Annetaanko Suomen kasvava "vihreän sähkön omavaraisuus" ulkomaisten firmojen hyödyksi vai suomalaisten kuluttajien?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Annetaanko Suomen kasvava "vihreän sähkön omavaraisuus" ulkomaisten firmojen hyödyksi vai suomalaisten kuluttajien?

Suomen ainoa ongelma ovat epäisänmaalliset poliitikot joiden takia on pelko että Suomen lähivuosina massiivisesti lisääntyvä puhdas, vihreä ja edullinen tuulisähkö luovutetaan puoli-ilmaiseksi Suomeen vihreän sähkön perässä tuleville ulkomaisille firmoille mm. vihreän sähkön terästeollisuus ja palvelinkeskukset. Ne ostavat kaikkien tulevien tuulipuistojen tuotannon erittäin hyvillä ja edullisilla tuotantosopimuksilla vuosikausiksi ja suomalaiset kotitaloukset jäävät ilman ja tästä syystä maksavat jatkossakin huimaa ryöstöhintaa sähköstä. Hyödyt Suomeen rakennetusta edullisesta tuulisähköstä katoavat näiden firmojen lähes verottomien voittojen mukana ulkomaille. Jopa työvoiman tuomat verotuotot jäävät laihoiksi, kun yhä useampi tuotantolaitos käyttää ulkomaista halpatyövoimaa suomalaisen sijaan. Meille jäävät vain ympäristörikokset tuotantolaitoksista ennallistamisen muodossa.

Suomen tuulivoimatuotantoteho kasvoi viime vuonna 2022 75%, 2025 tuulivoimaa on jo yli 10 000 MW, pian sen jälkeen 15 000 MW ja uusia suuria tuulivoimaprojekteja tulee koko ajan lisää. Tuulivoimaa rakennetaan 2-3 kertaa ydinvoimaa nopeammin jo nyt, ja ero kasvaa koko ajan. Ydinvoima on 15-20 vuoden projekti, jonka elinaikakustannukset ovat ilman ydinturmiakin 25-50 miljardia euroa. Tuulivoimaa rakennetaan tuona aikana ja paljon edullisemmin moninkertaisesti. Ydinvoima on vanhentunutta ja aivan liian kallista sekä hidasta rakentaa verrattuna koko ajan tehokkaampaan ja halventuvaan tuulivoimaan.

Loppuvuonna 2023 Suomi on jo omavarainen suuren tuulisähkön lisäyksen ja OL3:n takia ja ensi vuonna tuulivoimaa tulee paljon lisää, kuten sitä seuraavinakin vuosina. Ongelma on vain se, luovuttavatko Suomen poliittiset päättäjät sen ulkomaisten vihreän tuotannon yritysten eduksi tai antavatko myydä sen Keski-Eurooppaan ja Baltiaan, vai taataanko suomalaisille edullinen sähkö ja rikki oleva ahneuteen perustuva sähkömarkkina korjataan isänmaan ja sen kuluttajien eduksi, joka on täysin mahdollista. Pohjoismailla ei olisi mitään ongelmaa tälläkään hetkellä edullisen puhtaan uusiutuvan energian saannissa, jos tuotanto ei valuisi Keski-Eurooppaan, joka on ranennettu Venäjän fossiilisen energian varaan. Pitääkö Suomen ja suomalaisten kärsiä uusiutuvan energian edelläkävijänä taantumuksellisien fossiilitalouksien takia?
 

Yhteistyössä