APUA, pesukone ujeltaa

Tiedän, tyhmää kysellä täällä, mutta kysyn silti :D

Pyykinpesukone alkoi ujeltaa lingotessa. Onkohan se menossa rikki?
Korvaakohan kotivakuutus yleensä tuollaset jutut? Ketään kuka tietää? :ashamed:
 
bud
Alkuperäinen kirjoittaja KS09:
Tuleekohan muuten toi laakerinvaihto kuinka kalliiks? Että tuliskohan halvemmaks, kun uuden koneen osto nykyhinnoilla... :whistle:
Meillä ei ainakaan pystyny vaihtaan pelkkiä laakereita, en tiedä onko näin kaikissa merkeissä. Uus rumpu tilattiin Italiasta, eikä kyllä olis korjattu, jos ei olis takuuseen menny. Kyse on varmasti sadoista euroista.
 
..
riippuu minkä ikäinen kone? Tänä päivänä ei koneen laakerointi oikeen kannata, sillä se on työnä iso, vaikka osat ei paljon maksa.Vakuutus harvoin korvaa koska kyseessä kuluva osa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja KS09:
Alkuperäinen kirjoittaja Edla-Mamma:
Whirlpoolin kone kenties? Jos näin, niin voin pitkät pätkät kertoa asiasta.... :kieh:
Ahman kone, mutta voit siltikin kertoa :D
Mä ostin 6 vuotta sitten ko. koneen ja se alkoi puolen vuoden kuluttua tää ujellus. Hirvee meteli, varsinkin silloin kun linkous lähti jarruttamaan. Silloin oli toki takuuta vielä jäljellä ja sitä kävi korjausmies kattomassa. Hakivat koneen pois ja sanoivat että allas täytyy vaihtaa. Vaihtoivat ja vissiin vielä liimasivat ko. altaan kiinni koneeseen. No, jonkun aikaa pysyi ujellus poissa, mutta taas palasi (olivat siis vissiin öljynneet ne laakerit samalla). Soitin samaan huoltofirmaan uudelleen mut heillä oli niin kiirettä ja suosittelivat toista ko. merkin huoltoa. Sieltä tuli kaveri kattomaan ja sanoi näistä laakereista, että vaihtavat öljyävät ne. No sitten veivät taas koneen ja toivat takaisin ja sanoivat et hohhoh, kun allas on liimattu kiinni et sitä ei olis pitäny tehä näin. No taas lakkas hetkeks ujellus, mut tuli puolen vuoden kuluttua takasin. Taas soitin tähän huoltoon ja taas tekivät niille typerille laakereille jotain (ehkä vain öljysivät). Tässä vaiheessa mä hermostuin ja aloin tivaamaan että eihän tää näin voi mennä et 2-6kk välein joudun soittamaan jonkun tekemään tolle jotain. Et eipä oo reilua. Soitin myös maahantuojalle ja kyselin, et onkohan mun kone maanantaikappale. Sano et nykypäivänä ei enää ole maanantaikappaleita kun koneet tekee, ei ihmiset. No kone taas toimi jonkun aikaa, taas kävi huolto ja laitto siihen jotain eri öljyä (epäili et alussa koneessa oli öljy joka vain aiheutti kitkaan jonkun ajan päästä laakereissa) ja taas odotettiin. Alko taas uudelleen ja kappas menikin takuuaika umpeen, ni eivät enää suostuneetkaan tulee tekee koneelle mitään vaikka mulla oli laput ja kaikki siitä et takuuaikana oltiin tehty vaikka mitä koneelle. Tämän jälkeen sitten kuuntelin ujellusta. En ihan joka kerta, mut lähes aina ku kierrokset oli 1400rpm tai yli.

No sitten tuli muuton aika ja kone tuotiin tänne kotiin ja laitettiin tohon, niin lähes kokonaan loppu ujellus. Nyt ollaan pari vuotta oltu tässä ja ehkä viitisen kertaa on ujeltanut. En tiiä, olisko sitten joku merkitys ollut koneen asennolla tai jollain muulla (poisto/tulovesiletkuilla).

Inhottava homma, enkä yhtään ainoota ko. merkin konetta enää osta. Tosin päällä ollut kuivausrumpu on toiminut tän 6 vuotta vallan moitteettomasti.
 

Yhteistyössä