Anoppi teki pääsiäisenä selväksi, että joutuu liikaa hoitamaan meidän lapsia.

  • Viestiketjun aloittaja "mimmi"
  • Ensimmäinen viesti
"mimmi"
Meillä oli jo pari kuukautta sitten sovittu eräs viikonloppu, jolloin piti tehdä miehen kanssa parin yön reissu ja anoppi ja appiukko olivat lupautuneet hoitamaan meidän lapsia. Noh, nyt pääsiäisenä anoppilavierailulla anoppi ilmoitti, että eivät hoida, koska heillä on eräs toinen meno.
Ei siinä mitään, heillä saa olla menoja eivätkä he ole mitenkään velvollisia hoitamaan meidän lapsia. Siitä kuitenkin loukkaannuin, kun anoppi esitti asian hyvin hyökkäävästi, että hän saa mennä milloin hän haluaa ja kun näitä hoitamisia on kuitenkin niin usein.
Ruvettiin ihan laskemaan, että milloin he ovat viimeksi meidän lapsia yön yli pitäneet, niin viime vuoden syyskuussa oli yksi kerta. Viimeisen vuoden aikana ei muita. Eli keskimäärin 1-2 kertaa vuodessa. Toki sekin voi olla liikaa, mutta jotenkin vain tuli paha mieli jo lasten puolesta :(

Kiitos kun sain avautua.
 
duran duran
Hoitavatko sitten muutoin paljon? Jos laskette muutkin kuin yli yön hoidot.

Mutta ikävää, että lupaa ja sitten peruu. Olisko anopilla ja apella jotain keskinäistä vääntöä noista hoitamisista.
 
  • Tykkää
Reactions: Porho
Passiivis-aggressiivista
Tyypillisen akkamaista "hyökkäys on paras puolustus" -taktiikkaa anopiltasi. Kyllä se nyt ihan missä vaan konstallaatiossa on rumaa sanansa syödä, ja siksipä heikko ihminen sen sitten naamioi tämmöiseksi marttyyrinäytelmäksi. Itse olisin rauhallisena kysynyt että mitä anoppi tarkoittaa sillä että hoitamisia on usein, sinusta itsestäsi kerta vuoteen ei tunnu paljolta etkä arvannut sen häirinneen.
 
"vieras"
Kai tuo pitää tulkita siten, että yökyläilyt ovat liikaa,jos kerran yksikin kerta vuodessa on liikaa.

Ovatko lapset olleet päiväseltään hoidossa vai mistä anoppi on keksinyt, että lapset ovat liian usein hoidossa?
 
"vieras"
Olisikohan hyökkäys paras puolustus? Anopillasi on huono omatunto.

Ei mikään fiksu tapa hoitaa peruutus etenkin, jos olette ajat sitten sopineet hänen kanssaan lasten hoidosta.

Älä vaan ota asiasta itseesi. Anoppisi olisi voinut ehdottaa toista hoitovuoroa ja olla turhaan syyllistämättä teitä asiasta, joka ei pidä edes paikkansa.
 
"aapee"
[QUOTE="vieras";28278484]Kai tuo pitää tulkita siten, että yökyläilyt ovat liikaa,jos kerran yksikin kerta vuodessa on liikaa.

Ovatko lapset olleet päiväseltään hoidossa vai mistä anoppi on keksinyt, että lapset ovat liian usein hoidossa?[/QUOTE]

Eivät siis ole päiväseltäänkään, muuten kun silloin kun koko perhe kyläillään.
 
"aapee"
[QUOTE="vieras";28278492]Olisikohan hyökkäys paras puolustus? Anopillasi on huono omatunto.

Ei mikään fiksu tapa hoitaa peruutus etenkin, jos olette ajat sitten sopineet hänen kanssaan lasten hoidosta.

Älä vaan ota asiasta itseesi. Anoppisi olisi voinut ehdottaa toista hoitovuoroa ja olla turhaan syyllistämättä teitä asiasta, joka ei pidä edes paikkansa.[/QUOTE]

Voi kun pystyisikin olla ottamatta itseensä, mutta ei onnistu mun luonteella. Sen verran pahasti loukkaannuin, että en kyllä ikinä enää apua pyydä.
 
No hoh hoijaa!! En kyllä enää pyytäiskään.
Onneks meillä lähes päinvastainen tilanne, lapset n.kerran kuussa mummilassa (mun vanhemmilla) yökylässä. Usein äitini kysyy voiko lapset tulla heille että saadaan viettää ilta kahdestaan, vaikka ihan kotona oltais. :)
 
"leila"
Älä tuosta suutu. Kuulostaa siltä kuin anoppisi olisi jossain välikädessä (onko appiukko tai joku muu painostanut perumaan) tai jännittää hoitaa yön yli tai jotain muuta. Sitten vähän hädissään puuskahtaa tuon kieltäytymisen ulos eikä osaa muotoilla sitä paremmin. Joskus vanhemmat ihmiset ja varsinkaan naiset ei osaa kieltäytyä auttamasta ja sitten kun siihen rohkenee, niin ei mene kauniisti.

