Apua! Mitä teen kakun kanssa?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Peukalo keskellä kämmentä
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
P

Peukalo keskellä kämmentä

Vieras
Paistoin kakun ja kokeilin tulitikulla, että onhan se kypsä. Mutta kun käänsin kakun niin se olikin vielä keskeltä pehmeä ja meni rikki! Mitä nyt teen tuon rikkinäisen kakun kanssa. Ei sitä ainakaan tavalliseen malliin voi täyttää... :(
 
jos se on täytekakku, eikä se hajonnut ihan säpäleiksi, niin kyllä sen saa korjattua. mäkin oon pari kertaa rakennellut täytekakkua ihan pikkupaloista. kun täytteet on laitettu ja kostutettu, niin ei siitä tosiaan edes huomaa, että on ollut "hajalla".
 
Kävin nyt keräämässä palat uudestaan vuokaan ja laitoin koko komeuden uudestaan uuniin. Reunat olivat hyvin paistuneet, mutta keskusta oli aivan mössöä. Mitähän sille nyt tuolla uunissa tapahtuu... :ashamed:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Peukalo keskellä kämmentä:
Kävin nyt keräämässä palat uudestaan vuokaan ja laitoin koko komeuden uudestaan uuniin. Reunat olivat hyvin paistuneet, mutta keskusta oli aivan mössöä. Mitähän sille nyt tuolla uunissa tapahtuu... :ashamed:

No musta ihan turhaa pelaamista. Ei ne aineet uuteen pohjaan nyt niin paljon maksais, muutama muna, ja vähän sokeria ja jauhoja. Höh!
 
Mitä sitä turhaankokeilemaan. Kuuden munan kakku 40 min. 175 ja 8-10 munan kakku 50 min. ja kypsä on. Loppuvaiheessa leivinpaperi päälle jos ruskistuu liikaa. Ei haitaa vaikka kakku menisi jostain rikki, koska ne kohdat voi peittää koristeilla. Useinhan kervamaahto peittää koko kakun.
 
Alkuperäinen kirjoittaja leipuri-lasse:
Mitä sitä turhaankokeilemaan. Kuuden munan kakku 40 min. 175 ja 8-10 munan kakku 50 min. ja kypsä on. Loppuvaiheessa leivinpaperi päälle jos ruskistuu liikaa. Ei haitaa vaikka kakku menisi jostain rikki, koska ne kohdat voi peittää koristeilla. Useinhan kervamaahto peittää koko kakun.

Ihan samaa mieltä. Ja normi 4 munan kakku tulee puolessa tunnissa.
 
Tuo on ns. Pätkiskakku, mutta ei Pätkiksillä... Kolme munaa tuohon tuli ja paistoin 175 asteessa 45 min. En kyllä tiedä, mikä meni vikaan. Ennen ei ole noin käynyt.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Peukalo keskellä kämmentä:
Paistoin kakun ja kokeilin tulitikulla, että onhan se kypsä. Mutta kun käänsin kakun niin se olikin vielä keskeltä pehmeä ja meni rikki! Mitä nyt teen tuon rikkinäisen kakun kanssa. Ei sitä ainakaan tavalliseen malliin voi täyttää... :(

jos se on tavallinen kakkupohja voit koota siit vaikka prinsessa kakun niin mä jouduin koulus tekee ku kakku hajos,... :D

jos kakku on oli raaka keskeltä suosittelisin tekeen uuden kakun. :)
 
Yritän nyt tehdä niin, että kerään nuo paistuneet reunat ja täytän niistä sen kakun... Ei siitä varmasti nätti kakku tule, mutta jospa maku korvaisi näön...
 
Mullakin epäonnistui kakku! Se ei jostain syystä kohonnut ollenkaan, kakusta tuli vain noin 2 cm korkea :D Tein ihan suosiolla uuden, onneksi jääkaapista löytyi vielä 3 munaa.

Mutta ap, kyllähän tota kakkua voi ihan hyvin käyttää! Ei kai se haittaa jos se vähän raaka on, pääosin kakku on kuitenkin varmasti oikein hyvä kun oli niinkin pitkään uunissa. Ei se haittaa yhtään mitään, jos kakku vähän murenee, eihän se päälle päin näy kun kuitenkin tulee täytteet ja kermat päälle.
 
Kyllä mä tuon pohjan nyt väkiselläkin käytän, kun ei ole enää aineksia tehdä toista samanlaista. Ja kyllä tuo hyvältä maistui, kun palasen maistoin... Pitää vaan laittaa sitten päällystää vähän enempi, että näyttäis edes jonkinlaiselta.
 
teen kakut aina ihan suosiolla pieninä annoksina (lasikipoissa) tai sitten pellillä, (kuin kääretorttu) kypsyy nopeesti ja harvoin epäonnistuu... siitä voi leikellä sopivan muotoisen ja kun leikkaa sen pellillisen kahtia saa ihan hyvän kotikakun suorakulmaisen kyllä mutta sama maku :D

normi pyöreet epäonnistuu aina :kieh: Ehkä ne pitäs olla tosi alhaalla siellä uunissa tai sit tuo mittari feikkaa lämmön :snotty:
 
Itsekin ajattelin, että voisin tästä lähdin alkaa tekemään tuolla tyylillä kakut. Tuo mun vuokaki näyttää olevan aikansa elänyt, niin voisin sillä heittää vesilintua. Ja tuo meidän hella saattaa hyvinkin feikata lämmöt. Ties kuinka vanha sekin on. Mutta jospa tästä kämpästä pääsis muuttamaan puolen vuoden sisään, niin sitä jaksaa katella...
 
Alkuperäinen kirjoittaja Peukalo keskellä kämmentä:
Finttu otan osaa. Mikähän näitä kakkuja tänään oikein vaivaa? Onneksi ei mies ole näkemässä tätä mun äpöstystä. :laugh:

Kiitos.
Mä heitin uuniin idioottivarman käärispohjan ja leikkelen sen sitten jonkun näköisiksi kakun palasiksi ja täytän ja koristelen.
Ja niillä kakuilla on pakko olla se saamarin sikanuha.
 
Yritin tehdä tiikerikakun tapaista perunajauhoista. Onnistui muuten hyvin, mutta ei pysy koossa. On siis kypsä mutta hajoaa. Näppäränä naisena keräsin kakun palaset ja muruset pakasterasioihin ja lykkäsin pakastimeen. Onko ideoita mitä näistä vois tehdä?
 

Yhteistyössä