Astianpesukoneen osto

  • Viestiketjun aloittaja Vinkkejä kaivataan
  • Ensimmäinen viesti
viuhtitiuhti
ajastettavat koneet on käteviä jos on käytössä yösähkö, ja haluaa koneen pesevän siihen aikaan.
kaikilla koneillahan on takuu... liekö enää hirveästi merkillä väliä. meillä on ihan uppo-outo merkki, oli edullinen ostaa ja kahden vuoden takuu. loistavasti on ainakin tähän asti toiminut... :whistle:
jonkin verran kai kokoeroja on, mittaa tila johon kone on tarkoitus laittaa.
joissakin on vaikka mitä hienoja ohjelmia ja toimintoja... mieti mitä tarvitset?
 
Meillä on vm 96 Electrolux, jota korjattiin jo 2 v ensimmäisen kerran ja nyt on korjattu 4 kertaa, enää ei korjata, ostan uuden joka ei ole samaa merkkiä. Aika kovaääninenkin kone on, mutta korit ovat hyvät ja muunneltavat.
 
Juuri ostettiin uusi, kun muutaman vuoden vanha electrolux hajosi (vika löytyi ohjauspanelista ja olisi tullut tosi kalliiksi korjata).

Uusi kone on nyt sitten Bosch elektronisella ohjelmavalitsimella (ei ole rikkimeneviä pyöritettäviä osia). Käyntiääni on mielestäni suht hiljainen (52db, kuulemma siinä rajalla, alle tuon on hiljainen yli menevää ei kannata ostaa)

Kannattaa kierrellä ja kysellä myyjiltä. Ihan halpaa ei kannata ostaa, mutta ei myöskään mitään sikakallistakaan :) :)
 
soita huoltoliikkeisiin ja kysy mitä koneita korjaavat vähiten...tai jos naapuri on uusimassa keittiötä tee diili ja pyydä tilamaan samalla sulle kone tiskaukseen, ne toimitetaan aina nettohintaan... meillä toimi molemmat keinot ja keittiössä tiskaa nyt siemens. Naapuri huone on makkari eikä käynti ääni häiritse. Ps siemens tulee samalta tehtaalta kuin Bosch, mutta edullisemmalla hinnalla.
 
mamma -75
on jännä, miten myyjät suosivat noita elektronisia ohjelman valitsimia perinteisten pyöritettävien sijaan. itse en ole koskaan kuullut, että keltään olisi pyöritettävä mennyt rikki. ja voisin luulla, että pyöritettävä on helpompi ja halvempi korjata kuin uudenaikaiset elektroniset. mut täähän voi olla vain luulo. meillä on nyt kuitenkin kone elektronisella valitsimella, kun saatin sellain pintaviallinen kone tosi halvalla. eli koneen kyljen pellissä oli pieni lommo (no eihän se mihinkään näy, kun kone on kaapien välissä!)
 
harmaana
osta hiljainen ja hyvin kuivaava ja sellainen jossa on ohjauspaneeli piilossa luukun yläreunassa (siis ei näy kun luukku kiinni). Älä katso ostovaiheessa hintaa vaan osta hyvä! nimim. edellistä ostosta katuva, nyt tyytyväinen
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.01.2006 klo 11:49 isoäiti kirjoitti:
Miten siemens astianpesukoneella saa hyvän kuivaustuloksen,en ole tyytyväinen, enkä oikein pesuunkaan,jää laikkuja vaikka laittaisi vähän pesuainetta.
Laitatko nk.huuhtelunesteen koneeseen, se auttaa...meillä on valittavana vissiin kuusi vai seitsemän eri pesuohjelmaa tuossa siemenssin koneessa ja aina on puhdasta tullut. Joskus voi vika olla myös pesuaineessa ja veden kovuudessakin on vaihteluita, vaikka Suomessa pitäisi olla pehmyt vesi. Siellä koneessa pitäisi olla suolasäiliö johon suola lisätään, tämäkin voi auttaa...
 

Yhteistyössä