Anna asian olla ja pyydä miestäsi kysymään asiaa tarkemmin joskus eri tilanteessa.

Harmi teidän kannalta joka tapauksessa, että sovittu hoito peruuntui. Toivottavasti löydätte jonkun muun hoitamaan lapsia!
 
"aapee"
[QUOTE="vieras";28278517]Ei kiva. Mitä mies ajatteli äitisi sanomisesta. Pyytävätko teiltä apuja asioissa?[/QUOTE]

No mies sai kauheet kilarit :) Eivät oikeastaan meiltäkään pyydä apua, miehen siskon koiraa kyllä hoitavat jatkuvasti, kun sisko tekee reissujaan. Mutta onhan koira toki helpompi kun kaksi kilttiä tyttöä :D
 
"vieras"
[QUOTE="aapee";28278499]Eivät siis ole päiväseltäänkään, muuten kun silloin kun koko perhe kyläillään.[/QUOTE]
No se on sitten siinä. Parempi lasten on olla palkatulla hoitajalla kuin vastentahtoisilla isovanhemmilla. Vai oliko heidän menonsa sellainen, että se sattui juuri kyseiselle viikonlopulle eikä sitä voinut siirtää toiseen ajankohtaan. Siinä tapauksessa peruminen on ymmärrettävää, mutta selitykset liiallisesta hoidosta menee yli. Kyllä minäkin olisin loukkaantunut ja tuskin enää kysyisin lapsille hoitoa.
 
"vieras"
[QUOTE="leila";28278534]Kuulostaa siltä kuin anoppisi olisi jossain välikädessä (onko appiukko tai joku muu painostanut perumaan) tai jännittää hoitaa yön yli tai jotain muuta. Sitten vähän hädissään puuskahtaa tuon kieltäytymisen ulos eikä osaa muotoilla sitä paremmin. Joskus vanhemmat ihmiset ja varsinkaan naiset ei osaa kieltäytyä auttamasta ja sitten kun siihen rohkenee, niin ei mene kauniisti.
[/QUOTE]
Jos anoppi olisi välikädessä (joutuisi perumaan lastenhoidon itsestään riippumattomista syistä), niin eiköhän peruminen olisi tapahtunut anteeksipyydellen eikä hyökkäämällä. Minä uskon, että peruminen on anopista lähtöisin. Ehkä syy on muu meno, jonne anoppi ehdottomasti haluaa. Se olisi ok. Toivotavasti kyse ei ole anopin mustasukkaisuudesta, siitä että poika ja miniä saavat viettää kahdenkeskistä aikaa ilman lapsia.
 
ma aa
Aika ala-arvoista. Ylipäätään on ikävää perua lupaamiaan asioita, kyllä aikuisen pitäisi sen verran pystyä sitoutumaan. Kuitenkin, jos halusi perua syystä tai toisesta, olisi ollut reilumpaa kertoa syyt ja pahoitella. Varmaan olisi kaikkien mieli säilynyt parempana?

Itsellä taas on sellaisia kokemuksia, että olemme pyytäneet satunnaisesti (noin kerta puolessa vuodessa) anoppia hoitamaan meidän tytärtä pari tuntia kerrallaan. On kieltäytynyt, vedoten huonoon kuntoonsa. Eikä siinä mitään, hyvä syy, mutta sitten ihmetyttää että anoppi jaksaa kuitenkin miehen veljen lapsia ottaa yökylään ja hoitaa usein. Ihan tyyliin seuraavana päivänä meidän hoitopyynnöstä. No, nyt en enää pyydä (ja aiemminkin pyysin vain "hätätilanteessa", juuri siksi että anoppi on huonommassa kunnossa kuin esimerkiksi minun äitini).
 
"aapee"
En usko, että appiukolla on mitään osuutta asiaan, eikä anoppi ole sen suhteen missään välikädessä. Anopin tuleva reissu olisi voinut tapahtua muunakin viikonloppuna, mutta jotenkin tuntuu, että halusi sen tahallaan tuolle samalle viikonlopulle. Ja niin kun aiemmin sanoin, anopin ei tarvitse meidän takia perua menojaan, mutta tuokin olis tosiaan sovittu jo aikoja sitten. Ja paremmin ymmärtäisin tuon purkauksen , jos oikeasti usein hoitaisivat meidän lapsia.
Ja just tänään miehen kanssa mietittiin, että anoppi ei ole koskaan ehdottanut itse, että tytöt menisivät heille. Onneksi lapsilla on toisetkin isovanhemmat, jotka hoitavat mielellään. Mummu on vaan kovasti sairastellut, joten sen takia ei heitä ole niin kysyttykään. Ja miehen puolelta meidän lapset on ainoita lapsenlapsia.
 
