apua sitruunahappo

Sitrusallergiset voivat saada oireita sitruunahaposta, sillä sitä esiintyy luonnostaan sitrushedelmissä.
Kokeilepa siis jättää pois sitruunahappoa sisältävät tuotteet, tosin vaikeaa se on, koska sitä käytetään säilöntäaineena monissa elintarvikkeissa.
Joissakin se on korvattu omenahapolla.

Toivottavasti oireet helpottavat! :)
 
Tässä tulee tarkistettua tietoa: luontainen sitruunahappo, jota suurin osa hedelmistä ja marjoista sisältää, ei ole samaa sitruunahappoa, jota käytetään happamuudensäätöaineena elintarvikkeissa. Silti molemmat saattavat aiheuttaa oireita. Keinotekoisesta sitruunahaposta (E330) on johdettu muitakin happamuudensäätöaineita, kuten E331, E332, E337... Nyt en muista kaikkia, mutta listan saat allergisten lasten sähköpostilistalta, yahoogroupsilta.
Luontainen sitruunahappo ja keinotekoinen on sama kuin vanilja- ja vaniliinisokeri. Toinen on luonnon oma ja toinen teollisesti valmistettu tuotos.

Omalla pojallani on sitruunahappoyliherkkyys mutta voi syödä sitrushedelmiä. Ovatkin melkein ainoita hedelmiä, jotkä sopivat!

Tsemppiä!

Ai niin ja kannattaa lukea kaikki, mitä laitat lapsen iholle tai suuhun, jos sitruunahappo aiheuttaa oireita. Rasvat, shampoot, saippuat, hillot, mehut, margariinit, karkit, jopa gluteeniton korppujauho(!), keksit, einekset, yms...
 
Dahlia
Lisään vielä edelliseen tietopakettiin, että sitruunahappoa valmistetaan nykyään mm. vehnästä ja maissista. Esim. vehnälle tosiTOSIherkkä voi saada oireita vehnäperäisestä sitruunahaposta.
 

Yhteistyössä