Apua peukun imemisen lopettamiseen!

Kohta 4-vuotias poikamme imee vieläkin peukaloa enemmän tai vähemmän koko ajan!! Leikkiessä, sylissä, nukkuessa ja välillä kesken ruokailun! Puhe on epäselvää ja poika käy puheterapiassa.
Lääkärit ja terapeutit ovat sitä mieltä, että peukun imeminen loppuu ajanmyötä itsestään. Minusta vaan tuntuu siltä, että se lisääntyy, eikä loppua näy!

Ajattelinkin tehdä sellaisen tempun, että lopetetaan se peukun imeminen vaikka väkisin. Mutta miten??? Onko kenelläkään kokemuksia, kun on kyse noin isosta lapsesta? Teippi ei varmasti peukalossa pysy. Lahjominen ei auta, eikä mikään tarrankeräily. Pojalla on myös hieman kehitysviivästymää ja siksi järkipuhe ja lahjominen ei tepsi.

Olisiko kenelläkään antaa pulmaan ratkaisua vai onko tosiaan niin, että pojan pitää psyykkisen kehityksen takia saada imeä peukaloa vaikka se ehkä estää puheen oppimisen??!!
 
Moikka, meillä loppui kun laitettiin pari viikkoa sitä ainetta kynsiin, jota myydään ihan marketeissa. En saa nyt nimeä päähän, mutta löytyy sieltä kosmetiikkaosastolta, jossa myydään kynsien huoltojuttuja. Ja siinä ihan lukeekin, että estää kynsien pureskelun tai peukalon imemisen! Maistuu sitten ihan tosi pahalle. Ja jos lapsi ei anna laittaa, kun huomaa, että se maistuu pahalta, niin eikun yöllä lakkaamaan kynnet.
 
Ei auta se kynnelintapainen aine. Kokeiltiin sitä jo aikaa sitten, mutta poika hoksasi heti mennä pesemään aineen pois. Ja sit sitä kuolan määrää... poika sylki pitkin lattioita, jos suuhun meni pahanmakuista ainetta..
 
Meillä tyttö 5-v ja aloittaa eskarin elokuussa. Imee peukkua nukkumaan mennessä,telkkaria katsoessa ja silloin kun on vaikka kyllästynyt eikä siihen ole tehonneet laastarit,lahjomiset,apteekin aineet eikä mikään muukaan vaikka olen sanonut että hampaatkin menee vinoon ym. :-/ Vähentynyt on hieman iän myötä mutta kokonaan ei ole vieläkään loppunut enkä enään muuta keksi kuin vain odottaa että jos loppuu ajan kanssa..
 

Yhteistyössä