Antakaa hyvä kinkun paisto ohje

Siis ihan alusta loppuun! Miun pitäs ens yönä töissä paistaa kinkku ja edellisestä kinkun paistosta on aikaa varmaan 7 vuotta!! Nasu painaapi semmosen 14kg. En todellakaan halua yöllä mitään palohälytystä (vaikka mein kylän palomiehet on osa ihan komeita :D ) kun hälyt menee suoraan hälytyskeskukseen. Auttakee miestä tai siis naista mäessä :xmas:
 
tuolla..
Tuolla aiemmassa keskustelussa oli tälläinen hyvä linkki ohjeen kera.. http://www.nettikeittio.fi/?id=3156&tpl=1030

Näin valmistat perinteisen joulukinkun

1. Nosta pakastekinkku sulamaan jääkaappiin tai kylmiöön 3-4 päivää ennen paistamista.

2. Nosta sulatettu tai tuoresuolattu kinkku huoneenlämpöön noin 3-5 tuntia ennen paistamista.

3. Laita uunin pohjalle uunivuoka tai pannu ja lisää siihen pari desilitraa vettä.

4. Kuivaa kinkun pinta talouspaperilla. Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli (kamara) ylöspäin ja työnnä kinkun paksuimpaan kohtaan paistomittari (ei kuitenkaan luuhun saakka).

5. Kypsennä kinkku 110- 120 asteessa kunnes sisälämpö on 75-80 astetta. Aikaa kuluu noin 55-70 minuuttia/ kilo riippuen kinkun koosta, muodosta ja alkulämpötilasta.

6. Lisää uunipannulle paiston aikana sen verran vettä, että tippuva rasva ei kuivu pannuun.

7. Nosta kinkku ja pelti uunista varovasti. Poista paistomittari kinkusta. Anna kinkun hieman jäähtyä. Poista mahdollinen verkko ja kuori nahka pois. Silavaa voit jättää kinkun pintaan makusi mukaan.

8. Sekoita keskenään 0,5 dl sinappia ja 1 kananmunan keltuainen, hiero seos kinkun pintaan. Ripottele pinnalle ohut kerros korppujauhoja. Koristele halutessasi kokonaisilla kuivatuilla mausteneilikoilla tai mantelilastuilla. Kuorruta kinkkua 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin. Anna kinkun jäähtyä. Voit kuorruttaa kinkun myös esim. murskatuilla maissilastuilla.

9. Voit koristella kinkun käärimällä potkan ympärille foliota ja vaikka lahjanarua rusetiksi.

10. Huuhdo uunipelliltä paistoliemi siivilän läpi talteen. Anna jäähtyä. Kuori pinnalta rasva pois. Valmista kinkulle kastike paistoliemestä.

Ylikypsä joulukinkku
- Valmistetaan kuten edellä, mutta paistaminen 90-100 asteessa ja kinkun sisälämpötila saa nousta 88-90 asteeseen.
 
vieras
http://www.saarioinen.fi/modules/page/show_page.asp?id=C24E5A7A2D04414A9575A1CBAF899847&itemtype=00308B787886459385F296A5AFD4FA74&tabletarget=data_1&pid=E41626CB0CCA43228EFED30AA811E0A5&layout=07sisa&done=1
 
Olli Ihamäki on vuosikausia joulun alla radiossa kertonut, kuinka joulukinkku tulee paistaa. Ollin ohje löytyy myös netistä http://lotta.yle.fi/rsweb2.nsf/sivut/ruoka?opendocument&pageid=Content08071119E2B-2#kinkku

Varsinainen kinkkufiili tämä Ihamäki :xmas:
 
Kinkkuisaa joulua!
Pussin kanssa helpompaa, kun ei tarvitse lisäillä vettä vaan rasva jää pussiin ja kinkku lilluu siinä sopivasti. Pussin yläkulma vain pois, kun kinkku on valmis niin siitä reiästä valutetaan rasvat pois. Rasvaa tulee 8 kg kinkusta paljon, varaa kattila alle! Paistomittari on ehdoton valinta; se laitetaan pussin läpi sitten eikä sisäpuolelle ;) Mitä korkeammaksi lämpötilan päästää, sitä kuivempi kinkusta tulee; itse kun tykkään kuivasta niin on 75 astetta ollut esim. viime vuonna.
 

Yhteistyössä