Apuva! Marsipaanikuorrutus kakkuun...? *sis. kuvan* :D

Kakku on tehty mutta kuorruttaa pitäisi vielä. Vähän hirvittää kun en marsipaania ole koskaan käyttänyt.

Leivontablogien mukaan kakku pitäisi ensin kuorruttaa jollain diplomaattikreemillä, mutta kun mulla ei satu olemaan mitään vaniliinikreemijauhetta, niin millä sen korvaisin? Voiko vispiin sekoittaa esim. vaniljavanukasaineksia, valkosuklaanougatmousse-jauhetta tai jotain muuta? Entä onko jotain huomioonotettavaa tuossa marsipaanin laittamisessa?
 
Kun kaulitset sitä tomusokeria niin käytä PALJON tomusokeria...sen voi sitten kakun päältä pyyhkiä kostealla liinalla pois...Ja mun käsittääkseni sen kuorrutteen pitäs olla mahollisimman rasvasta,jos pelkkää kermavaahtoa laittaa niin se marsipaani alkaa äkkiä hikoileen...esim.kerma+tuorejuusto valkosuklaa vois olla hyvä,mut miks ei tuo valkosuklaa-nougatmoussekin toimis...Nii ja sit tietenni voikreemi!
 
Alkuperäinen kirjoittaja One large coffee to go:
Voikreemi kuulostaa ällömakealta :/ mutta täytyy miettiä. Tuorejuustoa löytyy sekä valkosuklaatakin. Kakun täytteenä on vaan jo sekä suklaamousse että valkosuklaamousse, pelottaa että menee liian äklöksi...
Kreemiä tulee tosi ohut kerros. En usko, että se kakkua liian äklöksi saa. Kreemin tarkoitushan ei ole tuoda makua, vaan se auttaa marsipaanikuorrutusta pysymään kauniina.
 
Ta-daa!
Koitin laittaa niin pienen kuvan ettei erotu liian hyvin. B)

Kaksi pötköä marsipaania ei riittänyt -> laitoin reunoille voikreemiä -> ei levittyny nätisti -> peitin vaahtokarkinpaloilla. Sitten se näyttikin tuo reuna jo niin rumalta, etten vaivautunut pyyhkimään tomusokereitakaan marsipaanin pinnasta pois...

Mut ehkä kuitenkin uskallan jatkaa harjoituksia, koska tyttö tykkäsi tästäkin (tilasi siis possukakun). =) Ens kerralla vaan tarpeeksi marsipaania...

 

Yhteistyössä