Apua! 9 kuukautisen nukuttaminen????

En löydä keinoja nukuttaa yöunille 9 kk ikäistä. Mikä neuvoksi?

Nukahtaa klo 01-02 yöllä ja herää klo 9-10. Päiväunet keskipäivällä vaunuissa 2h.
On koko päivän reipas ja hyväntuulinen. Illalla on aikaisemmin nukkunut turvakaukaloon, syliin tai viereen ja joskus itsekseen sänkyyn Nyt ei nuku millään illalla. Rauhoitutaan, luetaan kirjaa, katsellaan sängyllä leluja, annetaan maitoa pullosta. Vähän aikaa menee hyvin mutta jossain vaiheessa alkaa itku. Kun saan sen loppumaan ja jatkan jotain edellämainituista jutuista menee taas vähän aikaa hyvin ja sitten taas itketään. Koko ilta menee näin ja olen itse tosi väsähtänyt tähän "nukuttamiseen".
Mitä voisin kokeilla?
 
Onko vauva tarpeeks väsy, kun viet sänkyyn? Tai olisko liian väsy?
Me ollaan otettu nyt käyttöön tällänen. (Meillä poika kohta jo 1v, nukkuu pävällä vielä kahdet unet.)
Iltapuuro 19 maissa. Ekasta haukotuksesta maitopullo, jonka jälkeen kannan jätkän sänkyyn, klo 20-21 välillä. Joskus saattaa huudella hetken ennen kun nukahtaa, mutta 99% nukahtaa heti. Täytyy vaan odottaa, että se haukotus viimein tulee. Meillä liian väsyneenä nukkumaan meno on pelkkää huutoa myös..
 
Meillä 9,5 kk:den ikäinen poika yliväsyynenä ei malttaisi käydä nukkumaan vaan pitäisi koko ajan vaan mennä vaikka ei jaksaisikaan. Sitten huudettiin väsymystä kun silmät ei auki tahtoneet pysyä.
Mä tein sitten niin, kun huomasin pojan selkeästi olevan väsynyt, että otin pojan viereen omaan sänkyyn ja annoin iltamaidon, mutta en kuitenkaan koskaan nukuta pullolle. Sitten kun maito juotu, joskus (hyvin harvoin) nukahtaa siihen hetken köllöteltyään. Useammin kuitenkin joudun ottamaan pojan lempeästi väkisin omaan kainaloon tutti suussa ja siitä jos yrittää kääntyä, pidän vain kiinni. Ensin huusi minuutin, ehkä reilun,ja nukahti, mutta nyt ei välttämättä kuin yritä kerran kääntyä ja jää siihen nukkumaan. Nukahdettuaan siirrän omaan sänkyyn. Tämä toimii meillä toistaiseksi ja alle vartin saan pojan nukkumatin maille nykyään.
 
En osaa muuten sanoa, mutta suosittelen jättämään kirjat ja lelut sängystä pois, että vauva ymmärtää sängyn olevan vain nukkumista varten.
Tätä muuten suositellaan myös nukahtamisongelmaisille aikuisille!
 
Luultavasti poika on illan liian pirteä nukkumaan ja viimeiset puoli tuntia ennen nukahtamista liian väsynyt. Yritän tarkkailla tarkemmin väsymyksen merkkejä. On vaan käsittämätöntä että poika on hereillä n. klo 13 iltapäivästä klo 01-02. Tosin 4 kk neuvolassa täti ihmetteli samaa kun herättiin seitsemältä aamulla ja iltapäivällä neljältä neuvolassa edelleen hereillä. Taitaa olla virkkua sorttia meidän poika. Ja lelut pois. .. (Lisää neuvoja otetaan vastaan)
 
Syökö tuttia eli onko jotain millä itteään voi rauhoittaa,turvalelua tms.?
Kuulostaa kyllä jotenkin että olis yliväsy,ja mun kokemuksella yliväsynyttä on tooosi vaikee saada nukahtamaan.

Auttaisko jos vaan makaisit vieressä,olis se turva siinä lähellä.
Ehkä ootte kokeilleen liaan monia juttuja ja ehkä vauva on vähän sekaisin.
Valitsette jonkun keinon mikä voisi sopia ja siinä pitäydytte.Jospa vauvalle tulis rauhallisempi mieli uinahtaa.JA tosiaan leluja ei enää kannata tuossa nukahtamisessa ottaa mukaaan,luotte turvalliset iltarutiinit.
Oisko kylpy,iltasatu ja sängyssä viimiseks joku iltalaulu.
Ja sitten toivotat hyvät yöt ja käyt viereen nukkumaan.Jos vauva touhuu siinä jonkun aikaa,voit sanoa että pää tyynyyn,nyt nukutaan.
Mutta katsekontaktia eikä muuta kannata ottaa enää.

Meepä hus.fi sivuille ja hakuun unikoulu.
Siellä on kaikkea hyvää infoa vauvan unesta ja nukkumisesta.

Teillä on tosi myöhänen tuo nukkumaan meno...Toivottavasti saatte pari,kolme tuntia hinattua aiemmaksi uinahtamista!! :hug:
 
Kiitti! Hyviä ohjeita tuli!

Päivänsäteelle: Ollaan kokeiltu 3 päivää tuota hellästi väkisin vieressä pitämistä ja tosi hyvältä vaikuttaa! Hetken itkee kun pidetään kiinni mutta sitten nukkuu. Eli yliväsynyt on eikä ole malttanut nukkua. Vieressä ollaan jo pitkään yritetty nukuttaa mutta kun ei poika malta rauhottua. Meno päällä koko ajan ja sitten lopulta itku.

Katalle: ei ole tuttia koskaan syönyt eikä ole "ottanut omakseen" unilelua. Olit oikeassa että liian montaa keinoa on käytetty, ymmärsin sen nyt itsekin... Hyviä pieniä vinkkejä tuli...nyt ollaan pidetty samoista ilta-askareista kiinni. Hyvät hus:n sivut! Kiitos vinkistä!
 
Meillä odotellaan siihen, että poika on varmasti tarpeeksi väsynyt mutta toisaalta ei yliväsynyt. Jos vie liian aikaisin tai liian myöhään, on se yhtä huutoa vaan. Mäkin suosittelisin, että vähän vähäisemmät keinot auttaisi paremmin, siis lelut ja muut touhut pois. Meillä ei käydä illalla kylvyssä, koska se ei rauhoita, tekee vaan levottomammaksi. Sen sijaan kun optimaalinen aika on käsillä, vaihdetaan yöpuku päälle, pestään hampaat (kaikki 4), viedään poika unirätin kanssa sänkyyn ja laitetaan uni-cd päälle. Monesti huutaa ja pyörii n. 10 min. mutta nukahtaa sitten kyllä. Aiemmin meillä saattoi mennä huutaessa yli tuntikin, joten 10 min. on vähän.
 
en tiedä olisiko siitä teille apua,mutta meille oli. eli kun illat alkoi venyä myöhään ja poika oli jo väsynyt mutta ei antanut periksi nukkumatille. Muutimme päivärytmiä niin että herätään aamulla ajoissa klo 7-8 ja sitten menee päiväunille 11-12,nukkuu keskimäärin pari tuntia. Ja yöunille klo 20-21. Esim eilen meni nukkumaan klo 20 ja heräsi aamulla klo 07.55.
Kun menee ajoissa illalla nukkumaan niin yöt ovat olleet rauhallisia,ei enää herää yöllä *koputan puuta* (luultavasti ensi yönä herää kun nyt menin sanomaan noin)
 

Yhteistyössä