Apua! Mistähän on kyse?

Mistähän voisi olla kyse, kun meidän 4,5 kk ikäinen tyttö saa kovia itkukohtauksia ja on muutenkin kärttynen ja kipeän oloinen jatkuvasti. Tytöllä on todettu maitoallergia ja nyt käytössä Neocate, mutta itkuisuus jatkuu.

Itku on kipuitkun tyyppistä, tyttö vetää itseään kaarelle itkiessään. Itku alkaa usein noin tunti syönnin jälkeen tai aiemminkin. Joskus itku liittyy selvästi ruokailuun; aivan kuin syöminen sattuisi. Lisäksi tytöllä on kummallista köhää aikaajoin eikä hän viihdy makuuasennossa olenkaan, rauhoittuu vain pystyasennossa kannettaessa.

Mitään apua emme saa ongelmaamme, neuvolasta tai muualtakaan. Käytin tyttöä lääkärillä joka totesi ylähengitysteissä olevan hieman tulehdusta ja että "hänellä on vain hiukan epämukava olo..." Menimme yksityislääkärille, joka antoi lähetteen lastenosastolle koska hänen mielestään tytöllä ei selvästikään ole kaikki kunnossa. Lastenosastolla katsoivat korvat ja sanoivat että soitelkaa kolmen viikon kuluttua uudelleen jos itkuisuus jatkuu. |O

Äitinä en enää pysty seuraamaan tytön kärsimystä. Tyttö on selvästi kipeä. :'( Auttakaa, jos teillä on kokemuksia vastaavasta :attn:
 
Tuo kuulostaa siltä, että voisi hyvinkin olla kyseessä refluksi!!

Refluksissa osa lapsista puklailee normaalia enemmän tai jopa oksentelee eli tapahtuu ruoan takaisinvirtausta. Osalla refluksi on ns. silent-tyyppistä, jossa takaisinvirtaus ei tule ikään kuin ylös asti vaan se se seilaa edestakaisin ruokatorvessa.

Kaarelle vetäminen, itkuisuus syödessä / vaikeudet syödessä, köhäisyys/yskiminen/tukkoisuus ja makuuasennon välttäminen ja pystyssä olemisen mieluimmuus ovat hyvin tyypillisiä oireita refluksissa. Niillä lapsi pyrkii välttämään refluksin aiheuttamia ikäviä oireita.

Refluksissa ruoan takaisinvirtauksen yhteydessä vatsahapot nousevat ruokatorveen, jopa nieluun ja suuhun asti. Vatsahapot syövyttävät, jolloin usein alkaa kehittymään ruokatorven tulehdus. Tuo että lääkäri on nähnyt lapsesi nielussa tulehdusta voi hyvinkin olla oire refluksin aiheuttamasta tulehduksesta.

Refluksi voi olla allergiaoire, teillähän on jo todettu maitoallergia. Refluksi voi olla myös rakenteellinen vika mutta koska teillä on jo todettu allergia, ensin on syytä tarkastella allergian hoitoa. Rakenteellista refluksia hoidetaan pääosin aivan eri tavalla kuin allergista refluksia.

Pojallamme on todettu allerginen refluksi. Meidän pojalla refluksi oireili ns. silent-tyyppisenä. Hänkin juo Neocatea. Lisäksi meillä on tällä hetkellä Losec Mups lääkitys tukena. Losec Mups aloitettiin korjaamaan ruokatorvea maidon jäljiltä. Meillä tuli jo veriviiruja suusta, mikä oli oire ruokatorven tulehduksesta. Neocate + Losec Mups yhdistelmällä meidän pojan allergiaoireilu saatiin kuriin.

Tällä palstalla on tällä hetkellä monta keskustelua kyseisestä aiheesta. Tee haku hakusanalla refluksi* niin saat paljon lisätietoa aiheesta ja tervetuloa mukaan keskusteluihin.

Kuinka pitkään olette käyttäneet Neocatea? Syökö lapsi kiinteitä? Onko teillä lapsella lääkityksiä? Onko teillä tällä hetkellä mielestäsi hyvin toimivaa hoitosuhdetta lääkäriin/allergologiin, joka on hoitanut lapsen allergia-asioita?


 
Toivottavasti lääkäri osaa asiansa, monilla lastenlääkäreillä tuo refluksin hoito on vähän hakusessa :( . Jos teillä on Neocaten lisäksi kiinteitä mukana, voi olla et ne aiheuttaa allergiaa ja samalla siis refluksia. Voi olla myös mahdollista, että NC ei täysin käy ja rinnalle tarvitaan esim. antihistamiini tai ainakin refluksilääke.
 
Tänään sitten neuvolan yhteydessä käytiin lääkärillä, kun tytöltä tuli verta suusta. Saatiin vihdoinkin kiireisenä lähete keskussairaalaan refluksiepäilyn takia. Toivottavasti nyt saisin apua meidän tytölle!
 
