Apua!!! Vauva ei syö kiinteitä

Aloitimme kiinteiden maistelun reilu 4kk iässä ja aluksi tuntuikin mastuvan. Ajattelin, että onpa mukavaa kun pikkukakkonenkin on näin hyvä syömään(isoveikka söisi vaikka pieniä kiviä).
Muutama viikko sitten vauva, nyt 6kk, teki täydellisen lakon kiinteiden suhteen. Ei uppoa vihannes eikä hedelmä. Puurot ja vellit eivät myöskään kelpaa. Yritin tänään saada pojan juomaan velliä pullosta, mutta eipä siitäkään mitään tullut. On tähän asti suostunut juomaan maidon ainoastaan tissistä, mutta yrittänyttä ei laiteta.
Tilanne on se, että vauva hermostuu jo lusikan nähdessään ja laittaa suun visusti kiinni. Olen kokeillut kaiken sirkustempuista oopperalauluun hämätäkseni poitsun syömään, mutta ei :(
Tänään huomasin, että mahdollisesti ensimmäistä hammasta pukkaa. Voiko tämä olla syynä useamman viikon syömättömyyteen? Kuinka tärkeää puolivuotiaan on ylipäätään syödä kiinteitä enemmän kuin n. 2tl päivässä? Tissi kyllä kelpaa paremmin kuin hyvin. Uskallanko unohtaa soseet viikoksi pariksi, jos se hammas vaikka olisi syynä lakkoiluun?
Nykytilanteessa stressaantuu sekä äiti, että selvästi myös vauvakin. Onko parempi antaa tosiaan tilanteen tasoittua ja yrittää myöhemmin uudelleen?

Onko muilla ollut tällaisia lakkolaisia? Vertaistukikin olisi paikallaan :)
 
noin pienellä se maito on vielä pääasiallista sapuskaa, lopetat tuputtamisen ja ressaamisen.
kokeile antaa jätystää kylmää vesimelonia/banaania, viilentää mukavasti ikeniä.

Meillä on kaikilla kolmella ollu n.puolenvuoden iässä lakkoilua syönnin kanssa, hyvin ovat eläneet myös äidinmaidolla.
 
Voit ihan hyvin jättää soseet siksi aikaa, kunnes hammas on puhjennut. Noita kausia tulee myöhemminkin - ja usein. Jos vauva on kovin kipeä suustaan ja kärttyinen, voi parasetamol helpottaa.

Anna vauvan itse päättää, minkä verran syö. Noiden vesimelonin palojen yms imeskely voi olla ihan mukavaakin. Samoin kuin kovan leivän.
 
Ei vauva siihen kuole jos välillä menee vähemmällä ruoalla. Meilläkin hampaiden puhkeaminen ja uudet opitut jutskat on aina näkyneet ensimmäisenä syömisessä eli ei mikään kelpaa ei vaikka äiskä päällään seisoisi.
 
Älä stressaa, hammasta veikkasin jo ennenkuin pääsin tekstissäsi siihen saakka. Kyllä ne ruokahalut sieltä palaavat. Tosiaan kokeile viileitä syömisiä, joita voi hiukan "pureskellakin", josko se helpottaisi ienten tuskaa.

Ja noihin ruokamääriin. Ei esikoinen syönyt tuotaa määrää vielä yksivuotiaanakaan ja silti paino oli rankasti plussalla ja hb erinomainen. Ja ihan satavarmasti ei tule nuorempikaan (nyt 5kk) syömään puolivuotiaana kahta sosepurkkia ja 2 dl puuroa, jos syöntiharjoitukset aloitetaan 6kk ;)
 
Niih, meillä alko 3,5kk kiinteät niin siksi neiti syökin tuon verran. Ei pygeny imettää ku pari vko, sit kokonaan siirryttiin korvikkeeseen. Jotkut vauvat kaipaa enemmän kiinteitä jotkut taas ei yhtään, kyllä meillä Elsa välillä syö ja välillä ei, johtuen juuri hampaista :)
 
Meillä ei 1,5v syö kuin muutaman lusikallisen ruokaa päivässä... Monet 6kk ikäiset tosiaan vasta ottavat ensi lusikallisia. Meillä siirryttiin silloin 1* vrk ruokailusta kolmeen ateriaan päivässä. Vaihtelevalla menestyksellä.
 
Huh, helpottavaa kuulla, että syytä paniikkiin ei ole :) Esikoinen tosiaan veteli puolivuotiaana oikein miesten annoksia. Toisaalta ensimmäiset hampaatkin tulivat vasta lähempänä vuoden ikää ja selvää ruokahaluttomuutta oli hänelläkin havaittavissa.
Tuhdiksi on tätä vauvaa kehuttu/haukuttu, että ei se varmaan ole nälkään kuolemassa. Neuvolasta vain sai sellaisen käsityksen, että pitäisi olla jo kaikki lihat, viljat, soseet ja mössöt repertuaarissa mukana ja maito vain sivuroolissa. Toisaalta kyseisen terkan mielestä 6kk täysimetys on täyttä humpuukia :/
Vesimeloonia annoin tänään imeskellä ja se näytti kelpaavan. Huomenna voitaisiin maistella banaania.
Mitenkäs muuten, voiko näin pienelle jo antaa maissinaksuja? Esikoisen vauva-aikana hoksasin naksujen olemassaolon vasta tämän ollessa 10kk, joten en tullut aiemmin kokeilleeksi.
 
Mä suosittelen vielä sormiruokailua (siitä on täällä oma ketjunsakin) =) Meillä mentiin sillä tyylillä, eihän tuollainen 6 kk vielä paljoa saanut ruokaa sisäänsä itse syömällä, ja kauhea sotku siitä tuli, mutta molemmat tytöt tykkäs ja oppivat sitä paitsi syömään itse jo tosi pieninä. Lusikkaa ei meillä suuhun huolinut kumpikaan koskaan... (paitsi nyt isoina).
 

Yhteistyössä