössä