astma ja marsu

  • Viestiketjun aloittaja juppis
  • Ensimmäinen viesti
juppis
7v tytölläni todettiin 4vuotiaana astma. Nyt pariin vuoteen astmasuihkeet ei kuitenkaan ole olleet jatkuvassa käytössä, tarvittaessa niitä on kuitenkin edelleen otettu. Suurin allergisoiva ja hengen vinkumaan pistävä ärsyke on koira. Siitepölystä ei ainakaan jatkuvasti oireita ole tullut.
Nyt tyttöni haaveilee omasta marsusta..on jo järjestellyt huoneensakin niin että sinne mahtuu marsun häkki ja kyyneleet silmissä minulle sanoo että hän odottaa sitä päivää jolloin ei enää ole allerginen.. :( Ystävällään on marsu jota on aina välillä päässyt hoitamaan, eikä siitä ole tullut yskää, mutta entäpä sitten kun se olisikin siinä hoidettavana jatkuvasti, jospa se sitten aiheuttaisikin hengenahdistusta....
Onko kellään allergisella kokemuksia marsun hoidosta..?? En tiedä mistä muualtakaan tätä asiaa alkaisin kyselemään... Surettaa vaan pienen tytön puolesta..
Kiitos vastauksistanne!!
 
allergisten äiti
Jos mikä tahansa eläinallergia, niin helposti allergisoituu myös muille. Kanit ja marsut ovat pahimmasta päästä. Allergia- ja astmaperheisiin ei suositella mitään eläimiä.
 
Kannattaa verrata nykyistä surua siihen, jos marsu, johon on kiinnytty joudutaan antamaan pois. Kaikki astmaatikot eivät ole kuitenkaan eläinallergisia. Marsu, kani ja erityisesti kissa ovat sieltä pahimmasta päästä allergisoijia. Jos pahoja eläinallergioita ei puhkea, niin myöhemminhän esim. hevosharrastus voi onnistua, jos ei ole pahasti allerginen heinälle. Marsuvierailujen perusteella ei vain vielä voi sanoa allergisoitumisesta mitään, koska se voi tulla kuukausien kuluttua. Iän myötä varmasti selkiytyy miten eläinallerginen lapsenne on ja sitten voitte miettiä asiaa uudelleen.
 
juppis
Niin...selittelin jo aiemminkin tytölle kuinka surullista olisi jos sitten joutuisi marsusta luopumaan...tytölle tulee siis koirasta kova yskä ja ahdistus, mutta esim.kissasta ei ollenkaan vaikka ollaan oltu useampi päivä ja yö talossa jossa kissa. Sen takia tuota marsuakin uskalsin miettiä...että olisiko jollain ollut kokemusta....mutta kiitokset kaikille vastauksista!!
 
Kerro suunitelmistasi allergialääkärille niin saat kuulla mitä mieltä asiantuntijat ovat, epäilen että joudut kunnon puhuttelu! Mikä on tärkeämpi pienen tytön haave eläimestä tai tyttäresi terveys???
 
juppis
No huh huh, kiitos vain vieraalle...tottakai tyttöni terveys on etusijalla, kyllä mua nyt raivostuttaa tollaset kommentit!!!! :( Halusin vain kuulla jos jollakulla olisi sittenkin ollut erilaisia kokemuksia....tuli selväksi ettei täällä saa kysellä neuvoa ilman että joku arvostelee huonoksi äidiksi.
 

Yhteistyössä