Annatteko 1v syödä sipsiä?

  • Viestiketjun aloittaja niksu
  • Ensimmäinen viesti
Vieras
en tajua tuota, että pitää antaa kun aikuisetkin syö...meillä 1v haluaa kanssa kaiken mahdollisen mitä jollakin muulla näkee mutta mun ei ole mitään pakkoa antaa kaikkea mitä hän haluaa....
 
Mimosan äippä
Olen antanut neidin 1v syödä muutaman sipsin jos itse syön. On hänen suurta herkkuaan. Eihän se hyväksi ole mutta mielestäni siinä ei ole mitään pahaa jos joskus saa maistaa.
 
En nyt ihan yksivuotiaana vielä, kun eivät ole osanneet vaatia sitä samaa kuin muillakin, vaan maissinaksut tms. ovat kelvanneet tilalle. Sipsejä meillä ei kyllä kotona syödä juuri koskaan, mutta jos kylässä on tarjolla, olen antanut maistella alle kaksivuotiaana. Ei ole järkyttävän kauheaa jos muutaman kerran vuodessä lapset muutaman sipsin syövät.
 
Salama McQueen
On maistanut joo, tyttö nyt 1 v 4 kk. Kyseessä on siis muutamat lastut kerrallaan. Isoveikka 2 v 3 kk syö kyllä sitten jo hieman enemmän. Tarjolla niitä on kuitenkin hyvin harvoin.

Ja eikös ne lääkäritkin suosittele sipsejä lapsille näin helteellä ja vatsataudeissa? :whistle: ;) :D
 
on meillä poika synyt jo vuoden vanhana "isin" sipseja nyt vajaa 3-v:nä on suurinta herkkua ja syö niitä aina karkkipäivänä ja joskus muulloinkin muutaman sillon tällön ja nyt nuorin 10kk vetelee jo ihan koko eskimon itekseen :ashamed:
 
vieras
Meillä 1v2kk on saanu maistaa sipsiä ja kahvipöydässä saa oman välipalansa JÄLKEEN vähän keksiä ym.On saanu myös ranskalaisia max 2kpl ja hampurilaissämpylää. Syö normaalia ruokaa hyvin eli en usko että noista maisteluista mitään haittaa.
 
Ei todellakaan, Esikoinen oli kaksi vuotias kun sai maistaa ekan kerran herkkuja (omaa synttärikakkua) eli ei limuja, keksejä, pullia, jätskejä ym roskaa.

Kakkosella ikää 1v4kk eikä tulisi pieneen mieleenkään antaa mitään yllämainittua roskaa. Tuon ikänen ei osaa erottaa keksiä ja leipää toisistaa. Kahvipöydässä (jos harvoin keksiä on) saa ruisleipää ja on todella tyytyväinen. Mun mielestä ei ole järkeä opettaa noille tavoille vauvoja (ja yksi vuotias on vauva), kyllä ne ajan kanssa sitten oppii ja osaa ruinata.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Salama McQueen:
On maistanut joo, tyttö nyt 1 v 4 kk. Kyseessä on siis muutamat lastut kerrallaan. Isoveikka 2 v 3 kk syö kyllä sitten jo hieman enemmän. Tarjolla niitä on kuitenkin hyvin harvoin.

Ja eikös ne lääkäritkin suosittele sipsejä lapsille näin helteellä ja vatsataudeissa? :whistle: ;) :D
joo ja kuumeessa sitoo nestettä ja hidastaa kuivumista. Meille ainakin lääkäri käski antaa jäätelöä ja sipsiä
 
vieras
saman verra nsuolaa niissä on kui ntavallisessa leivässä tai näkkärissä. Suola vain on niiden pinnalla eikä sisään leivottuna joten ne maistuvat suolaisemmilta kuin leipä.
 
Eihän muutama sipsi mitään haittaa tee. Niissä se suolamäärä ei kuitenkaan ole kovin suuri, mutta koska suola on sipseissä pinnalla, ne maistuvat suolaisemmilta kuin mitä ovat. Ei kenenkään pitäisi sipsejä jatkuvasti syödä, mutta silloin tällöin herkuttelu ei kenenkään terveyttä pilaa.
 
Ei poika sipsejä kyllä oo saanu, avataan pussi vasta kun jätkä unten mailla. Mutta kyllä se kahvipöydästä aina keksin saa ja jätskistä tykkää ihan hulluna. Liika on liikaa mut sillon tällön herkutettelu on ihan ok. Ei sekään suu tuohesta oo.. ;)
 
eikä turhaan!
"Sosiaali- ja terveysministeriö on 29 päivänä lokakuuta 1981 annetun lastenruoka-asetuksen (722/81) 3 §:n ja 29 päivänä huhtikuuta 1994 äidinmaidonkorvikkeesta ja vierotusvalmisteesta annetun asetuksen (337/94)1 ja 14 §:n nojalla päättänyt:
1 §
Yleistä

Tämä päätös koskee lastenruoan valmistusaineita.

Päätös koskee myös äidinmaidonkorvikkeesta ja vierotusvalmisteesta annetun asetuksen (337/94) 2 §:ssä tarkoitettua imeväisen erityisvalmistetta.
2 §
Lastenruoan valmistusaineet

Lasten ruoan valmistusaineena ei saa käyttää kookosrasvaa eikä runsaasti glutamiinihappoa ja glutamaatteja sisältäviä valmisteita kuten lihaliemitiivistettä."

Jos sipseissä on Pansuolaa, aromisuolaa, --hydrolysaatteja, hiivauutteita tai vast. glutamaatteja, ei saa antaa yhtään lapsille! Muitakin on pitkä lista...
 

Yhteistyössä