Tuo veren tulo suusta oli meillä yksi refluksin oire!! Siitä syystä mekin saatiin lähete paikalliseen julkisen puolen lasten polille. Valitettavasti siellä asiaa vaan pyöriteltiin maitoallergian ja refluksin välillä kahden kuukauden ajan emmekä saaneet apua pojalle. Yhden kuukauden kohdalla tein omat "nettidiagnoosit" allergisesta refluksista ja varasin ajan yksityisen puolen allergologille, jonka jälkeen pojan hoito on ollut ammattimaisissa käsissä.

Keskussairaalassa kannattaa olla tarkkana siitä että otetaan myös allergisen refluksin mahdollisuus huomioon!

Syödäänkö teillä kiinteitä? Niissä voisi hyvinkin olla jotain joka ei sovi. Tai sitten ruokavalio on kunnossa mutta hän tarvitsisi kunnollisen lääkityksen parantamaan maitoallergian jäljiltä ärtynyttä ruokatorvea. Miten pitkään Neocatea on juotu?

:hug:
 
Täytyy tosissaan olla nyt tiukkana, tuntuu ihan käsittämättömältä toi julkisen puolen touhu. Siellä ei oikein korvaansa lotkauteta, vaikka itse näen miten tyttö kärsii.

Meillä ollut nyt käytössä Neocate 2kk ajan. Kiinteitäkin ollaan aloiteltu. Meillä ei ole tullut kiinteistä ainakaan iho-oireita vielä. Tosi varovasti ollaan aloteltu.

Ph-mittaus meillä on nyt edessä, toivottavasti saataisiin vihdoinkin apua. Se onkin sitten asia erikseen milloin tulee kutsu keskussairaalaan :/

Ihan ymmälläni kyllä olen ja toivoton olo iskee, kiitos tuesta :flower:
 
Mä kypsyin paikallisen lasten polin touhuun ihan täysin, kun ensin odoteltiin aikoja ja sitten kun päästiin vastaanotolle, lähdettiin käytännössä tyhjin käsin kotiin. "Yksityistin" täysin lapsen hoidon yksityisen puolen allergologille. Hän totesi refluksin olemassa olon ilman ph-mittausta pelkästään sen perusteella mitä kerroimme lapsen oireista. Koska meillä oli jo takana Almiron Pepti -kokeilu, jossa Almiron auttoi noin viikon ja sitten poika allergisoitui, oli jo vahva maitoallergiaepäily. Allergologi määräsi pojalle Neocaten erityiskorvikkeeksi ja Losec Mups -lääkityksen ruokatorven tulehdukseen.

Lily85:
"Itku on kipuitkun tyyppistä, tyttö vetää itseään kaarelle itkiessään. Itku alkaa usein noin tunti syönnin jälkeen tai aiemminkin. Joskus itku liittyy selvästi ruokailuun; aivan kuin syöminen sattuisi. Lisäksi tytöllä on kummallista köhää aikaajoin eikä hän viihdy makuuasennossa olenkaan, rauhoittuu vain pystyasennossa kannettaessa. "


Tuo sinun kuvailusi lapsesi oireista ja pisteenä iin päälle veren tulo suusta voisi olla oma kirjoitukseni, niin samanlaista meilläkin oli ennen kuin saimme apuja allergologilta.

Me saatiin lähete lasten polille eräältä yksityisen puolen lastenlääkäriltä siinä vaiheessa kun tuli niitä veriviiruja suusta. Täällä pääkaupunkiseudulla lasten polilla ei ainakaan ymmärretty ollenkaan miten hoitaa lastamme. Sitten se olikin niin ihmeellistä kun nykyinen allergologimme sai lapsen parissa viikossa lähes oireettomaksi, kun kahdessa kuukaudessa julkisella puolella ei saatu mitään muutosta aikaan.

Toivottavasti teillä menisi paremmin :hug:
 
Mun mielipide on kyllä se, että jos lapselta tulee jo veret suusta on PH-mittaus aika turha toimenpide! Se refluksi on jo silloin ihan 100% varma ja voitaisiin siirtyä suoraan lääkitykselle sekä ottaa mahdollisesti tuo allergia-asia työn alle. Jos noista allergia selvittelyistä ei löydy tulosta, olisi enemmän informatiivinen tutkimus sitten se tähystys.

Meillä ei ikinä ole lapsella ollut ihottumaa, vaikka allergioita riittää.
 
Turhauttaa kyllä tuo vitkuttelu. Katson mitä keskussairaalassa sanovat ja seuraava askel on kyllä yksityinen allergologi. Olen kyllä saanut sellaisen käsityksen omien/ muiden kokemusten pohjalta että tuo refluksin hoito on aika huonoissa kantimissa julkisella puolella.
 
Lily85: mä tekisin sinuna niin että varaisin jo nyt ajan yksityiselle allergologille. En tiedä missä päin asut, mutta näilläkin sivustoilla mainitaan pari hyvää allergologia refluksin hoitoon... Joskus se eka aika sinne allergologille voi mennä pitkälle... Eihän keskussairaalaan tarvitse heti siinä samalla yhteyksiä poikki panna vaan allergologin vastaanottoaikaa odotellessa katsot miten keskussairaalassa reagoidaan.
 

Yhteistyössä