"HMMMMMM"
Jos se anoppi tarkoitti tuolla juuri sitä koiraa, jota joutuu usein hoitelemaan? Voi tuntea senkin takia olevansa pelkkä hoitotäti. Oletteko muuten yhteydessä anoppiisi kuin silloin kun tarvitsette hoitoapua? Minä en ainakaan enää sitten veisi lapsia sinne, jos lapset tuntuu olevan taakkana. Ei siitä kuitenkaan itseensä kannata ottaa, ehkei hän vaan osaa kieltäytyä ylipäänsä noista jutuista ja kuormittuu siksi.
 
"aapee"
[QUOTE="HMMMMMM";28278613]Jos se anoppi tarkoitti tuolla juuri sitä koiraa, jota joutuu usein hoitelemaan? Voi tuntea senkin takia olevansa pelkkä hoitotäti. Oletteko muuten yhteydessä anoppiisi kuin silloin kun tarvitsette hoitoapua? Minä en ainakaan enää sitten veisi lapsia sinne, jos lapset tuntuu olevan taakkana. Ei siitä kuitenkaan itseensä kannata ottaa, ehkei hän vaan osaa kieltäytyä ylipäänsä noista jutuista ja kuormittuu siksi.[/QUOTE]

Tottakai ollaan muutenkin yhteydessä, soitellaan, käydään kylässä, he käyvät meillä. Tämän jälkeen ehkä hiukan vähemmän...
 
ärrinmurrin
asiassa taitaa olla sekin puoli, että voisi olla syytä riidellä asia läpi. en ymmärrä sitä, että kun yksi lähtee riuhtomaan venettä, toiset yrittävät teeskennellä ettei se ole liikahtanut.

tämänhän ei tarvitse vaikuttaa sinänsä ylpeyden lopputulokseen mitenkään - en itsekään haluaisi viedä lasta haluttomalle hoitajalle. mutta en ymmärrä riitelyn väistelijän oletusta, että loukkaantuminen ja vetäytyminen on jotenkin jalompaa kuin takaisin äriseminen. voitaisiin kuitenkin olettaa, että välit anoppiin kärsisivät vähemmän siitä, että molemmat osapuolet olisivat ilmaisseet kantansa
 
"hmh"
thkä joku muu asia ärsyttää. Tai että kaksi yötä tuntuu pitkältä ajalta, varsinkaan kun ei sitten kovin usein tapahdu.

Minkäs ikäisiä ne tytöt olivatkaan? Mikä appelan asumismuoto? Ja mihin olette menossa ja onko teillä siihen varaa?

(Viime mainittu liittyy asiaan vain ja ainoastaan siten, että jos nuukasti elävät apet ovat esim. takaamassa lainaanne ja sitten huolissaan jotenkin teidän rahankäytöstä, joka nyt yleensä nuorilla on erilaista kuin vanhemmilla... ja heitä periaatteessa pännii koko reissunne??)
 
"vieras"
Ihan kuin minun vanhempani. Äitini toimii just noin. Ensin sovitaan jotain ja sitten perutaan hyökkäyksen kera. Ei meilläkään lapset ole heillä. Viimeksi olivat yötä elokuussa, sitä ennen edelliskesänä. Tänä vuonna lapset eivät ole kertaakaan käyneet isovanhemmilla koska heillä ei ole aikaa. Ovat kummatkin eläkkeellä ja kotona, äitini ei suostu edes risteilylle lähtemään. Mutta naapureille ja sukulaisille annetaankin sitten ihan erilainen kuva....
 
"aapee"
[QUOTE="hmh";28278948]thkä joku muu asia ärsyttää. Tai että kaksi yötä tuntuu pitkältä ajalta, varsinkaan kun ei sitten kovin usein tapahdu.

Minkäs ikäisiä ne tytöt olivatkaan? Mikä appelan asumismuoto? Ja mihin olette menossa ja onko teillä siihen varaa?

(Viime mainittu liittyy asiaan vain ja ainoastaan siten, että jos nuukasti elävät apet ovat esim. takaamassa lainaanne ja sitten huolissaan jotenkin teidän rahankäytöstä, joka nyt yleensä nuorilla on erilaista kuin vanhemmilla... ja heitä periaatteessa pännii koko reissunne??)[/QUOTE]

Tytöt on 3,5 ja 8 -vuotiaat. Appivanhemmat asuvat isossa kerrostaloasunnossa ja kesät yleensä mökillä. Rahat ja muutenkaan varallisuus ei tähän liity mitenkään. Meillä ei ole penniäkään lainaa, ei pankille eikä appivanhemmille. Ja jos me oikeesti kerran vuodessa käydään miehen kanssa jossain kahden, ei kai se voi pänniä ketään ???
 

Yhteistyössä